Mieszkania Bagrowa / Mierzeja Wislana od Instal Kraków - 11 budynków mieszkalnych - opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
bryndza4

Re: Mieszkania Bagrowa / Mierzeja Wislana od Instal Kraków - 11 budynków mieszkalnych - opinie i forum

Postautor: bryndza4 » 03 paź 2023, 13:04

jankomuzykanto pisze:
bridget pisze:
MarcinJ pisze:Byłem tam na prawdę wiele razy w zeszłym i tym roku począwszy od wiosny po jesień. Mam również znajomych z Bagry Parku. W tym roku smród poczułem raz. Wrażenia takie, że mieszkając niedaleko od Krakowa, w okolicy fermy, to ten zapach z Płaszowa był dosłownie ledwo wyczuwalny :) od znajomych wiem, że czasem pojawia się wieczorem ale im to nie przeszkadza jakoś bardzo.

Jeśli faktycznie ktoś od wielu lat jest przyzwyczajony do intensywnego smrodu (np. z fermy) to Płaszów może się wydawać lajtowy pod tym względem.
Aż mi się przypomniały rozmowy z pracownikiem krakowskiej garbarni, który twierdził że "tam prawie nic nie czuć", a smród był taki że regulars dostawał torsji. Człowiek do wszystkiego może się przyzwyczaić, pytanie czy powinien :roll:
Na opiniach znajomych też nie zawsze można polegać bo często stosowany jest mechanizm wyparcia/wstydu - nie każdy ma odwagę przyznać że kupił nowiutkie mieszkanie za kilkaset tysięcy, a w nocy budzi go zapach g*wna.

BTW: petycjeonline.com/stop_dla_duszcego_smrodu_na_poudniu_krakowa

bridget

Re: Mieszkania Bagrowa / Mierzeja Wislana od Instal Kraków - 11 budynków mieszkalnych - opinie i forum

Postautor: bridget » 03 paź 2023, 17:18

bryndza4 pisze:
jankomuzykanto pisze:
bridget pisze:

Jeśli faktycznie ktoś od wielu lat jest przyzwyczajony do intensywnego smrodu (np. z fermy) to Płaszów może się wydawać lajtowy pod tym względem.
Aż mi się przypomniały rozmowy z pracownikiem krakowskiej garbarni, który twierdził że "tam prawie nic nie czuć", a smród był taki że regulars dostawał torsji. Człowiek do wszystkiego może się przyzwyczaić, pytanie czy powinien :roll:
Na opiniach znajomych też nie zawsze można polegać bo często stosowany jest mechanizm wyparcia/wstydu - nie każdy ma odwagę przyznać że kupił nowiutkie mieszkanie za kilkaset tysięcy, a w nocy budzi go zapach g*wna.

BTW: petycjeonline.com/stop_dla_duszcego_smrodu_na_poudniu_krakowa

Czyli na Bagrowej/Mierzei Wiślanej ten smród będzie nie do wytrzymania? Szkoda bo podoba mi się ta okolica i nastawiłam się na to mieszkanie :(

A pomijając "zapachy" to jak kwestia budowy trzeciej obwodnicy? Ma ona podobno przebiegać przez ul.Mierzeja Wiślana czyli tuż za osiedlem :?

bridget

Postautor: bridget » 03 paź 2023, 17:23

mb29 pisze:No wyjazd będzie perfekt jak zrobią trasę nowobagrową / ciepłowniczą prawie przy oknach tych bloków za kilka lat :)

a to centrum sportów zimowych na ten moment jest odwołane

Właśnie to wyczytałam o tej Trasie Nowobagrowej i jestem załamana bo mam tam zarezerwowane mieszkanie w tej inwestycji :( Może tam być głośniej niz np. na Turowicza bo ma być zarówno droga dla samochodów jak i tramwajów.

A z tym Centrum Sportów Zimowych to sprawdzone info?

jankomuzykanto

Postautor: jankomuzykanto » 03 paź 2023, 18:50

bridget pisze:
mb29 pisze:No wyjazd będzie perfekt jak zrobią trasę nowobagrową / ciepłowniczą prawie przy oknach tych bloków za kilka lat :)

a to centrum sportów zimowych na ten moment jest odwołane

Właśnie to wyczytałam o tej Trasie Nowobagrowej i jestem załamana bo mam tam zarezerwowane mieszkanie w tej inwestycji :( Może tam być głośniej niz np. na Turowicza bo ma być zarówno droga dla samochodów jak i tramwajów.

