Kupiłem nieruchomość za którą zapłaciłem premium jednak okazało się, że akustyka jest bardzo słaba. Mieszkam na 3 piętrze i słyszę sąsiadów.
Wiem, że sąsiad z góry który obecnie się remontuje ingerował mocno w mieszkanie i skuł całą wylewkę oraz przez jakiś czas pozbył się izolacji, oprócz tego sąsiedzi z dołu mogli również mocno ingerować, bo jedno duże mieszkanie zostało podzielone na dwa mniejsze.
Czy ktoś z forum miał może podobny problem? Czy orientujecie się Państwo jakie mam możliwości aby problem z akustyką został rozwiązany?
Problem z akustyką w nowym mieszkaniu / co można zrobić
Re: Problem z akustyką w nowym mieszkaniu / co można zrobić
Są jakies normy na to. Zamów pomiary i jak wyjdą poza skalą to idź do dewelopera z reklamacją.
myślę że problemem jest dysonans wynikający z tego, że zapłaciłeś cenę premium, za patodeweloperkę, która już premium nie jest
rzeczoznawca => ekspertyza => roszczenie do patodewelopera
lub
wygłuszenie ścian i sufitu wełną akustyczną, a na podłogę maty wygłuszające, co spowoduje oczywiście zmniejszenie powierzchni
rzeczoznawca => ekspertyza => roszczenie do patodewelopera
lub
wygłuszenie ścian i sufitu wełną akustyczną, a na podłogę maty wygłuszające, co spowoduje oczywiście zmniejszenie powierzchni

Dzięki za opinie, niestety wełna akustyczna już odpada, bo całe mieszkanie mam świeżo wykończone :/
Rzeczywiście fakt, że zapłaciłem premium za słabą jakość może dodatkowo boleć.
Ma ktoś z Państwa rzeczoznawcę do polecenia?
Rzeczywiście fakt, że zapłaciłem premium za słabą jakość może dodatkowo boleć.
Ma ktoś z Państwa rzeczoznawcę do polecenia?
Wróć do „Zakup mieszkania - dyskusje dotyczące odbiorów / wykończeń / wyboru mieszkania”