Oaza Bronowice Kraków - opinie i forum inwestycji przy ul. Stańczyka

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
alek83

Oaza Bronowice Kraków - opinie i forum inwestycji przy ul. Stańczyka

Postautor: alek83 » 20 maja 2016, 13:13

Dużo buduje się w Krakowie w okolicach Bronowic, zresztą sporo takich projektów jest już pokazanych na forum, a sama okolica ma bardzo dobre opinie. W ostatnim czasie zaczął tam powstawać kolejny etap inwestycji Oaza Bronowice w Krakowie wznoszony przez dewelopera spółkę celową o takiej samej nazwie. Można już kupić w nim nowe mieszkania niedaleko Młynówki, czyli w jednej z najbardziej pożądanych lokalizacji w naszym mieście - ścieżką tą można dotrzeć rowerem do centrum w stosunkowo krótkim czasie, a jednocześnie nie odczuwa się uciążliwości związanych z mieszkaniem w jego okolicach. Poza tym miejsce to jest także nieźle skomunikowane z resztą Krakowa, są tramwaje i autobusy blisko.

Obrazek
Obrazek

Weronka

Re: Oaza Bronowice Kraków - opinie i forum inwestycji przy ul. Stańczyka

Postautor: Weronka » 26 sie 2016, 0:34

Ja byłam tam jakiś czas temu i zrobiłam kilka zdjęcia tego, jak wygląda budowa inwestycji Oaza Bronowice :) Rozważałam tam na poważnie zakup mieszkania, ale jeszcze nie wiem, czy na pewno się na nie zdecyduję... Na tą chwilę wszystko na pewno poszło już nieco do przodu, bowiem fotografie nie są najnowsze, ale dobrze na nich widać, jak mniej więcej będą wyglądały stawiane w Bronowicach nowe bloki.

Obrazek

Jeżeli chodzi o same nowe mieszkania w Bronowicach, to wybór jest tam jeszcze całkiem spory, zarówno w zespole budynków Stańczyka 7, jak i Stańczyka 9, a powstanie jeszcze Stańczyka 11. Układy są różne, można znaleźć kawalerki w Krakowie, większe i małe mieszkania dwupokojowe, mieszkania z trzema pokojami oraz duże mieszkania czteropokojowe :) Wybór jest doprawdy spory, ale też nie jest specjalnie tanio, więc nie ma się co dziwić temu, że sprzedaż nie idzie zbyt szybko.

Obrazek

Ceny nowych mieszkań w Krakowie Bronowicach zaczynają się od około 6 700 złotych za metr kwadratowy i dochodzą do niemal 8 000 zł/m2, przy czym jest pewna przykra niespodzianka dla tych, którzy chcą tam kupić lokal dla siebie. Jeżeli ktoś chce mieć w nim balkon czy taras, to musi za to dodatkowo zapłacić i to od 600 zł/m2 do nawet 1 000 zł/m2. Jeśli wziąć pod uwagę to, że są i tarasy mające po 50 i więcej metrów kwadratowych, może się z tego zrobić całkiem pokaźna suma... Trochę podobnie postępuje deweloper Atal, tylko że on chce pieniędzy za wykończenie balkonu, czego teoretycznie wcale nie trzeba robić, aby kupić swoje własne M.

Obrazek

A tu jeszcze tablica informacyjna, z której można dowiedzieć się więcej o tej inwestycji, czyli kto zaprojektował i kiedy zostanie ukończona oraz jeszcze więcej. Jak dla mnie jest nieźle, jeśli chodzi o lokalizację, choć trzeba przyznać, że bloków będzie w tej okolicy całkiem sporo. Jest tu może ktoś, kto kupił tam już mieszkanie lub mieszka i może napisać coś o tym, jakie ma opinie o inwestycji Oaza Bronowice :?: Chętnie dowiedziałabym się czegoś z pierwszej ręki.

alek83

Postautor: alek83 » 30 cze 2019, 11:58

Widać, że budynki już stoją i nawet wygląda to całkiem podobnie do tego, co pokazali na wizualizacjach.

Obrazek

Część bloków chyba jest już zasiedlonych, może mieszkańcy podzielą się opiniami o tym, jak mieszka się w inwestycji Oaza Bronowice?

Obrazek

Generalnie mi się podoba to, jak to wyszło, okolica jest spokojna, choć teraz chyba ciężko tam, jak remontują Królewską.

IrenaO

Postautor: IrenaO » 21 paź 2019, 11:05

Witam wszystkich.
Czy jest tutaj ktokolwiek z mieszkancow Oazy Bronowice z budynku 7 albo 9?
Zamierzam kupic mieszkanie w tej inwestycji jednak mam watpliwosci odnosnie tego ze mieszkanie znajduje sie obok klatki schodowej. Czy slyszana jest winda w mieszkaniu zwłaszcza na ostatnim pietrsze? Jak wyglada sytuacja z izolacja akustyczna między mieszkaniami? Czy slyszac sasiadow?

mala_mi

Postautor: mala_mi » 21 paź 2019, 19:39

Irena0 , a wiesz może jak kształtują się ceny w tej inwestycji?

IrenaO

Postautor: IrenaO » 22 paź 2019, 14:46

Pytalam tylko o durzych mieszkaniah. jezeli prawidlowo pamietam to okolo 9200 za parter i okolo 10000 za ostatnie pietro

pitipiti

Postautor: pitipiti » 19 lis 2021, 17:12

Czy ktoś posiada wiedzę na temat kolejnego etapu? Została jeszcze jedna spora działka od strony ul. Zapolskiej.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”