[Bud. B] Sprzedaż nowych mieszkań na osiedlu Vista w Krakowie - deweloper Lokum

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Vista za którą odpowiada deweloper Lokum. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
marcin1988

[Bud. B] Sprzedaż nowych mieszkań na osiedlu Vista w Krakowie - deweloper Lokum

Postautor: marcin1988 » 19 sty 2018, 13:47

d123 pisze:Coś dawno mnie tu nie było :)
Tak jak wcześniej wspominałam, dla mnie jeśli chodzi o lokalizację to super, blisko tereny zielone, parki (m.in. kopiec Krakusa, Park Bednarskiego, 10 min spacerkiem ma być tez park kieszonkowy którego miasto planuje zrobić do końca 2018 roku) bedzie gdzie pospacerować, dobrze zagospodarowane tereny między budynkami.
Komunikacja wg mnie na bardzo dobrym poziomie, mógłby być pod nosem tramwaj ale wiadomo nie można miec wszystkiego :) Z pętli mozna dojechac praktycznie do większości miejsc. Jeśli ktoś bardzo chce na tramwaj to może dojechac autobusem 2 przystanki i stamtąd ma juz tramwaje (24, 50, 6) .
Więc uważam ze pod względem komunikacyjnym jest naprawde super.
Pod względem bliskości terenów zielonych również.
Jeśli chodzi o sklepy to też niedaleko Bonarka gdzie można isc, jechac na większe zakupy. Wokoło też mnóstwo małych sklepów, sklepików, piekarni, cukierni gdzie można zrobić małe i szybkie zakupy. Zresztą w budynku od ulicy mają byc lokale usługowe więc liczę ze tam przynajmniej jakaś żabka też będzie :)
Wzdłuż Konponickiej, Kamieńskiego i dalej Wielicką ma powstać ścieżka rowerowa (krakow.naszemiasto.pl/artykul/krakow-az-23-km-nowych-sciezek-rowerowych-w-2018-roku,4249725,art,t,id,tm.html), więc do Kamieńskiego naprawde niedaleko a stamtąd bezpiecznie ścieżkami można jechać :)
Tak jak wspomniałam wcześniej dla mnie wadą jest brak ogólnodostępnych miejsc parkingowych na terenie inwestycji dla np. gości.

Ceny wiadomo, że chcielibyśmy kupić jak najtaniej i miec jak najlepiej wykonaną inwestycję. Wiadomo, że mogłoby byc taniej, ale też nie przesadzajmy ze jest strasznie drogo. Dla mnie ta inwestycja na obecną chwilę jest jedną z lepszych , jak nie najlepszych realizowanych obecnie w Krakowie (jest to oczywiście moja subiektywna opinia :) ). Można kupić taniej ale pozniej dochodza opłaty za jakieś park-lifty itp a to nie małe opłaty, więc co mi po tym ze kupię za 5900 mieszkanie jak za garaż miesięcznie będę płacic 150 zł.

Inwestycja wygląda wg mnie porządnie i na chwilę obecną nie boję się żadnych opóżnień. W końcu już tynkują :D
Wg mnie to ze sprzedali troszkę więcej niż połowę dopiero wiąże sie właśnie z takimi rodzinnymi metrażami. Ale dla nas mieszkańców to dobrze akurat ze większość mieszkańców to będą rodziny niż lokale na wynajem ze studentami. Inwestorzy chyba raczej tu nie kupują bo wolą małe mieszkania do 40m. Zresztą nie wiem.
Ja kupiłam w tej inwestycji i póki co nie mam żadnych obaw :)

Skąd informacja, że sprzedali więcej niż połowę, skoro w KW widnieje informacja, że sprzedanych mieszkań jest 29szt?

d123

Re: [Bud. B] Sprzedaż nowych mieszkań na osiedlu Vista w Krakowie - deweloper Lokum

Postautor: d123 » 19 sty 2018, 15:06

marcin1988 pisze:Skąd informacja, że sprzedali więcej niż połowę, skoro w KW widnieje informacja, że sprzedanych mieszkań jest 29szt?

