Ochrona fizyczna na osiedlu Vista Kraków - ankieta

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Vista za którą odpowiada deweloper Lokum. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.

CZY CHCIAŁBYŚ/CHCIAŁABYŚ ABY BYŁA OCHRONA FIZYCZNA?

TAK, WYŁĄCZNIE W CIĄGU DNIA
1
6%
TAK, PRZEZ CAŁĄ DOBĘ
5
31%
NIE
9
56%
NIE MAM ZDANIA
1
6%

Liczba głosów: 16

tiger76

Ochrona fizyczna na osiedlu Vista Kraków - ankieta

Postautor: tiger76 » 27 lip 2018, 2:33

Z potwierdzonych informacji wynika, że teren będzie ogrodzony i monitorowany, natomiast chciałbym Was zapytać co sądzicie o ochronie fizycznej. Nie chcę wskazywać żadnej konkretnej firmy natomiast z doświadczenia wiem, że nie muszą to być starsi panowie dorabiający na emeryturze. W miejscu w którym obecnie mieszkam jest firma, która zatrudnia młodych ochroniarzy, którzy poza ochroną zawsze służą pomocą czy to np we wniesieniu czegoś ciężkiego czy umożliwiając zostawienie paczki przez kuriera.

d123

Re: Ochrona fizyczna na osiedlu Vista Kraków - ankieta

Postautor: d123 » 27 lip 2018, 10:54

Myśle, że o takich sprawach zdecydujemy pewnie na jakimś zebraniu ;) Nie wiem na ile miarodajna jest ta ankieta, pewnie na taka ilość osób nie wszyscy którzy kupili mieszkanie śledzą to forum. Pewnie też wszystko bedzie zależeć od wydatków na taką ochronę itp. Narazie z tego co wiem na tym etapie będzie 1 wjazd, a docelowo chyba 4. I wtedy przy wszystkich 4 taka budka ? Trzeba to dobrze przemysleć ;)

ataman

Postautor: ataman » 27 lip 2018, 15:02

A ja myślę, że sporo zależy od tego, jakie będą koszty ochrony, w skrócie, ile każdy będzie za to musiał dopłacić np. do metra kwadratowego mieszkania, na ile mieszkań się to rozłoży itp. Powiem szczerze, że taka ochrona wiele nie daje, za nic nie odpowiada, ale nie upieram się przy tym, że miałoby jej nie być. Za sensowne pieniądze, można by wziąć, ale gdyby to miało kosztować np. 1 zł/m2 mieszkania, to już bym się zastanowił.

Patryk83

Postautor: Patryk83 » 28 lip 2018, 16:47

ataman pisze:A ja myślę, że sporo zależy od tego, jakie będą koszty ochrony, w skrócie, ile każdy będzie za to musiał dopłacić np. do metra kwadratowego mieszkania, na ile mieszkań się to rozłoży itp. Powiem szczerze, że taka ochrona wiele nie daje, za nic nie odpowiada, ale nie upieram się przy tym, że miałoby jej nie być. Za sensowne pieniądze, można by wziąć, ale gdyby to miało kosztować np. 1 zł/m2 mieszkania, to już bym się zastanowił.

Znalazłem informacje z 2017 roku jak to wygląda w Warszawie, niestety nie wiem ile jest mieszkań na tym osiedlu, ale chyba sporo biorąc pod uwagę liczbę ponad 100 kamer monitoringu. Przy dwóch ochroniarzach, którzy są 24h na dobę to koszt 0,81 zł / m2 w skali miesiąca.

Wróć do „Vista Kraków od Lokum - forum mieszkańców osiedla”