piniendzy ni ma i nie będzie
gazetakrakowska.pl/krakow-plany-na-muzeum-w-hotelu-cracovia-legly-w-gruzach-ministerstwo-nie-da-pieniedzy-projekt-wrocil-do-fazy-analiz/ar/c13-18366263
Hotel Cracovia / Muzeum Architektury i Designu w Krakowie / remont i przebudowa Hotelu Cracovia - zdjęcia i opinie
Re: Hotel Cracovia / Muzeum Architektury i Designu w Krakowie / remont i przebudowa Hotelu Cracovia - zdjęcia i opinie
Mar G pisze:piniendzy ni ma i nie będzie
Czyżby to miało oznaczać, że w reprezentacyjnym miejscu miasta będziemy mieć już drugi opuszczony hotel, który popada w powolną ruinę? Doprawdy to byłby całkiem niezły wynik.
Re: Hotel Cracovia / Muzeum Architektury i Designu w Krakowie / remont i przebudowa Hotelu Cracovia - zdjęcia i opinie
Nie wiem, ile w tym prawy, ale dzisiaj widziałem informację kolportowaną przez Łukasza Gibał, a rzekomo podaną podaną przez Radio Kraków, że Muzeum Narodowe w Krakowie dogadało się z Ministerstwem Kultury i jest szansa, że prace przy przebudowie Hotelu Cracovia i zamianie go w Muzeum Designu i Architektury mogłyby ruszyć nawet w tym roku jeszcze. I chodzi o dofinansowanie w kwocie 500 mln złotych, więc ogromne pieniądze trafiłyby do Krakowa. Za taką kasę być może dałoby się wybudować zupełnie nowy budynek i jeszcze by zostało, ale nie ma co marudzić. Niech to muzeum będzie mega dobre i doinwestowane, jak Muzeum Czartoryskich w Krakowie, które też przeszło gruntowny remont i przebudowę nie tak dawno.
Wiadomo może coś w sprawie remontu budynku hotelu, jest szansa, że Kraków zyska nowe Muzeum Architektury i Designu? Przydałoby się coś takiego w mieście, brakuje mi takiego miejsca. W Muzeum Narodowym czasem bywają takie wystawy, ale to jednak mało i rzadko.
Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”