[Bud. A3 A4 A5] Odbiory nowych mieszkań od dewelopera CNT - Nowa 5 Dzielnica Kraków
-
Re: [Bud. A3 A4 A5] Odbiory nowych mieszkań od dewelopera CNT - Nowa 5 Dzielnica Kraków
Nie wiem czy tu przejdzie link. Ewentualnie podaj maila to podeślę 

Re: [Bud. A3 A4 A5] Odbiory nowych mieszkań od dewelopera CNT - Nowa 5 Dzielnica Kraków
lucashunter10 pisze:Nie wiem czy tu przejdzie link. Ewentualnie podaj maila to podeślę
Inni podawali tutaj linki, więc nie widzę problemu, żeby załączyć linka tutaj - też jestem zainteresowany

-
No ok
odbioryarchitekt.wixsite.com/odbiormieszkankrakow

-
lucashunter10 pisze:No ok![]()
Polecałam w innym wątku tę samą firmę

detkamm pisze:Ja jak odbierałem mieszkanie w A3 to znaleźliśmy kilka usterek, głównie jakieś drobnostki w stylu zrobienia szczelin dylatacyjnych w narożnikach, bo już zaczęło pękać lub uzupełnienie silikonem płytek na balkonie czy poprawienie tynku przy parapecie. Jednak jedna największa wada to rysa na szybie przez całą długość więc kwalifikuje to okno do wymiany. Polecam jednak iść z fachowcem, bo sam bym prawie niczego nie zauważyła co do reszty to tynki/kąty/wylewki w naprawdę świetnym stanie.
Witam czy zgłaszaliście te szczeliny dylatacyjne do usunięcia?? czy zrobicie to we własnym zakresie?? U nas (budynek A4) również są nie tylko w narożnikach ale też na ścianach na wysokości okien i zastanawiamy się co z nimi zrobić...

Szczeliny dylatacyjne są czymś w rodzaju karbu, bo pewne jest, że ściana zacznie pękać, mając tą szczelinę narzucamy jej miejsce w którym to się ma stać. Zgłaszałem je, ale żeby zrobili kolejne w narożnikach a nie usuwali te istniejące. Tam gdzie jest przecięcie wystarczy uzupełnić to akrylem, nie będzie ani śladu 

Dzięki, nie jest to pierwsze przez nas odbierane mieszkanie, i jak do tej poty nie spotkaliśmy się z podobnymi szczelinami, stąd moje wątpliwości co do nich. Mam nadzieje że rzeczywiści nie będą widoczne po wykończeniu mieszkania.
Czy ktoś wie kiedy będą odbiory w A4?
Ja poszłam i się umówiłam. Raczej nie liczyłabym na ich odzew..
Odbiory w A4 trwają od dwóch tygodni.
Wróć do „Nowa 5 Dzielnica Kraków od CNT - forum mieszkańców osiedla”