Mam pytanie, czy ktoś wie jakie nowe inwestycje powstaną w okolicy tauron arena (lema) lub Krowodrza Górka. Interesuje mnie konkretnie ta lokalizacja - wiem, że jest tam w trakcie budowy Solaris Park oraz Lema 28 - ale układ mieszkań nie odpowiada moim wymaganiom

W jaki sposób dowiedzieć się co planują w okolicy - chodzi mi o inwestycje planowane - nie to co aktualnie jest w trakcie budowy. Przyznam, że mieszkania w tamtej okolicy rozchodzą się jak świeże bułeczki - zostają tylko te, które mi nie odpowiadają. Planuje zakup mieszkania w przyszłym roku, dlatego chciałbym mieć możliwość wyboru najlepszego rozkładu pomieszczeń.
Przy okazji zapytam, co myślicie o tej okolicy? Zależy mi na bliskiej dostępności do komunikacji miejskiej (obowiązkowo linia tramwajowa max 5 min od bloku). Czy może polecacie jakieś inne inwestycje w tej lub innej części Krakowa - chce kupić mieszkanie w niższym bloku max 5-6 pięter. Okolica wydaje się spokojna a to tez jest jednym z moich kryteriów przy wyborze nieruchomości.
Z góry dziękuje za odpowiedź