AntraCity Kraków od Frax-Bud Developer - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Mar G

AntraCity Kraków od Frax-Bud Developer - opinie na forum

Postautor: Mar G » 25 kwie 2021, 19:02

Pan Franciszek odpalił nową inwestycję - tym razem nie na Ruczaju/Borku - lecz na północnych rubieżach miasta

ceny 9.5 - 12 t /m2 zatem "spadków" cen ciąg dalszy : )

antracity.pl

Obrazek

Mateuszkrk93

Re: AntraCity Kraków od Frax-Bud Developer - opinie na forum

Postautor: Mateuszkrk93 » 25 kwie 2021, 19:27

Bardzo fajna, nieoczywista bryła, fajne zagospodarowanie działki - chodzi mi o ławeczki przy zielonym skwerze czy ten plac zabaw, niby mały ale funkcjonalny. Balkony też dość duże, a to rzadkość. No i cena dobra jak na tę lokalizację, to właściwie prawie centrum już, a i tramwaj budują nieopodal, oby cena nie poszybowała w górę jak te 2 procent uchwalą.

robcio

Postautor: robcio » 25 kwie 2021, 19:31

Szkoda, że nie ma większych mieszkań jeśli dobrze spojrzałem to przeciętne 4 pokoje ma 68 metrów kwadratowych, 5 pokojowe około 90m2 (w tym salon z aneksem 20)

Indyk

Postautor: Indyk » 25 kwie 2021, 19:35

Sprawdzałem, nawet tam pojechałem dzisiaj.
Budynek stoi prawie cały. Cześć zachodnia otynkowana i z szybami. Nie wiem dlaczego potrzebują jeszcze roku do oddania.
Skwerki zielone to raczej na wizualizacji. Okolica upchana mocno. Okna południowe wychodzą na bardzo bliski UKS.
Same okna małe, w sensie nie do podłogi, balkony (loggie) również.
Poczytałem trochę o deweloperze również na tym forum i odpadam. Może jak będzie stał 2 lata i nie będzie problemów to bym się zastanawiał.
Dodatkowo, jako minus, buduje spółka celowa, więc ciężko będzie z naprawami na koszt dewelopera.

Mar G

Postautor: Mar G » 25 kwie 2021, 21:29

Mateuszkrk93 pisze: No i cena dobra jak na tę lokalizację, to właściwie prawie centrum już

11-12 tys za takie "centrum" to żarcik rozumiem

Obrazek

robcio

Postautor: robcio » 25 kwie 2021, 21:55

Stety albo niestety to już nie jest żaden żart.
Taki mamy obecnie klimat :P
Nie szokuje tu 9-12 gdy w niektórych miejscach w Krakowie położonych np. o blisko 40 minut od rynku jadąc tramwajem ceny osiągają prawie 10.000

Inna kwestia, że Pradnik Biały to teraz wielki plac budowy, tyle się tam infrastruktury buduje i modernizuje, to tez dla niektórych deweloperów argument do podniesienia cen bo miejsce się rozwija, rośnie jego atrakcyjność.

Mateuszkrk93

Postautor: Mateuszkrk93 » 25 kwie 2021, 22:00

Mar G pisze:
Mateuszkrk93 pisze: No i cena dobra jak na tę lokalizację, to właściwie prawie centrum już

11-12 tys za takie "centrum" to żarcik rozumiem

Jasne, że żart, a plac zabaw tam widzisz? :D

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 25 kwie 2021, 22:01

robcio pisze:Stety albo niestety to już nie jest żaden żart.
Taki mamy obecnie klimat :P
Nie szokuje tu 9-12 gdy w miejscach położonych o 40 minut od rynku jadąc tramwajem ceny osiągają prawie 10.000

A czym to swiadczy...
1. Ze mialo byc taniej a jest ciagle drogo. i pewnie juz tak bedzie... (jak wiekszosc ze starych tu bywalcow uwazala)
2. Ze mialo byc taniej , jest drogo, ale bedzie super tanio (tak nikt nie uwazal)
3. Ze mialo byc taniej, jest taniej i bedzie mega tanio..(tak uwazal anubis (+multikonta) i krakus1891)
4. Ze mialo byc taniej, jest drogo i bedzie super drogo...(tak uwazaii niektorzy..nie pamietam nickow)

robcio

Postautor: robcio » 25 kwie 2021, 22:11

Nie jestem stałym bywalcem :)
Nie czytałem całego forum od początku jego powstania.

Nie wiem o czym to świadczy w szerszej skali. Może o tym, że deweloperzy ustawiają coraz wyższe ceny i badają rynek, sprawdzają czy znajdą się chętni za tyle? Jeśli nie to będą ceny obniżać?

Ja mogę wyrazić swoje zdanie o konkretnej inwestycji, w tej akurat nie ma mieszkań które by mnie interesowały z uwagi na zaprezentowane układy i to tyle, nawet jakby były tanie, to mieszkanie musi mieć pewne cechy. Przykładowe z tej inwestycji to 2-3 niezłej wielkości (>10m2) jak na dzisiejsze standardy sypialnie, sporo korytarza i salon z aneksem w okolicach 20 metrów oraz relatywnie nie za wielkie łazienki (nie ma rzutów z wymiarami ale trzeba dobrze rozplanować by weszła wanna sugerując się poglądowymi rzutami) to nie jest to czego szukam.
Skoro nie ma tam lokum dla mnie to nie ma co kruszyć kopii o ceny.

Chociaż istotnie okolica się rozwija czego nie mam ochoty w żaden sposób bagatelizować czy udawać, ze to nie jest istotne.
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2021, 22:24 przez robcio, łącznie zmieniany 1 raz.

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 25 kwie 2021, 22:22

Dokladnie tak.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”