Ocean Kraków od Resi Capital (Zabłocie) - opinie na forum
Ocean Kraków od Resi Capital (Zabłocie) - opinie na forum
Wygląda na to, że weszły do sprzedaży te bloki, które były budowane chyba w ramach założenia Ocean Office, ale sprzedaje to Resi Capital. Co myślicie o ich ofercie? resicapital.pl/krakow
Re: Ocean Kraków od Resi Capital (Zabłocie) - opinie na forum
najtańszy kurnik niespełna 37 m2 730 tys.
komentarz chyba zbędny
a sama miejscówa nadaje się chyba tylko dla korposzczurów z pobliskich biurowców i chyba dla fanów inhalacji zanieczyszczeniami, nic tam na miejscu nie ma, wszedzie trzeba jechać, najlepiej samochodem i najlepiej w nocy jak nie ma korków w okolicy
ale biznesplan równie wytrawny, fundusz kupił cały blok pewnie z 9k z metra, poczekał 1,5-2 lata ? i sprzedaje ponad 2 razy drożej bo na najem nie było wystarczającej ilości chętnych

komentarz chyba zbędny
a sama miejscówa nadaje się chyba tylko dla korposzczurów z pobliskich biurowców i chyba dla fanów inhalacji zanieczyszczeniami, nic tam na miejscu nie ma, wszedzie trzeba jechać, najlepiej samochodem i najlepiej w nocy jak nie ma korków w okolicy
ale biznesplan równie wytrawny, fundusz kupił cały blok pewnie z 9k z metra, poczekał 1,5-2 lata ? i sprzedaje ponad 2 razy drożej bo na najem nie było wystarczającej ilości chętnych

Mieszkania układy mają niezłe, można mieć przyzwoicie rozplanowany lokal 4-pokojowy (3 sypialnie) na 67 metrach kwadratowych, choć małe balkony dosyć. Cen nie miałem okazji poznać, ale pewnie jest tak, jak piszesz, absurdalnie dosyć, pewnie dlatego jakoś bardzo się to nie wyprzedaje.
Myślałem, że tam miał powstać jakiś blok z mieszkaniami na wynajem, a nie zwykła mieszkaniówka, ale to pewnie jeszcze coś innego. Na pewno w tej okolicy jest mnóstwo miejsca do zagospodarowania w stronę ul. Portowej i Wisły.
Myślałem, że tam miał powstać jakiś blok z mieszkaniami na wynajem, a nie zwykła mieszkaniówka, ale to pewnie jeszcze coś innego. Na pewno w tej okolicy jest mnóstwo miejsca do zagospodarowania w stronę ul. Portowej i Wisły.
-
Jak to jest że w Krakowie buduje się ciągle takie brzydkie budynki...naprawdę nie mogę tego zrozumieć. Ten sam developer ma w swojej ofercie inwestycje na sprzedaż w Katowicach i na wizualizacjach wygląda naprawdę spoko - resicapital.pl/inwestycje/global
bobek_budowniczy pisze:Jak to jest że w Krakowie buduje się ciągle takie brzydkie budynki...naprawdę nie mogę tego zrozumieć. Ten sam developer ma w swojej ofercie inwestycje na sprzedaż w Katowicach i na wizualizacjach wygląda naprawdę spoko - resicapital.pl/inwestycje/global
Odpowiedź jest prosta, w Krakowie jest najmniej wymagający klient, czyt. frajer, który zapłaci słono za każdy paździerz.
Jeżdżę po całej Polsce i takiej brzydoty jak w Krakowie nigdzie się pośród dużych miast nie buduje i nie jest to przeskok o jedną czy dwie klasy estetyczne/jakościowe, a o więcej. Zobaczcie co budują popularni ogólnokrajowi deweloperzy w Gdańsku czy Warszawie lub Katowicach, a co tutaj.
No ale jaki klient taki chłam, czy jak to tam było. Najlepiej o poziomie wymagań świadczy chociażby to, że lokalsi z tego forum zachwycają się twórczością niejakiej dasty. Faktycznie można podziwiać, że najpierw zrobiono takiego frankeinsterina jak przy kościuszki, sprzedano za grube pieniądze naiwnym, a wisienką na torcie były sponsorowane artykuły, gdzie jakiś prezesik tegoś deweŁopera jeszcze wyrażał samozachwyt nad tym czymś.

