Browar Kleparz Kraków - Fracthon (ul. Zbożowa) / opinie na forum
Browar Kleparz Kraków - Fracthon (ul. Zbożowa) / opinie na forum
Zdaje się, że rusza nowa inwestycja w sąsiedztwie centrum Krakowa - Browar Kleparz, a wybudować ma ją deweloper Fracthon. Moim zdaniem lokalizacja świetna, blisko Nowego Kleparza, w sąsiedztwie Parku Kleparskiego i Fortów Kleparz. A jakie Waszym zdanie ma minusy taka lokalizacja?
Re: Browar Kleparz Kraków - Fracthon (ul. Zbożowa) / opinie na forum
Faktycznie wszystko wskazuje na to, że powstanie zupełnie nowa inwestycja mieszkaniowa w okolicy Nowego Kleparza, szczerze mówiąc, nie wiedziałem nawet, że był tam kiedyś browar, a to pewnie od niego zawdzięcza mu swoją nazwę - Browar Kleparz, Kraków musiał więc mieć więcej browarów niż 1, zawsze wydawało mi się, że to był tylko Browar Lubicz, a tu proszę. W pewnym sensie także koncepcja budowy osiedla jest tu podobna, czyli polega na wpleceniu historycznego budynku w otoczenie budynków nowych. Co myślicie o takim wykorzystaniu tej przestrzeni, jednak przy Lubicz nawiązano w elewacjach do ceglanych budynków przemysłowych, tu natomiast cegły jest zdecydowaniem mniej, ale nie ma jej też na samym historycznym budynku.

Wizualizacje: deweloper Fracthon
Jeżeli chodzi o nowe mieszkania, to dużo ich jest jeszcze dostępnych, ponieważ inwestycja weszła dopiero do sprzedaży. Co ciekawe, są tam i mieszkania małe, w okolicach 30 metrów kwadratowych oraz bardzo duże, po 100 i więcej metrów kwadratowych. Co myślicie o jakiej lokalizacji, może ktoś się podzieli swoimi opiniami na forum. A może jest ktoś, kto już kupuje tam mieszkanie?

Wizualizacje: deweloper Fracthon
Jeżeli chodzi o nowe mieszkania, to dużo ich jest jeszcze dostępnych, ponieważ inwestycja weszła dopiero do sprzedaży. Co ciekawe, są tam i mieszkania małe, w okolicach 30 metrów kwadratowych oraz bardzo duże, po 100 i więcej metrów kwadratowych. Co myślicie o jakiej lokalizacji, może ktoś się podzieli swoimi opiniami na forum. A może jest ktoś, kto już kupuje tam mieszkanie?
wiadomo jakie ceny?
Patrząc na inwestycję, lokalizację, standard i ekspozycję mieszkań (duże tarasy na zachów
) to ja celuję w ceny niestety rzędu 15 tys zł.
Choć jakby było taniej koło 10 tys zł to by było spoko. Choć pytanie skad wziąć tego 1mln żeby sobie kupić choć te 60-70m2

Choć jakby było taniej koło 10 tys zł to by było spoko. Choć pytanie skad wziąć tego 1mln żeby sobie kupić choć te 60-70m2

Patrząc na lokalizację, wątek historyczny, standard wykonania, pokaźne tarasy udogodnienia takie jak:
Strefa relaksu
Sala kinowa
Bawialnia dla dzieci
Siłownia
Stojaki na rowery
Rowerowa stacja serwisowa
Garaż podziemny
Komórki lokatorskie
Patrząc na to jaki chłam sprzedaje się za 10-12tys. Tutaj Obstawiam ceny +/- 17tys m2, jak nie lepiej.
Strefa relaksu
Sala kinowa
Bawialnia dla dzieci
Siłownia
Stojaki na rowery
Rowerowa stacja serwisowa
Garaż podziemny
Komórki lokatorskie
Patrząc na to jaki chłam sprzedaje się za 10-12tys. Tutaj Obstawiam ceny +/- 17tys m2, jak nie lepiej.
a ja sprawdziłem, i zaskoczony jestem - 10.500 - 12.500. pewnie szybko podniosą ceny.
ITGeek pisze:Patrząc na lokalizację, wątek historyczny, standard wykonania, pokaźne tarasy udogodnienia takie jak:
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2019, 11:47 przez adam123, łącznie zmieniany 1 raz.
Lekko ponad rok temu atal (Zbożowa 2A) sprzedawał mieszkania za 7500
pozdro pisze:Patrząc na inwestycję, lokalizację, standard i ekspozycję mieszkań (duże tarasy na zachów) to ja celuję w ceny niestety rzędu 15 tys zł.
Obstawiam 12-14k
Kupowanie mieszkania 70 metrów w takim miejscu dla swojej rodziny to jak chodzenie po polu minowym. Żeby nie powiedzieć debilizm.
Identyczną sytuację miał znajomy na Rakowickiej - masa osób mu odradzała, w tym samo biuro sprzedaży a i tak kupił. Co kilka dni nowi, najebani angole, picie na balkonach do późnej nocy itp. Ciężko wytrzymać we dwójkę, nie mówiąc jak masz małe dzieciaki i spać muszą iść a wszędzie obok biba u idiotów z uk.
Lokalizacja idealna pod wynajem i pewnie masa mieszkań będzie zapewne pod wynajem krótkoterminowy lub długo.
Sam jestem ciekaw w jakiej cenie będą małe mieszkania, chociaż pewnie od razu rozejdą się jak świeże bułeczki.
Tak pozatym to lokalizacja wydaje sie swietna. A hole to bardziej chyba na Kazimierz I stare Podgorze uderzaja. Choc faktycznie przy kleparzu jest killka hosteli. Kawalek dalej na Wroclawskiej raczej nie obserwuje jakies nadzwyczajnej ilosci turystow. Bywaja obcokrajowcy, ale wyglada ja na stably has mieszkancow.
To bylo dawno temu jeszcze w czasach dolka watedy wszedzie mieszkania byly ponizej 7 tys zl. Na mnie mega wrazenie robi ta dziura w budynku, jest taka monumentalna. Pewnie ma to jakas fachowa nazwe.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”