Mieszkanie w pobliżu linii kolejowej / uciążliwość pociągów - Nowa 5 Dzielnica
Mieszkanie w pobliżu linii kolejowej / uciążliwość pociągów - Nowa 5 Dzielnica
Zastanawiam się, może ktoś już zbadał temat, czy linia kolejowa przebiegająca w pobliżu osiedla Nowa 5 Dzielnica jest uciążliwa, zwłaszcza chodzi mi o noce, kiedy człowiek chce spać, czy przejeżdżające w pobliżu osiedla pociągi mocno słychać i mogą budzić w nocy, czy raczej nie ma takiego zagrożenia? Podzieli się ktoś na forum opiniami i wiedzą w tym zakresie?
-
Re: Mieszkanie w pobliżu linii kolejowej / uciążliwość pociągów - Nowa 5 Dzielnica
mieszkanie przy torach kolejowych ma same zalety-człowiek świetnie ćwiczy pamięć-mimowolnie zapamiętuje rozkład jazdy, a czasem nawet zdobywa wiedzę geograficzną-gdzie taki pociąg podąża:)
Re: Mieszkanie w pobliżu linii kolejowej / uciążliwość pociągów - Nowa 5 Dzielnica
Inwestorem pisze:mieszkanie przy torach kolejowych ma same zalety-człowiek świetnie ćwiczy pamięć-mimowolnie zapamiętuje rozkład jazdy, a czasem nawet zdobywa wiedzę geograficzną-gdzie taki pociąg podąża:)
Poza tym mozna wyskoczyc z pociagu i do niego wskoczyc od razu pod domem, nie muszac kursowac przez dworzec...
Ja tam wolabym stukot pociagu niz ciagly halas z ulicy...
-
Krakus44 pisze:Inwestorem pisze:mieszkanie przy torach kolejowych ma same zalety-człowiek świetnie ćwiczy pamięć-mimowolnie zapamiętuje rozkład jazdy, a czasem nawet zdobywa wiedzę geograficzną-gdzie taki pociąg podąża:)
Poza tym mozna wyskoczyc z pociagu i do niego wskoczyc od razu pod domem, nie muszac kursowac przez dworzec...
Ja tam wolabym stukot pociagu niz ciagly halas z ulicy...
Poza tym człowiek szybko się przyzwyczaja. Mieszkałam kiedyś blisko torów, pierwszej nocy prawie przeżyłam zawał, ale później stawało się to coraz bardziej naturalne

Wróć do „Nowa 5 Dzielnica Kraków od CNT - forum mieszkańców osiedla”