Rozumuje to po ilości mieszkań zaznaczonych na czerwono na stronie inwestycji.
Inwestycja zaznaczona na czerwono to pewnie taka gdzie jest podpisana umowa rezerwacyjna, wpłacona opłata rezerwacyjna i nabywca stara sie o kredyt zeby podpisać deweloperską lub już ją podpisał :)
a dane w KW co ile są uaktualniane ?

tońko

Re: [Bud. B] Sprzedaż nowych mieszkań na osiedlu Vista w Krakowie - deweloper Lokum

Postautor: tońko » 19 sty 2018, 15:40

Niektórzy deweloperzy na stronach podają nieprawdziwe informacje o rezerwacjach,aby pokazać większe zainteresowanie inwestycja,niż jest w rzeczywistości.

d123

Postautor: d123 » 19 sty 2018, 16:11

tońko pisze:Niektórzy deweloperzy na stronach podają nieprawdziwe informacje o rezerwacjach,aby pokazać większe zainteresowanie inwestycja,niż jest w rzeczywistości.

Nie wiem jak jest w przypadku tego dewelopera, ale wydaje mi sie to mało prawdopodobne :)
Nie chcę tu ich bronić ale jesli tak byłoby to by to było raczej na ich niekorzyśc niż korzyść.
Sama byłam zainteresowana konkretnymi mieszkaniami i nawet jak na stronie były wolne to okazało sie ze już jest na nie rezerwacja ale na stronie inwestycji jeszcze nie zaznaczone na czerwono. Z tego co pamiętam to raz w tygodniu były rezerwacje aktualizowane na stronie po podpisaniu umowy rezerwacyjnej.

grazynka

Postautor: grazynka » 23 sty 2018, 22:48

Dane prosto ze strony Lokum dla inwestorów:
- raport z 06/2017: 0 sprzedanych, 6 rezerwacji, 236 wolnych
- raport z 09/2017: 8 sprzedanych, 11 rezerwacji, 223 wolne
- raport z 12/2017: 23 sprzedane, 19 rezerwacji, 200 wolnych

Taki Activ Investment na 2 lata wstecz, bez rozpoczęcia budowy ma wyprzedane wszystko :mrgreen:

d123

Postautor: d123 » 24 sty 2018, 10:16

hm... nie znalazłam tego wcześniej :)
No my już podpisaliśmy umowę :)
Dla mnie była to jedna z lepszych (jak nie najlepsza) inwestycja którą oglądaliśmy i która będzie w tym terminie :)

marcin1988

Postautor: marcin1988 » 24 sty 2018, 11:41

d123 pisze:hm... nie znalazłam tego wcześniej :)
No my już podpisaliśmy umowę :)
Dla mnie była to jedna z lepszych (jak nie najlepsza) inwestycja którą oglądaliśmy i która będzie w tym terminie :)

Wg mnie to również jest jedna z lepszych inwestycji. Niestety uważam, że cena jest lekko przesadzona i stąd brak sprzedaży.

grazynka

Postautor: grazynka » 30 sty 2018, 12:30

Konsultował ktoś umowę deweloperską z prawnikiem? Albo próbował coś wymóc na deweloperze, np. budowę dodatkowych miejsc postojowych, na które spokojnie jest jeszcze kawałek terenu między bud. B a A?

magdalenam

Postautor: magdalenam » 14 mar 2018, 7:50

Podpisywał ktoś może umowę w ostatnich dniach? Na jaki rabat można liczyć u dewelopera na tym etapie budowy? Czy dostał ktoś więcej niż 1%?

grazynka

Postautor: grazynka » 14 mar 2018, 13:40

Tylko 1%? Oszaleli, przy takiej śmiesznej sprzedaży naprawdę tylko tyle Ci zaproponowali?

Wróć do „Vista Kraków od Lokum - forum mieszkańców osiedla”