Ulica Woźniców w Krakowie / budowa połączenia ul. Woźniców z ul. Centralna

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
iti

Ulica Woźniców w Krakowie / budowa połączenia ul. Woźniców z ul. Centralna

Postautor: iti » 16 paź 2023, 10:38

Jakby kogoś interesowało, to jest już otwarta droga pomiędzy ul. Centralną a ul. Woźniców odchodzącą od al. Pokoju.

Obrazek

Kawał drogi zbudowali, tylko szkoda, że chodnik tylko jednostronny.

iti

Re: Ulica Woźniców w Krakowie / budowa połączenia ul. Woźniców z ul. Centralna

Postautor: iti » 16 paź 2023, 10:39

Ciekawe, czy to otwiera tam możliwości dalszej zabudowy.

Obrazek

Czy może większość tego terenu, to miałby być Park Woźniców?

pawelk

Postautor: pawelk » 20 paź 2023, 9:45

a czy ktoś się orientuje czy to osiedle jest zamknięte? bo mnie interesuje czy można czy da się przejść (lub przejechać rowerem) ten odcinek pomiędzy ul. Centralną a osiedlem Botanika

Obrazek

iti

Postautor: iti » 20 paź 2023, 11:14

pawelk pisze:a czy ktoś się orientuje czy to osiedle jest zamknięte? bo mnie interesuje czy można czy da się przejść (lub przejechać rowerem) ten odcinek pomiędzy ul. Centralną a osiedlem Botanika

Osiedle zamknięte nie jest, ale gdzieś na drodze możesz mieć jakieś ogrodzenia budowlane itp. Najlepiej siadaj na ten rower i zbadaj czy taka trasa jest możliwa. Daj znać, jak sprawdzisz.

czang

Postautor: czang » 16 kwie 2024, 14:26

Ale jak jest z tym połączeniem, da się ul. Woźniców przejechać od Alei Pokoju do ul. Centralnej, czy tam jest jakiś problem na tym najwęższym kawałku drogi?

iti

Postautor: iti » 13 paź 2024, 18:46

Taka ciekawostka, brama na końcu starej ulicy Woźniców jest zamknięta i nie da się przejechać od starej do nowej części. Ciekawe, czy ruszy kiedyś przebudowa tej drogi i czy da się objechać nią dookoła. Ktoś się orientuje, jak to będzie wyglądało w przyszłości, kiedy jest szansa na jakąś przebudowę tam?

gniotek

Postautor: gniotek » 22 paź 2024, 23:28

A tu jeszcze taka ciekawostka z ulicy Woźniców w Krakowie, a dokładniej to z jej starej części.

Obrazek

Kończy się ona właśnie tak, czyli zamkniętą bramą. Nie wiecie czy tak będzie to długo wyglądało, czy jest planowana budowa tego kawałka pomiędzy starym i nowym fragmentem ulicy Woźniców, czyli czy da się je połączyć?

gniotek

Postautor: gniotek » 22 paź 2024, 23:30

A i starej części ulicy Woźniców przydałaby się przebudowa, bo teraz to dwa samochody w tym miejscu raczej nie mają szans się minąć.

Obrazek

Ktoś ma jakieś informacje i podzieli się na forum, jak to wygląda?

iti

Postautor: iti » 27 paź 2024, 10:17

A tam nie ma przypadkiem w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego nie ma zaplanowanego połączenia drogowego, które będzie dochodziło do centralnej, tą nową częścią drogi? Dlaczego to tak nie może powstać, nie wiecie?

czang

Postautor: czang » 09 lis 2024, 21:02

Rozmawiałem kiedyś z jedną osobą, która mieszka przy ulicy Woźniców w Krakowie i z tego co słyszałem, to mieszkańcy są przeciwni w budowie tego połączenia. Chodzi o starych mieszkańców tej okolicy, którzy pamiętają pewnie, jak to jeszcze była podkrakowska wioska. Boją się, że będą mieć przylotówkę, choć nie wiem gdzie byłby sens żeby z Alei Pokoju wjeżdżać tam i wyjeżdżać z powrotem na Aleję Pokoju, ale może jest w tym jakaś logika, której ja nie łapię.

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”