Zdaje się, że rusza też wreszcie projekt, który od jakiegoś czasu ciągnie się w Krakowie Bronowicach - Osiedle KRK / deweloper Echo Investment. Chodzi o inwestycję mieszkaniową, którą kiedyś rozpoczął tam Activ Investment, ale sprawa została wstrzymana przez urzędników. Wygląda na to, że projekt przejął teraz inny deweloper i to taki, który w tej okolicy uż budował. Co myślicie o tej inwestycji, jakie ceny mieszkań, jak oceniacie lokalizację? Może ktoś się podzieli opiniami na forum?
Ja jakiś czas pracowałam tam niedaleko, w okolicę był dobry dojazd, tramwajem, rowerem przez Młynówkę itp. Sporo też infrastruktury starej, w pobliżu niewielki basen i fitness, biedronka jest. Pod tym względem jest nieźle.
Osiedle KRK - Echo Investment (Kraków / Bronowice) - opinie na forum
Re: Osiedle KRK - Echo Investment (Kraków / Bronowice) - opinie na forum
Detale
osiedlekrk.pl/osiedle-krk
Ceny wysokie jak na taki moloch, ale płacisz za markę. Choć to już nie to co Przedwiośnie...
osiedlekrk.pl/osiedle-krk
Ceny wysokie jak na taki moloch, ale płacisz za markę. Choć to już nie to co Przedwiośnie...
Wyglada extra. Mieszkania maja fajne rzuty i jest duzy wybor. Ceny normalne jak na ta dzielnice i lokalizacja super
Inwestor już ogrodził teren, biurowiec wkrótce będzie burzony i postawili już szklany barak w którym obok inwestycji mieszczą się biura sprzedaży

alek83 pisze:@mikus, właśnie też słyszałem, że ma zniknąć z tej okolicy stary biurowiec KWAP, właśnie dlatego zrobiłem sobie sobie kilka pamiątkowych zdjęć tego, jak pierwotnie wyglądał teren inwestycji Stańczyka Kraków od dewelopera ActivW zasadzie nie będzie mi tego jakoś specjalnie żal, bo ta architektura, to ładna była może jakieś 50 lat temu... Choć chętnie bym zobaczył, jak będą go burzyć, zrób jakieś zdjęcia i wrzuć na forum
Swoją drogą mam nadzieję, że będzie to w przyszłości wyglądało lepiej niż Future City, bo choć to niby modne i drogie osiedle było, to jednak robi na mnie strasznie kiepskie wrażenie, strasznie jest betonowe. Jeżeli ludzie skarżą się na przykład na to, bo stawia Budimex w Czyżynach, to powinni pospacerować tam. Choć oczywiście lokalizacja całkiem dobra i blisko na tramwaj, obok młynówka i tak dalej
Bronowice strasznie podupadly jako dzienica Krakowa. Ja bym sie nie pchal w tym kierunku z kupowaniem mieszkania. Centrum jest teraz gdzie indziej, potem trzeba sie przedzierac w inne czesci miasta za wszystkim. Tez ogolnie nowi mieszkancy sa w innych czesciach Krakowa obecnie.
Zawsze dobrze sprzedawały się mieszkania na Bronowicach, dobry dojazd tramwajem do centrum i krakowskich uczelni, wkrótce kilometr od inwestycji zostanie otwarty przystanek koleji aglomeracyjnej
Bylo rok temu jak pozdro pisze, słabościa jest totalny brak sklepów i biurowcow. Teraz się nieco poprawia na bronowicach, jest wiecej młodych ludzi i otwierają sie wreszcie nowe kluby i przedszkola. Dzięki mieszkaj w mieście , przybyszowi i glowackiemu będzie jeszcze lepiej. Tą odrobinę lepiej ; )
Okolica nie jest zła, jest blisko na tramwaj, który całkiem szybko dojeżdża do centrum, a jeszcze szybciej do ATW. Można też przebić się na przystanek przy Armii Krajowej, więc z komunikacją nie jest źle. Jest niewielki basen po sąsiedzku i siłownia / fitness, więc to też na plus. Jest Biedronka, jakieś lokale z jedzeniem i niedaleko park Młynówka Królewska, a nim też doby dojazd rowerem do centrum. Infrastruktury, typu szkoły, też chyba jest trochę w okolicy. Natomiast słabe jest to, że stosunkowo niewiele biurowców w okolicy jest. Przy Armii Krajowej może jest kilka, przy Rondzie Ofiar Katynia.

Wizualizacja: Echo Investment
Jeżeli chodzi o sam budynek, to mam wrażenie, że nie zmienił się jakiś bardzo w porównaniu do tego, co oferował Activ w ramach tego projektu. Może balkony są inne, może wewnątrz jakieś zmiany. Ceny niby od 8 200 złotych za metr kwadratowy, ale za tyle jest chyba jedno mieszkanie. Tak naprawdę, to warto mieć ok. 10 000 zł na m2, żeby móc myśleć o zakupie tam mieszkania. Natomiast najdroższe mieszkania, to ponad 12 500 zł/m2, więc już nie brzmi to tak atrakcyjnie. A jakie Wy macie opinie na temat tej inwestycji?

Wizualizacja: Echo Investment
Jeżeli chodzi o sam budynek, to mam wrażenie, że nie zmienił się jakiś bardzo w porównaniu do tego, co oferował Activ w ramach tego projektu. Może balkony są inne, może wewnątrz jakieś zmiany. Ceny niby od 8 200 złotych za metr kwadratowy, ale za tyle jest chyba jedno mieszkanie. Tak naprawdę, to warto mieć ok. 10 000 zł na m2, żeby móc myśleć o zakupie tam mieszkania. Natomiast najdroższe mieszkania, to ponad 12 500 zł/m2, więc już nie brzmi to tak atrakcyjnie. A jakie Wy macie opinie na temat tej inwestycji?
Tu jest rzetelniejsza wizualizacja całego osiedla.
Drogo jak na coś takiego.
Drogo jak na coś takiego.
- Załączniki
-
- image.jpeg (114.79 KiB) Przejrzano 16605 razy
Jak dlugo trwa sprzedaz skoro wiekszosc mieszkan sprzedana?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”