Biurowiec Unity Tower Kraków (Szkieletor) będzie skończony? Forum Kraków

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
slawek

Re: Biurowiec Unity Tower Kraków (Szkieletor) będzie skończony? Forum Kraków

Postautor: slawek » 02 lis 2019, 23:19

Jak na razie elewacja na Unity Tower wygląda tak, faktycznie pewnie warto byłoby się jeszcze wstrzymać z oceną do czasu, aż przynajmniej cała jedna ścianą zostanie ukończona.

Obrazek

Ale chętnie bym to zobaczył, jako całość. Mam nadzieję, że będzie to jakoś iluminowane nocami i faktycznie będzie to coś charakterystycznego w naszym mieście.

slawek

Postautor: slawek » 02 lis 2019, 23:21

A tu jeszcze rzut z nieco więcej odległości, szkoda, że jeszcze trochę zaczekamy na tą inwestycję, czyli na jej komercjalizację.

Obrazek

Swoją drogą ciekawe, czy są już jakieś firmy, które mają zamiar tam się ulokować w Krakowie, ma ktoś może jakieś informacje na ten temat?

Awatar użytkownika
ajoj

Postautor: ajoj » 05 lis 2019, 9:00

slawek pisze:Swoją drogą ciekawe, czy są już jakieś firmy, które mają zamiar tam się ulokować w Krakowie, ma ktoś może jakieś informacje na ten temat?

Miasto planowało na którymś z pięter Unity Tower ulokować jakiś oddział urzędu miasta, aczkolwiek to miało jedynie charakter intencjonalny. W zachodnim budynku bodajże, ma być hotel Radison's Red - i to już jest pewne. O reszcie, przynajmniej ja nic nie wiem.

iti

Postautor: iti » 07 gru 2019, 15:56

A tu takie popołudniowe zdjęcie, na którym widać ile już Szkieletora (Unity Tower) stoi.

Obrazek

Ma to potencjał, żeby całkiem dobrze wygadać.

Marvo

Postautor: Marvo » 23 sty 2020, 22:44

Jakies nowe zdjecia 2020 z Unity Centre?

budfen

Postautor: budfen » 24 sty 2020, 8:40

na gazeciekrakowskiej czasem są jakieś nowe informacje, np te z wczoraj (23 stycznia):
gazetakrakowska.pl/zdjecia-ekipy-montujacej-elewacje-na-szkieletorze-robia-wrazenie-zdjecia/ar/c3-14733940

slawek

Postautor: slawek » 01 lut 2020, 11:57

Zmienia się, ale jakoś powoli przybywa tych paneli, tym bardziej, że pogoda przecież jest niezła. Choć patrząc na wcześniejsze zdjęcia tego, jak idzie budowa Unity Tower (Szkieletora), to faktycznie jest coraz lepiej.

Obrazek

Jakby ktoś stracił parcie na to, żeby skończyć ten budynek w terminie. No i podobno urzędnicy nie mają się jak dostać na kontrolę, bo nie odebrano zawiadomienia o niej. Jakby nie było widać z połowy Krakowa, że stan surowy zamknięty, to to raczej jeszcze nie jest, a chyba miał być do końca ubiegłego roku.

iti

Postautor: iti » 14 lut 2020, 11:43

To jeszcze raz szkieletor (Unity Tower), tym razem całkiem świeża fotka, bo zrobiona wczoraj.

Obrazek

Jak obstawiacie, ile im to jeszcze zajmie? Będzie dobrze? Z tej perspektywy sporo niskiej zabudowy, a nad nią wieża...

Awatar użytkownika
ajoj

Postautor: ajoj » 26 mar 2020, 9:14

Tutaj zdjęcie z dziś, z przyczyn wiadomych z kamerki. Czy ma ktoś może informacje jak mają się postępy prac względem całej sytuacji spowodowanej pandemią?.

Obrazek

bono19

Postautor: bono19 » 28 mar 2020, 1:43

Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że to wszystko wygląda jak z jakiegoś kartonu?
Jadąc kiedyś wydwało mi się, że jest to osłona rusztowań w formie fotowizualizacji, dopiero jak się zbliżylem dostrzegłem, że jest to właściwa elewacja.. Na to kraków czekał ponad 40 lat? :?

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”