Jeśli chodzi o tę drogę to nie ma nic. Fragmentarycznie robią to deweloperzy, pozatym nie ma prowadzonego przez ZTP audytu. (swoją droga tu można sprawdzić gdzie ów audyt jest/był przeprowadzony -
ztp.krakow.pl/rower/audyty ), o finansowaniu nie wspomne.
Wydaję mi się, że dopóki wszystkie bloki nie zostaną zamieszkane (8 atal 3 kantorowice) i nie zacznie sie chociaż budowa cegielni to nie ma co na to liczyć. Po budowie trzebaby zrobić jakąś zbiórke podpisów i wysłać taki wniosek najlepiej z pomocą jakiegoś radnego miasta. U nas taką radną jest Pani Renata Kucharska.
Tu wkleje swój post z innego temematu w tej kwestii:
Mercy pisze:Generalnie ten autobus 198 należy wg mnie traktować jako chwilową ciekawostkę, być może dlatego nie planuje sie budowy przystanków na wąskiej Mistrzejowickiej. Jedyne, w miare racjonalne rozwiązanie (może jeszcze całkowicie nowa ulica na ternach kopalni w zamian za Petofiego ale to utopia) to przedłużenie ulicy POWSTAŃCÓW, trzeba sie o to upominać.
Otworzy to drogę na autobusy z prawdziwego zdarzenia, w tym np. linia nocna wydłużona z os. Piastów do pętli Zesławice co byłoby dla przyszłych i obecnych mieszkańców zbawienne, bo dojechać tu uberem w nocy nie będzie łatwe i tanie.
Umożliwi to też wybudowanie ludzkiego połączenia dla pieszych czy rowerzystów między Zeslawicami, Zalewem a os. Piastów, z którego mieszkańcy 'których będzie coraz więcej' też będą potrzebowali dostać się z rodziną na tereny zalewu.
Dla ruchu samochodowego pozwoli to ekspresowe dojechanie do al. 29 listopada i dalej na centrum, bez koniecznoście przejeżdżania przez całą Hute, Czyżyny i Grzegórzki.
Pan vice prezydent Kulig przekazal mi ze: "w obowiązującym planie miejscowym jest wyznaczona ta droga i są pod nią zarezerwowane tereny w MPZP. Niemniej jednak, na teraz, Miasto nie prowadzi takiego zadania inwestycyjnego. Warto nadmienić, że koszty realizacji tej drogi to plus minus 20-30 mln zł. Od strony ulicy Piasta Kołodzieja inwestorzy w oparciu o art. 16 realizują fragmentarycznie tę drogę."