Vidok Residence Trzebinia (k. Krakowa) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Master

Vidok Residence Trzebinia (k. Krakowa) - opinie na forum

Postautor: Master » 30 mar 2021, 0:08

Widziałem gdzieś ostatnio, że Trzebinia ma się stać nowym miastem, w którym wybudowanych zostanie wiele nowych mieszkań pomiędzy Krakowem i Katowicami. Trochę nie chciało mi się w to wierzyć, ale ostatnio wpadła mi w oko inwestycja Vidok Residence w Trzebini, co prawda jest to kawałek od Krakowa, ale kiedyś zdarzyło mi się w tym mieście pracować, dojeżdżając codziennie i jakoś dało się to przeżyć, a teraz pociągi jeżdżą chyba znacznie lepiej, albo może będą jeździły w jakiejś dającej się przewidzieć przyszłości.

Master

Re: Vidok Residence Trzebinia (k. Krakowa) - opinie na forum

Postautor: Master » 30 mar 2021, 0:17

Rozmachem zaskoczyła mnie wizualizacja osiedla Vidok Residence, bo wrażenie mogłaby robić w skali Krakowa, a co dopiero w niewielkiej Trzebini. Za to ceny nowych nowych mieszkań w Trzebini w tej inwestycji są całkiem niezłe, bo zaczynają się od 6100 zł/m2, a kończą na 6800 zł. Nieźle patrząc z perspektywy Krakowa, ale nie wiem jak to wygląda z perspektywy Trzebini.

Obrazek
Wizualizacje: deweloper osiedla Vidok Residence

Co sądzicie o takiej lokalizacji, jako alternatywie dla Krakowa, jak np. Wieliczka. Trzebinia plus ma taki, że jednak jest kompletnym, niewielkim miastem, z miejską infrastrukturą. Można by tam mieszkać i pracować np. w Krakowie, czy to nie ma żadnego sensu? Jakie macie opinie w tej sprawie, może ktoś podzieli się informacjami i własnymi doświadczeniami na forum?

rydler32

Postautor: rydler32 » 30 mar 2021, 8:18

w Trzebini śmierdzi ropą, jeśli Ci to nie przeszkadza OK.
Dojazdy też kosztują - pytanie czy musisz bywać w Krk.

Master

Postautor: Master » 30 mar 2021, 13:30

A kiedy ostatnio byłeś powąchać? Jak wspominałem, bywałem tam w pracy codziennie dobrych kilka lat temu i tego legendarnego smrodu od rafinerii nie czułem.

Awatar użytkownika
anubis

Postautor: anubis » 30 mar 2021, 13:32

Cena to raz, ale projekt bardzo fajny. Zazdroszczę mniejszym miastom, że u nich się tak buduje. W Krakowie tego typu projekty skończyły się gdzieś koło 10 lat temu, a doszło nawet do tego, że niektórzy rezygnują z balkonów, aby wycisnąć więcej z metra.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

mop

Postautor: mop » 30 mar 2021, 14:14

anubis pisze:Cena to raz, ale projekt bardzo fajny. Zazdroszczę mniejszym miastom, że u nich się tak buduje. W Krakowie tego typu projekty skończyły się gdzieś koło 10 lat temu, a doszło nawet do tego, że niektórzy rezygnują z balkonów, aby wycisnąć więcej z metra.

6 pięter to nie jest aż taka kameralność. Chyba, że co innego masz na myśli? sentotu na górce narodowej buduje w podobnym stylu, tj. z zagospodarowanym dziedzińcem. Bloki 1 piętro niższe, ale bliżej siebie chyba

Awatar użytkownika
anubis

Postautor: anubis » 30 mar 2021, 15:27

Chodzi o odległości między budynkami, doświetlenie i takie przesunięcie bloczków, że praktycznie z każdego okna jest jakiś widok. W Krakowie to już raczej niespotykane. Nawet na Hucie gdzie jest sporo terenu deweloperzy wolą zacieśniać ile norma pozwala.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

rydler32

Postautor: rydler32 » 30 mar 2021, 18:10

Master pisze:A kiedy ostatnio byłeś powąchać? Jak wspominałem, bywałem tam w pracy codziennie dobrych kilka lat temu i tego legendarnego smrodu od rafinerii nie czułem.

w zeszłe wakacje, w okolicach dworca PKP. tam jest/była spoko pizzeria.

pozdro

Postautor: pozdro » 30 mar 2021, 19:53

Inwestycja jest o tyle slaba ze jest slabo zlokalizowana w tej Trzebini. Na Uboczu daleko od stacji SKA. Jak dla mnie to nie ma sensu mozna w Krakowie w sensownej cenie kupic mieszkanie kolo 6-7 tys zl. Juz bym Kliny wolal 10x bardziej. Mam 10 min do centrum Krakowa.
Czy osiedle Piastów.

Nowy

Postautor: Nowy » 30 mar 2021, 20:36

Zgadza się, problemem jest tu to, że jednak dosyć daleko jest do stacji kolejowej, żeby szybko móc się przemieścić pociągiem w stronę Krakowa lub Katowic.

Ale też trzeba przyznać, że jak napisał ktoś powyżej, szkoda, że tak się nie buduje w Krakowie, wygląda to na całościowo przemyślane osiedle, gdzie poza mieszkaniówką będą też usługi. Bloki na wizualizacji nie wydają się być jakieś przeskalowane.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”