Telewizja i internet / jakiego dostawcę wybrać - Nowa 5 Dzielnica Kraków
Telewizja i internet / jakiego dostawcę wybrać - Nowa 5 Dzielnica Kraków
Czy ktoś wie od jakiego dostawcy najlepiej wybrać telewizje z internetem i czy są tu jakieś udogodnienia dla szczególnych firm czy jest to obojętne?
Re: Telewizja i internet / jakiego dostawcę wybrać - Nowa 5 Dzielnica Kraków
Witam. Mam netię i śmiga wszystko, że aż miło. TV narazie full potem 90 kanałów. Net 44Mb/s ale to chyba na początek bo umowa mówi o 15.
-
Polecam spytać w netii bo ogłaszali się na minimum 150mb/s i takie byly umowy te za 40 zł 

Z tego co ja mierzyłem u siebie - WiFi jest ok. 2 razy wolniejsze od internetu "po kablu" z gniazdka. Tym drugim sposobem wyszło coś ponad 100MB/s. Tak czy siak Netię mogę polecić, jak na razie wszystko ok, a i cena chyba jedna z lepszych (o ile nie najlepsza).
Ja również podpisałem z Netią (150 Mbps za chyba 39 pln + pierwsze 6 miesięcy gratis) - jak działa to nie wiem bo jeszcze nie mieszkam, ale nawet jeśli będzie działać źle to za takie pieniądze i tak nie oczekuję wybitnie dużo. Max jest wspomniane wyżej 900 Mbps czyli jakieś ~110 MBps w dół i połowa tego w górę.
A czy w N5D jest sygnał telewizji naziemnej ze zbiorczej anteny? Czyli nie mając żadnej kablówki ani umowy tv można odbierać darmowo te dwadzieścia parę kanałów ?
-
AdamKra pisze:A czy w N5D jest sygnał telewizji naziemnej ze zbiorczej anteny? Czyli nie mając żadnej kablówki ani umowy tv można odbierać darmowo te dwadzieścia parę kanałów ?
Tak. Jest obowiązek obecnie montowania anten zbiorczych.
-
Czy korzysta ktoś z Toya lub ISTS? Będę wdzięczna za opinie.
Witajcie,
Czy ktos juz testowal dzialanie telewizji naziemnej? u mnie w A5 jest problem, po podlaczeniu pod gniazdko nie dzialalo (nie znajdowalo zadnych kanalow) - po rozkreceniu i podlaczeniu kabla z pominieciem gniazdka zaczelo dzialac (ale niektore kanaly HD czasami ścinaja).
nie wiem czy problem tylko u mnie czy u innych OK?
Pozdrawiam.
Czy ktos juz testowal dzialanie telewizji naziemnej? u mnie w A5 jest problem, po podlaczeniu pod gniazdko nie dzialalo (nie znajdowalo zadnych kanalow) - po rozkreceniu i podlaczeniu kabla z pominieciem gniazdka zaczelo dzialac (ale niektore kanaly HD czasami ścinaja).
nie wiem czy problem tylko u mnie czy u innych OK?
Pozdrawiam.
W moim mieszkaniu w budynku A5 problem jest ten sam, w ogóle nie ma sygnału podpinając antenę pod gniazdko w salonie - nie próbowałem jak na razie rozkręcać tego gniazdka. Natomiast z odbiorem nie ma problemu gdy podłączę kabel antenowy w jedno z 3 gniazdek w białej skrzynce na korytarzu, jednak wtedy kabel antenowy trzeba ciągnąć przez całe mieszkanie co jest nie do przyjęcia. Zamierzam zgłosić to jako usterkę do dewelopera choć znając jego sposób postępowania nie zostanie ona uznana.
Wróć do „Nowa 5 Dzielnica Kraków od CNT - forum mieszkańców osiedla”