Zalesie Corner House Kraków od Imperial Capital - opinie na forum
Zalesie Corner House Kraków od Imperial Capital - opinie na forum
Nowa inwestycja od dewelopera Imperial, tym razem na ruczaju na ul. Zalesie. Bardzo przyjemny blok, 24 mieszkania. Z tego, co usłyszałam od dewelopera jeszcze nie budują, ale nie mieszkam w okolicy i może już oplakatowali sobie teren. Ceny oczywiście szalone, ponad 12k za m2... czy warto kupować mieszkania za taka cenę w tej okolicy? Na wizualizacja ze strony widać, ze jest teren już z blokami w bliskim sasiedztwie.
Re: Zalesie Corner House Kraków od Imperial Capital - opinie na forum
Buba pisze:Nowa inwestycja od dewelopera Imperial, tym razem na ruczaju na ul. Zalesie. Bardzo przyjemny blok, 24 mieszkania. Z tego, co usłyszałam od dewelopera jeszcze nie budują, ale nie mieszkam w okolicy i może już oplakatowali sobie teren. Ceny oczywiście szalone, ponad 12k za m2... czy warto kupować mieszkania za taka cenę w tej okolicy? Na wizualizacja ze strony widać, ze jest teren już z blokami w bliskim sasiedztwie.
nie wiem po której stronie Kobierzyńskiej lokalizacja - tak czy owak RuczajoBorek po 12 k...
wydawało się, że 10 k Safrano Cordia jest już z kosmosu jak na naszą okolicę, jedna nie doceniłem możliwości rynku.
dla wielu tutaj to będzie szok , że nie spada mimo zaklęć pisanych 24 h/dobę
-
12k w tym wypadku dobra cena, warto kupic i najwyżej sprzedać drożej pod koniec roku, lokalizacja niezła, właściwie ścisłe centrum, dlatego też cena porównywalna czy też nieco wyższa niż Lofty Krolewska, Lofthaus Zablocie, czy Wislane Tarasy na promocji początkiem roku.
Warto wziąć, zwłaszcza że kawałek dalej na Klinach już nie jest tak prestiżowo, tam ceny 7-8tys, i muszą stać w korkach.
W podobnej cenie, ale troszkę mniej prestiżowa lokalizacja można pomyśleć o Duo Park na Kościuszki. Tam 62 metrowe też 12tys.
Jak się podobają układy i jest zdolność kredytowa to bym brał pod inwestycje, inflacja szaleje, jeszcze rok, dwa i cały wklad własny zeżre.
Warto wziąć, zwłaszcza że kawałek dalej na Klinach już nie jest tak prestiżowo, tam ceny 7-8tys, i muszą stać w korkach.
W podobnej cenie, ale troszkę mniej prestiżowa lokalizacja można pomyśleć o Duo Park na Kościuszki. Tam 62 metrowe też 12tys.
Jak się podobają układy i jest zdolność kredytowa to bym brał pod inwestycje, inflacja szaleje, jeszcze rok, dwa i cały wklad własny zeżre.
Co jest "prestiżowego" w okolicy Kobierzyńskiej, wszechobecnego syfu tam panującego, bloków z gołej, wielkiej płyty nawet bez ocieplenia i elewacji i bloków socjalnych?
Chyba, że źle zrozumiałem post- ale tak czy siak, w lokalizacji nie ma absolutnie nic "prestiżowego", zresztą w Krakowie prestiżowe jest być może Stare Miasto. Tyle, kropka.
Chyba, że źle zrozumiałem post- ale tak czy siak, w lokalizacji nie ma absolutnie nic "prestiżowego", zresztą w Krakowie prestiżowe jest być może Stare Miasto. Tyle, kropka.
mac_kow pisze:Co jest "prestiżowego" w okolicy Kobierzyńskiej, wszechobecnego syfu tam panującego, bloków z gołej, wielkiej płyty nawet bez ocieplenia i elewacji i bloków socjalnych?
No właśnie dlatego te ceny troche mnie zdziwiły, tym bardziej, że jednak od centrum to kawałek...ale ja nie znam tak dobrze tamtej okolicy.
-
mac_kow pisze:Co jest "prestiżowego" w okolicy Kobierzyńskiej, wszechobecnego syfu tam panującego, bloków z gołej, wielkiej płyty nawet bez ocieplenia i elewacji i bloków socjalnych?
To był sarkazm i to taki dosyć mocny.

Buba pisze:Nowa inwestycja od dewelopera Imperial, tym razem na ruczaju na ul. Zalesie. Bardzo przyjemny blok, 24 mieszkania. Z tego, co usłyszałam od dewelopera jeszcze nie budują, ale nie mieszkam w okolicy i może już oplakatowali sobie teren. Ceny oczywiście szalone, ponad 12k za m2... czy warto kupować mieszkania za taka cenę w tej okolicy? Na wizualizacja ze strony widać, ze jest teren już z blokami w bliskim sasiedztwie.
Hej, podrzucisz stronę? Na oficjalnej imperial widzę tylko „inwestycja w przygotowaniu” i żadnych zdjęć
-
kasiaka pisze:Buba pisze:Nowa inwestycja od dewelopera Imperial, tym razem na ruczaju na ul. Zalesie. Bardzo przyjemny blok, 24 mieszkania. Z tego, co usłyszałam od dewelopera jeszcze nie budują, ale nie mieszkam w okolicy i może już oplakatowali sobie teren. Ceny oczywiście szalone, ponad 12k za m2... czy warto kupować mieszkania za taka cenę w tej okolicy? Na wizualizacja ze strony widać, ze jest teren już z blokami w bliskim sasiedztwie.
Hej, podrzucisz stronę? Na oficjalnej imperial widzę tylko „inwestycja w przygotowaniu” i żadnych zdjęć
imperialzalesie.pl/?viewId=1#mieszkania
no to zlokalizowaliśmy to cenne cudo - rekord cen okolicy wszechczasów
- Załączniki
-
- Ruczaj_12k.jpg (155.13 KiB) Przejrzano 5698 razy
Ale tym mikrodeweloperom się ostatnio w głowach przewraca. Ile nas kosztuje budowa? No 4k. No to jak byśmy chcieli to wycenić? Na 8k. Spoko to mówimy ludziom, że 12k. : D
Sezon na leszcza uważam za otwarty.
Sezon na leszcza uważam za otwarty.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF
Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022
https://cutt.ly/pEi3HOF
Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”