Tak to wygląda od strony ul. Grzegórzeckiej:
Widać, że linie, kształt i układ okien odbiegają od starej części.
Jest jakieś nawiązanie w tynku do sąsiedniego budynku, w sensie, nie jest jednowymiarowy.
Dom Medyków (ul. Grzegórzecka) Kraków od DEN Living - akademik / dom studencki
Re: Dom Medyków (ul. Grzegórzecka) Kraków od DEN Living - akademik / dom studencki
Tu ładnie widać, jak wyszło połączenie starego z nowym. Myślicie, że stary budynek przejdzie remont i kolor elewacji zostanie ujednolicony?
Jak się Wam podoba? Ciekawe kiedy wprowadzą się najemcy.
Jak się Wam podoba? Ciekawe kiedy wprowadzą się najemcy.
Re: Dom Medyków (ul. Grzegórzecka) Kraków od DEN Living - akademik / dom studencki
Teraz, jak na to patrzę, to jednak wydaje mi się, że mogli znacznie lepiej nawiązać do historycznego budynku. Choćby dach cegła / blacha, ten gzyms pod najwyższymi oknami itp. Zobaczymy, czy jeszcze stara część Domu Medyków zostanie odnowiona i w jaki sposób, czy to już zostanie w takim kształcie, w jakim jest teraz.
Wygląda na to, że inwestycja została ukończona.
Trzeba przyznać, że obiekt jest ogromny, patrząc po oknach, to pewnie jest tu dobrych kilkaset jednostek mieszkaniowych / hotelowych / akademikowych.
Widać, że nowy budynek jakoś tam wpisuje się w sąsiedztwo - okna, kształt dachu itp.
Trzeba przyznać, że obiekt jest ogromny, patrząc po oknach, to pewnie jest tu dobrych kilkaset jednostek mieszkaniowych / hotelowych / akademikowych.
Widać, że nowy budynek jakoś tam wpisuje się w sąsiedztwo - okna, kształt dachu itp.
Nawet jakieś drzewa się ostały w środku, ciekawe jak będą dalej żyły.
A tu jeszcze widać połączenie ze starym budynkiem.
Widać, że projektant zmieścił dodatkową kondygnację tam, gdzie w starym budynku były 3 piętra, w nowym są 4, nawet jeśli okna ostatniego, są nieco niższe.
A tu jeszcze widać połączenie ze starym budynkiem.
Widać, że projektant zmieścił dodatkową kondygnację tam, gdzie w starym budynku były 3 piętra, w nowym są 4, nawet jeśli okna ostatniego, są nieco niższe.
I jeszcze widok na budynek od strony ulicy Grzegórzeckiej.
Nie jest źle, warto zauważyć, że tam są też podcienia, ciekawe jakie tam się usługi znajdą.
I jeszcze brama na ten duży dziedziniec.
Jak się Wam podoba ta nowa zabudowa na Grzegórzkach?
Nie jest źle, warto zauważyć, że tam są też podcienia, ciekawe jakie tam się usługi znajdą.
I jeszcze brama na ten duży dziedziniec.
Jak się Wam podoba ta nowa zabudowa na Grzegórzkach?
Widziałem ostatnio, że w części pokojów świeci się światło i wyglądają na zasiedlone, czyli kolejnych przynajmniej kilkaset "mieszkanek" na wynajem zasiliło krakowski rynek. Jakoś mam wrażenie, że w tym roku poszukiwanie miejsca przez studentów obywa się bez jakichś większych emocji. A podobno UJ raportował, że zostało nawet ok. 30 miejsc w akademikach. Choć to też chyba ciągle nie jest tak, że każdy chętny dostaje, tylko trzeba spełniać jakieś kryteria odnośnie dochodu i odległości od Krakowa, żeby miejsce w akademiku dostać.
-
luc pisze:Widziałem ostatnio, że w części pokojów świeci się światło i wyglądają na zasiedlone, czyli kolejnych przynajmniej kilkaset "mieszkanek" na wynajem zasiliło krakowski rynek. Jakoś mam wrażenie, że w tym roku poszukiwanie miejsca przez studentów obywa się bez jakichś większych emocji. A podobno UJ raportował, że zostało nawet ok. 30 miejsc w akademikach. Choć to też chyba ciągle nie jest tak, że każdy chętny dostaje, tylko trzeba spełniać jakieś kryteria odnośnie dochodu i odległości od Krakowa, żeby miejsce w akademiku dostać.
Ciagle nowe kierunki na studiach i miejsca pracy. Ja po kilku latach musialem poszukac nowych wynajmujacych.
Srodek nie-sezonu..polowa lipca. zajelo mi to cale 10 dni...i nie byli to nawet studenci...
Gdybym to przewidzial 20 lat temu to celowalbym w 20 inwestycji zamiast 5. Teraz to musztarda po obiedzie...ale przynajmniej dzisiaj stac mnie na drugie danie do tej musztardy...nawet gdybym nie kiwnal palcem w zawodzie.
Trzeba by spojrzeć raczej w październiku na to, kiedy już na całego rozpocznie się studiowanie. Ale chętnie bym się dowiedział, jakie mają tam obłożenie, ile pokoi zostało wynajętych, a ile pozostaje pustych. A może ktoś zetknął się z takimi informacjami i podzieli się na forum?
Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”