A z tym Centrum Sportów Zimowych to sprawdzone info?

Po prostu na ten moment na CSZ nie ma w tym mieście pieniedzy, tak jak i na poprawę komunikacji. Za to zawsze można przepalić kasę na drugą telewizje której nikt nie ogląda. Ale może nie będę tu wchodził w tematy polityczne bo to nie ta tematyka tego forum :)

Trasa nowobagrowa nie była żadną tajemnicą, a kiedy powstanie (i czy kiedykolwiek) to wielka zagadka. Nie ma pieniędzy, a i priorytetem jest trasa ciepłownicza ze względu na zakorkowaną nowohucką. Wyrzucenie planu nowego miasta do kosza też spowodowało przesunięcie tego wszystkiego na drugi plan. Poza tym jeszcze zostanie oprotestowana 10 razy i ostatecznie nic z niej pewnie nie wyjdzie :)

bridget

Postautor: bridget » 03 paź 2023, 19:01

Aha, czyli zdążę spłacić kredyt/ sprzedać to mieszkanie zanim to nastąpi ;)
A tak serio to gdzieś czytałam, że do końca października tego roku mają zatwierdzić przebieg trasy obwodnicy. Tylko nie pamiętam czy chodziło o całą obwodnicę czy odcinek Trasy Ciepłowniczej czy tylko Bagrowej.

Tak czy inaczej mam spory dylemat :? Rozważam inwestycje na Lasówka, Myśliwskiej i Bagrowej. Każda z nich ma jakieś plusy i minusy, cenowo bardzo podobnie :?

bryndza4

Postautor: bryndza4 » 05 paź 2023, 10:07

jankomuzykanto pisze:Trasa nowobagrowa nie była żadną tajemnicą, a kiedy powstanie (i czy kiedykolwiek) to wielka zagadka. Nie ma pieniędzy, a i priorytetem jest trasa ciepłownicza ze względu na zakorkowaną nowohucką. Wyrzucenie planu nowego miasta do kosza też spowodowało przesunięcie tego wszystkiego na drugi plan. Poza tym jeszcze zostanie oprotestowana 10 razy i ostatecznie nic z niej pewnie nie wyjdzie :)

Owszem, nie ma jeszcze szczegółów dotyczących Trasy Nowobagrowej, ale nie ma żadnych sygnałów że rozważany jest jej inny przebieg niż w śladzie obecnej Mierzei Wiślanej.
Decydując się na zakup mieszkania z ekspozycją w kierunku ul. Mierzei Wiślanej trzeba się liczyć z faktem, że w perspektywie ok. 10 lat będzie o wiele głośniej niż teraz.

MaiLu

Postautor: MaiLu » 19 lis 2023, 11:48

Witajcie.

Ruszyła przedsprzedaz kolejnego etapu.
Jak się zapatrujecie na te bloki?
Jak lokalizacja? Czy osoby ktore zakupiły mieszkania w 1 etapie mogą wypowiedzieć sie jakie są bolączki i minusy i odwrotnie z czego są zadowoleni i co jest na plus?
Jak z terminowością oddawania mieszkań, z info listopad 2024. Jak to bylo wczesniej? Terminowo czy byly obsuwy?
Jak z zapachami? Czy często są wyczuwalne i czy są uciążliwe?
Znacie szczegóły trasy nowobagrowej?
Znacie szczegóły dot. Lokalu uslugowego na dzialce Instal?

noicomyzrobimy

Postautor: noicomyzrobimy » 19 lis 2023, 13:23

kawalerki od 16,500 zl/m2, nic juz mnie nie zaskoczy ;)

Aro80

Postautor: Aro80 » 19 lis 2023, 18:48

Jest jakakolwiek możliwość negocjacji tych cen?

bridget

Postautor: bridget » 19 lis 2023, 19:30

noicomyzrobimy pisze:kawalerki od 16,500 zl/m2, nic juz mnie nie zaskoczy ;)

Serio? :o Smrodki w gratisie :lol:

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”