Lofthaus Zabłocie Kraków od Convector Development (opinie i forum)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
annieoki

Lofthaus Zabłocie Kraków od Convector Development (opinie i forum)

Postautor: annieoki » 22 lis 2020, 22:26

Wyskoczyła mi na . reklama inwestycji Lofthaus Zabłocie, a chyba jeszcze nic tu na ten temat nie było.
lofthaus-zablocie.pl

Lokalizacja: brak dokładnej informacji na stronie www, z opisu dowiadujemy się, że „Lokalizacja inwestycji zapewnia zarówno dogodne połączenie z każdą częścią miasta, jak i swobodne korzystanie z uroków Zabłocia i Kazimierza. Od Wisły mieszkańców inwestycji dzieli niespełna piętnastominutowy spacer, a dobry dojazd w każde miejsce możliwy jest dzięki bliskości ulicy Klimeckiego i wygodnemu wyjazdowi na Nowohucką.” Investmap podaje adres: ulica Romana Kiełkowskiego (chyba bliżej Powstańców Wielkopolskich).

Na tam być 147 mieszkań o pow. 26-128 m2 w dwóch wielorodzinnych, czterokondygnacyjnych budynkach z windami, 103 miejsca postojowe (w tym 12 z instalacją do elektrycznego ładowania pojazdów), zielone dziedzińce (cokolwiek to znaczy). Mieszkania na parterze będą posiadać ogródki, a na wyższych piętrach – balkony, loggie lub zielone tarasy. Wg działu „Aktualności” na stronie www 12.10.2020 ruszyła rezerwacja. Największe mieszkania zostały już w większości zarezerwowane.

Czy ktoś może wie, jakie tam są ceny? Co myślicie o lokalizacji? Jak dla mnie to jest już mocno naciągane Zabłocie.

slawek

Re: Lofthaus Zabłocie Kraków od Convector Development (opinie i forum)

Postautor: slawek » 23 lis 2020, 23:27

Dziwna sprawa, ale jakoś nie mogę na stronie znaleźć lokalizacji inwestycji Lofthaus Zabłocie, może gdzieś to jest podane, ale ja nie znalazłem na stronie, a info z drugiej ręki, to wiadomo... Niemniej wydawałoby się, że lokalizacja inwestycji, to jedna z najważniejszych informacji, na które patrzy klient, niepodawanie jej dokładnie, to jakieś grube niedopatrzenie chyba.

Obrazek
Wizualizacja: Convector Development

Budynek prezentuje się całkiem oryginalnie, ciekawie czy tak faktycznie wyjdzie, jak na wizualizacjach to pokazane, ale jest nieźle. Przy czym o ile lubię Zabłocie, to dosyć tłoczno się tam robi w ostatnich latach. Ciekawe, w którym to dokładnie miejscu będzie i czym będzie otoczone. No właśnie pytanie o to, jakie są ceny też jest ciekawe, podłączam się do pytania, ile kosztuje tam metr kwadratowy?

Eps

Postautor: Eps » 23 lis 2020, 23:48

[quote="slawek"]Dziwna sprawa, ale jakoś nie mogę na stronie znaleźć lokalizacji inwestycji Lofthaus Zabłocie, może gdzieś to jest podane, ale ja nie znalazłem na stronie, a info z drugiej ręki, to wiadomo... Niemniej wydawałoby się, że lokalizacja inwestycji, to jedna z najważniejszych informacji, na które patrzy klient, niepodawanie jej dokładnie, to jakieś grube niedopatrzenie chyba.

NaDołach róg z Niwy. Blisko do Kiełkowskiego. Chyba jeszcze Zabłocie. Ceny chyba od 12 tyś.

Eps

Postautor: Eps » 23 lis 2020, 23:57

Dla mnie lokalizacyjnie ok. O wiele lepiej niż lokum salsa. Bardziej kameralnie choć pewnie kiedyś to się zmieni. Cenowo niestety drogo.

Bartab

Postautor: Bartab » 06 sty 2021, 22:24

Jaka jest przewaga lokalizacji tej inwestycji w stosunku do Lokum Salsa?

yyeeoo

Postautor: yyeeoo » 08 sty 2021, 15:24

Lokalizacja na pewno. Bliżej na Bulwary.
Gdzie Salsy są blisko jakiekolwiek alejki / park / tereny zielone? Mówię tu o wyjściu z budynku, nie spacerze 10 czy 15 min do alejek.

Ale ta lokalizacja też ma spore minusy - całe Zabłocie to zaczyna być zajebista imprezownia airbnb, z akademikiem na czele.
Do tego zero parkingu oprócz podziemnego swojego. Niech przyjedzie do Ciebie rodzina, znajomi - i jest problem, żeby stanąć autem.

Pod inwestycje to można brać, studenty i angole sobie poradzą, dla siebie raczej ciężko myśleć o spokoju w takim miejscu.

Eps

Postautor: Eps » 08 sty 2021, 18:00

yyeeoo pisze:Lokalizacja na pewno. Bliżej na Bulwary.
Gdzie Salsy są blisko jakiekolwiek alejki / park / tereny zielone? Mówię tu o wyjściu z budynku, nie spacerze 10 czy 15 min do alejek.

Ale ta lokalizacja też ma spore minusy - całe Zabłocie to zaczyna być zajebista imprezownia airbnb, z akademikiem na czele.
Do tego zero parkingu oprócz podziemnego swojego. Niech przyjedzie do Ciebie rodzina, znajomi - i jest problem, żeby stanąć autem.

Pod inwestycje to można brać, studenty i angole sobie poradzą, dla siebie raczej ciężko myśleć o spokoju w takim miejscu.

Lofthaus lokalizacyjnie to Zablocie. Jednak trochę na uboczu i tam jest narazie spokojniej. Pewnie kiedyś to się zmieni. Lokum Salsa przy ruchliwej ulicy gdzie ciągle głośno i dookoła nic ciekawego

Mar G

Postautor: Mar G » 17 lut 2021, 20:13

zaskakująco dużo rezerwacji już mają

investmap.pl/inwestycja/lofthaus-zablocie,14197.html#wizualizacja506953

Bartab

Postautor: Bartab » 17 lut 2021, 22:03

Te wszystkie rezerwacje są od listopada, podobno stali klienci/inwestorzy.

Bartab

Postautor: Bartab » 17 lut 2021, 22:09

Eps pisze:
yyeeoo pisze:Pod inwestycje to można brać, studenty i angole sobie poradzą, dla siebie raczej ciężko myśleć o spokoju w takim miejscu.

Lofthaus lokalizacyjnie to Zablocie. Jednak trochę na uboczu i tam jest narazie spokojniej. Pewnie kiedyś to się zmieni. Lokum Salsa przy ruchliwej ulicy gdzie ciągle głośno i dookoła nic ciekawego

Obok Lofthaus Zabłocie wcale nie jest ciszej a mam wrażenie że głośniej - bardzo niewielka odległość od ulicy Powstańców. Co do Salsy to jej najbliższe otoczenie zmieni się nie do poznania - inwestycja Ocean Office Park z przestrzeniami handlowo-usługowymi i otwartym placem miejskim z zielenią, ławkami i fontanną, oraz nowy MPZP - alejki spacerowe, zieleń urządzona, park, rewitalizacja bulwarów w okolicy ul. Portowej.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”