@pozdro, dzięki za rzeczowe naświetlenie sytuacji! Faktycznie wydaje mi się, że ceny, jak na tą okolicę, raczej standardowe i to LC Corp miało raczej tanio 5 Dzielnicę, która jeszcze nie zbudowana, a już stara, skoro pojawiła się nowa

Kolej Aglomeracyjna, która może kiedyś się pojawi w Krakowie to jeszcze nie całość plusów tej lokalizacji, bowiem w jeszcze znośnym czasie da się z niej dojść zarówno na Nowy Kleparz, który jest sporym węzłem przesiadkowym, jak i na tramwaje na królewską, więc okolica skomunikowana całkiem przyzwoicie.
Z tymi samochodami, to tak, że pewnie pomimo przyzwoitej komunikacji, to i tak każdy, czy prawie każdy będzie miał, gdyby nie było tych miejsc, to pewnie auta byłyby stawiane na chodnikach gdzie się da (i tak pewnie będzie). Niestety u nas posiadanie auta jest chyba cały czas pewnym wyznacznikiem statusu społecznego. Z drugiej strony rozumiem rodziców, zwłaszcza mających więcej dzieci, które trzeba dostarczyć do szkoły, przedszkola, lekarza itp., a samemu jeszcze dostać się do pracy, zrobić zakupy itp., wtedy samochód jednak bywa przydatny, ale w zasadzie nie o tym ten post

Podobno miejsca postojowe mają być obligatoryjne do mieszkań, a jeśli się jakieś nie sprzedadzą, to coś mi się zdaje, że chętnie kupią takowe mieszkańcy sąsiednich inwestycji, choćby nawet z Poznańskiej

Z tego co słyszałem, to nie mają jeszcze nawet pozwolenia na budowę, choć plany mają ambitne, ponieważ z pierwszymi dwoma blokami chcą się chyba zmieścić w 2018 roku, faktycznie może się tak zdarzyć, że przez 10 lat będzie tam plac budowy, a mieszkanie koło czegoś takiego jest jednak jakoś tam uciążliwe, w tym kontekście podoba mi się, jak to robi
Budimex w Czyżynach, gdzie całe gigantyczne osiedle budują prawie jednocześnie