Pozdrawiam mieszkańców bloków budowanych przez bryksy, proins, dom-budu i innych wirtuozów współczesnej architektury, na ich tle Resi Capital wspiął się na wizualne wyżyny.
za takie budynki klocki wycenić metraże 45 m2 po 19,500 pln/m2 stan developerski - porażające
cena 20 T staje się powoli referencyjną
cena 20 T staje się powoli referencyjną
- Załączniki
-
- 20_Krk.jpg (69.98 KiB) Przejrzano 4052 razy
No to jeszcze zobaczymy, jak się te mieszkania tam będą sprzedawały w tych cenach. Warto obserwować.
Bloki też niczym specjalnym się nie wyróżniają, z lokalizacją włącznie.
Bloki też niczym specjalnym się nie wyróżniają, z lokalizacją włącznie.
-
Dziś poprosiłem o ofertę, cena zabójcza: 20 400 zł/m2. W porównaniu do Mogilska Młyny brzmi zabawnie.
CalvinJones pisze:Dziś poprosiłem o ofertę, cena zabójcza: 20 400 zł/m2. W porównaniu do Mogilska Młyny brzmi zabawnie.
A w Młynach teraz ile? Bo wydaje się, że to jednak różnica kilku poziomów pomiędzy jednym a drugim.
bartekrk pisze:bobek_budowniczy pisze:Jak to jest że w Krakowie buduje się ciągle takie brzydkie budynki...naprawdę nie mogę tego zrozumieć. Ten sam developer ma w swojej ofercie inwestycje na sprzedaż w Katowicach i na wizualizacjach wygląda naprawdę spoko - resicapital.pl/inwestycje/global
Odpowiedź jest prosta, w Krakowie jest najmniej wymagający klient, czyt. frajer, który zapłaci słono za każdy paździerz.
Jeżdżę po całej Polsce i takiej brzydoty jak w Krakowie nigdzie się pośród dużych miast nie buduje i nie jest to przeskok o jedną czy dwie klasy estetyczne/jakościowe, a o więcej. Zobaczcie co budują popularni ogólnokrajowi deweloperzy w Gdańsku czy Warszawie lub Katowicach, a co tutaj.
No ale jaki klient taki chłam, czy jak to tam było. Najlepiej o poziomie wymagań świadczy chociażby to, że lokalsi z tego forum zachwycają się twórczością niejakiej dasty. Faktycznie można podziwiać, że najpierw zrobiono takiego frankeinsterina jak przy kościuszki, sprzedano za grube pieniądze naiwnym, a wisienką na torcie były sponsorowane artykuły, gdzie jakiś prezesik tegoś deweŁopera jeszcze wyrażał samozachwyt nad tym czymś.![]()
Pozdrawiam mieszkańców bloków budowanych przez bryksy, proins, dom-budu i innych wirtuozów współczesnej architektury, na ich tle Resi Capital wspiął się na wizualne wyżyny.
Zabawny jesteś to może przedstawisz jakieś świetne rozwiązanie dla osób potrzebujących kupić mieszkanie? Czekać pół dekady bo może jakiś deweloper zbuduje coś ładnego, nie z ceną 20 tys/m2 a przez ten czas wynajmować za 3.5k msc?
Zwalanie winy na zwykłych ludzi i określanie ich w ten sposób bo chcą gdzieś mieszkać kiedy tej sytuacji jest winne państwo i nienależycie (a raczej wcale) prowadzona polityka mieszkaniowa windująca ceny w kosmos przez co często trzeba brać to co jest i tyle.
No ale przecież w Krakowie mieszkają sami frajerzy, w reszcie miast elita społeczna i to właśnie przez to deweloperzy brzydko u nas budują

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”