Wyburzenie centrum handlowego M1 w Krakowie / nowa zabudowa w miejsce M1 - co tam powstanie?

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
olaaleksandra

Wyburzenie centrum handlowego M1 w Krakowie / nowa zabudowa w miejsce M1 - co tam powstanie?

Postautor: olaaleksandra » 03 wrz 2024, 12:30

Cześć,
ostatnio doszły mnie słuchy o planowanym wyburzeniu centrum handlowego M1. W plotce pojawiła się informacja o terminie do półtora roku.
Czy ktoś coś słyszał? Co w zamian? Tam w przeznaczeniu chyba usługówka więc chyba nie bloki?

Szkoda, M1 pomimo upływu czasu jest jednym z fajniejszych centrów w tej okolicy.

scr4tchi

Re: Wyburzenie centrum handlowego M1 w Krakowie / nowa zabudowa w miejsce M1 - co tam powstanie?

Postautor: scr4tchi » 03 wrz 2024, 12:34

Też o tym słyszałem. Sklepy mają umowy do końca 2025 roku, a potem koniec. Szkoda, bo bardzo lubiłem tą galerię, bo miałem bardzo blisko.
Podobno kupił to jakiś ukrainiec i będzie stawiał bloki na wynajem/biurowce.

Mercy

Re: Wyburzenie centrum handlowego M1 w Krakowie / nowa zabudowa w miejsce M1 - co tam powstanie?

Postautor: Mercy » 03 wrz 2024, 18:44

Też słyszałem z kolei o Austriackim inwestorze...

Mega szkoda, ale skoro jest potrzeba to miejsce pod dzienice biurowa lub mieszkalna idealne.

Handel sobie poradzi, jak nie tu to tam, galicyjska mocno rozszerzyła sklepy w okolicy

scr4tchi

Postautor: scr4tchi » 04 wrz 2024, 7:07

Mercy pisze:Też słyszałem z kolei o Austriackim inwestorze...

Mega szkoda, ale skoro jest potrzeba to miejsce pod dzienice biurowa lub mieszkalna idealne.

Handel sobie poradzi, jak nie tu to tam, galicyjska mocno rozszerzyła sklepy w okolicy

Wiekszość sklepów z M1 ma właśnie przejść do tego Outletu. Tylko jak to się wtedy będzie miało do outletu to nie wiem...

BiuroPrasoweEPP

Postautor: BiuroPrasoweEPP » 04 wrz 2024, 12:16

W imieniu zarządcy M1 Kraków informujemy, że nie ma planów zaprzestania działalności centrum handlowego. Wręcz przeciwnie – planowany jest rozwój obiektu i poszerzenie jego oferty, a dotychczasowe umowy najmu zostały długoterminowo przedłużone. Serdecznie zapraszamy na zakupy!

Biuro prasowe firmy EPP, która zarządza M1 Kraków

iti

Postautor: iti » 04 wrz 2024, 21:31

BiuroPrasoweEPP pisze:W imieniu zarządcy M1 Kraków informujemy, że nie ma planów zaprzestania działalności centrum handlowego. Wręcz przeciwnie – planowany jest rozwój obiektu i poszerzenie jego oferty, a dotychczasowe umowy najmu zostały długoterminowo przedłużone. Serdecznie zapraszamy na zakupy!

Dzięki za informację, fajnie wiedzieć, że to plotki jednak, choć ciekawe skąd się biorą, bo faktycznie ludzie na mieście coś takiego sobie opowiadają, ale fajnie, że wyprostowane.

A jakieś szczegóły odnośnie rozbudowy obiektu? Planowane jest jego powiększenie? Będzie coś ciekawego do niego dobudowywane?

BiuroPrasoweEPP

Postautor: BiuroPrasoweEPP » 05 wrz 2024, 11:40

iti pisze:
BiuroPrasoweEPP pisze:W imieniu zarządcy M1 Kraków informujemy, że nie ma planów zaprzestania działalności centrum handlowego. Wręcz przeciwnie – planowany jest rozwój obiektu i poszerzenie jego oferty, a dotychczasowe umowy najmu zostały długoterminowo przedłużone. Serdecznie zapraszamy na zakupy!

Dzięki za informację, fajnie wiedzieć, że to plotki jednak, choć ciekawe skąd się biorą, bo faktycznie ludzie na mieście coś takiego sobie opowiadają, ale fajnie, że wyprostowane.

A jakieś szczegóły odnośnie rozbudowy obiektu? Planowane jest jego powiększenie? Będzie coś ciekawego do niego dobudowywane?

Wszystkie informacje na temat zmian w ofercie M1 Kraków będziemy komunikować na bieżąco. Zapraszamy do śledzenia kanałów M1 Kraków w social mediach i biura prasowego EPP. Na razie nie jesteśmy gotowi, aby zdradzić więcej szczegółów.

https://www.face book.com/M1Krakow
https://www.instagram.com/zakupywm1/
https://www.epp-poland.com/

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”