Nowa inwestycja / budowa Os. Strusia 20 Kraków od SAO Investments Sp. z o.o. / zdjęcia i opinie na forum

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
czang

Re: Nowa inwestycja / budowa Os. Strusia 20 Kraków od SAO Investments Sp. z o.o. / zdjęcia i opinie na forum

Postautor: czang » 09 cze 2026, 21:42

Jest mnóstwo małych balkonów, patrząc na ich wielkość, to pewnie nie będą one jakoś super funkcjonalne.

Obrazek

Te mieszkania, to też obstawiam, że raczej nic dużego, w czym by można wygodnie z rodziną żyć.

Obrazek

Wewnątrz dziedzińców chyba parkingi się znajdą, wysokiej zieleni chyba za dużo nie będzie, zresztą podobnie, jak niskiej. Mam wrażenie, że ten rejon miasta jest ostatnio mocno krzywdzony przez planowanie przestrzenne, a raczej jego brak w Krakowie.

Nowy

Re: Nowa inwestycja / budowa Os. Strusia 20 Kraków od SAO Investments Sp. z o.o. / zdjęcia i opinie na forum

Postautor: Nowy » 15 cze 2026, 10:40

Ciekawi mnie to ogrodzenie, jak to jest, budynki usługowe można grodzić i dlatego można je było zrobić? W każdym razie wyglada na to, że wróciła z tym ta patologia szatkowania miasta przez takie płoty, której zakazano w uchwale krajobrazowej. Choć pewnie mieszkańcy starych bloków są za tym, bo zawsze to choć trochę utrudnia dostęp do parkingów w sąsiedztwie bloków na Strusia. A z tego, co wiem, to problem z parkowaniem jest tam niemały.

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”