Telewizja i internet / jakiego dostawcę wybrać - Nowa 5 Dzielnica Kraków

Forum dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Nowa 5 Dzielnica, za którą odpowiada deweloper Centrum Nowoczesnych Technologii. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii na forum.
nazwa_uzytkownika

Re: Telewizja i internet / jakiego dostawcę wybrać - Nowa 5 Dzielnica Kraków

Postautor: nazwa_uzytkownika » 08 lut 2019, 11:52

AdamKra pisze:Natomiast z odbiorem nie ma problemu gdy podłączę kabel antenowy w jedno z 3 gniazdek w białej skrzynce na korytarzu, jednak wtedy kabel antenowy trzeba ciągnąć przez całe mieszkanie co jest nie do przyjęcia

Generalnie w tej białej skrzynce masz 3 złącza kabla koncentrycznego, jedno z nich jest z piwnicy z internetu, drugie z anteny, a trzecie z pokoju, musisz po prostu w skrzynce połączyć ze sobą odpowiednie 2 złącza, wtedy będziesz mieć sygnał z anteny w salonie. :)

lucashunter10

Postautor: lucashunter10 » 12 lut 2019, 19:31

Tylko pytanie które połączyć :D

lucashunter10

Postautor: lucashunter10 » 16 lut 2019, 12:29

Dobra podpialem kable, ale dziala tylko cześć kanałów. Wszystkie tvp i inne stacje ponad kanałem powiedzmy 15 nie mają obrazu. Ktoś wie co może być przyczyną?

AdamKra

Postautor: AdamKra » 26 lut 2019, 20:25

Czy ktoś z Państwa w budynku A5 ma problem z odbiorem tv naziemnej? U mnie sygnał był i tv odbierał bezproblemowo - obecnie z niewiadomych przyczyn sygnału brak, tv podłączałem testowo do wszystkich złączy w skrzynce na korytarzu i na żadnym nie ma sygnału.

lucashunter10

Postautor: lucashunter10 » 26 lut 2019, 21:56

W budynku A5 trwają jakieś prace zwiazane z poprawą odbioru z anteny zbiorczej. Takie mam info od dewelopera.

mike80

Postautor: mike80 » 27 lut 2019, 13:42

Faktycznie coś jest nie tak w A5. Tydzień/dwa tygodnie temu dzialalo polowe programów telewizji naziemnej, wczoraj jak byłem w mieszkaniu nic już nie działalo.

lucashunter10

Postautor: lucashunter10 » 27 lut 2019, 20:19

Komuś w budynku A5 odbierały wszystkie kanały dobrze czy od początku też mieliście problem z częścią z nich?

AdamKra

Postautor: AdamKra » 27 lut 2019, 20:49

Mi odbierały wszystkie te naziemne dobrze i bez zastrzeżeń, siła czy tam jakość sygnału były na około 70-90 %. Natomiast nie bardzo orientuje się w jaki sposób mogę odbierać bezpłatne kanały staleitarne mając wbudowany w tv dekoder satelitarny, wystarczy zwykle podłączenie ze skrzynki w korytarzu pod wejście sat w tv czy potrzebuje coś jeszcze? Może znajdzie się tu jakiś ekspert? :D

AdamKra

Postautor: AdamKra » 27 lut 2019, 20:52

Swoją drogą uważam, że jest to trochę niedposzczalna sytuacja, że nie wywieszonej informacji typu trwają prace nad poprawą odbiór kanałów naziemnej TV i w okresie od dnia tego do tego nie będzie możliwy ich odbiór. TV da się przeboleć ale następnym razem taka sytuacja i brak wiadomości może dotyczyć np. ciepłej wody...

Wróć do „Nowa 5 Dzielnica Kraków od CNT - forum mieszkańców osiedla”