https://morelife-apartments.pl/
Zakończenie pierwszego etapu przewidziane jest na Q1/2 2025, II etapu na 2025/2026.
Rozglądam się za spokojnym miejscem poza centrum. Wola Justowska wydaje siębyć dobrym wyborem, ale nigdy nie zapuszczałem się w tamte rejony - obawiam się, że zaczyna się tam robić ciasno. Będę bardzo wdzięczny za podzielenie się opinią o inwestycji, deweloperze i lokalizacji.
Morelife, ul. Morelowa - Krakowska Grupa Deweloperska - opinie na forum
Re: Morelife, ul. Morelowa - Krakowska Grupa Deweloperska - opinie na forum
W tamtych okolicach faktycznie jest dość ciasno, ale to dość typowe dla Krakowa, wszędzie jest podobnie. Z Morelowej jest stosunkowo blisko do centrum Woli Justowskiej, gdzie znajduje się Lewiatan, Awiteks i jakieś inne podstawowe usługi. Ogólnie Wola jest dość specyficznym miejscem, które, mam wrażenie, dryfuje na fali swojego "prestiżu" jako dzielnicy, niewiele proponując w zamian. Podmiejskie osiedla niejednokrotnie wyglądają lepiej niż niektóre obszary Woli, dojechać z nich łatwiej (Królowej Jadwigi w stronę centrum teraz z powodu remontów w innych częściach miasta potrafi się nieziemsko korkować) a ceny nie zwalają z nóg aż tak bardzo. Weź pod uwagę, że za ponad 1,5 miliona złotych, można kupić domek pod Krakowem i mieć go całego dla siebie, a co za tym idzie też ciszę i spokój
. To już nie są małe pieniądze. Inwestycja do przemyślenia, chociaż niektórym na pewno będzie odpowiadać.

Słaby dojazd w mojej opinii , słaba infrastruktura (jak na miasto) W przyszłości sąsiedztwo Trasy Balickiej.
Poza tym zwróć uwagę że to teren zalewowy - prędzej czy później będzie powódź.
No i wreszcie przyjrzyj się jaka jest technologia ogrzewania budynku. Jeśli pompa ciepła to na dachu będą instalowane urządzenia, które bardzo hałasują. Im więcej mieszkań tym więcej tych urządzeń - wyobraź sobie mieszkanie w takich warunkach, jeśli akceptujesz niemalże ciągły hałas to ok
No i wreszcie przyjrzyj się jaka jest technologia ogrzewania budynku. Jeśli pompa ciepła to na dachu będą instalowane urządzenia, które bardzo hałasują. Im więcej mieszkań tym więcej tych urządzeń - wyobraź sobie mieszkanie w takich warunkach, jeśli akceptujesz niemalże ciągły hałas to ok
karamba pisze:Słaby dojazd w mojej opinii , słaba infrastruktura (jak na miasto) W przyszłości sąsiedztwo Trasy Balickiej.
Przecież Trasa Balicka wg. projektu będzie kawałek od od morelowej i to po drugiej stronie Rudawy. Nie przesadzajmy
fjrc pisze:karamba pisze:Słaby dojazd w mojej opinii , słaba infrastruktura (jak na miasto) W przyszłości sąsiedztwo Trasy Balickiej.
Przecież Trasa Balicka wg. projektu będzie kawałek od od morelowej i to po drugiej stronie Rudawy. Nie przesadzajmy
"Kawałek" to znaczy ?
Poza tym dla kogoś 350 metrów to dużo a dla innych to wystarczające bezpieczna odległość.
Dzięki za odpowiedź!
Czy masz jakieś konkretne osiedla/rejony na myśli? Do tej pory cały czas mieszkałem w ścisłym centrum, więc niestety nie orientuje się zbyt dobrze w tych obszarach - będę bardzo wdzięczny za podsunięcie jakichś ciekawych ofert do przejrzenia.
ajanczyk pisze: Podmiejskie osiedla niejednokrotnie wyglądają lepiej niż niektóre obszary Woli, dojechać z nich łatwiej [...] a ceny nie zwalają z nóg aż tak bardzo.
Czy masz jakieś konkretne osiedla/rejony na myśli? Do tej pory cały czas mieszkałem w ścisłym centrum, więc niestety nie orientuje się zbyt dobrze w tych obszarach - będę bardzo wdzięczny za podsunięcie jakichś ciekawych ofert do przejrzenia.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”