Magazyn samoobsługowy Kraków / self-storage ul. Dobrego Pasterza - LMS Developments / budowa / zdjęcia i opinie na forum

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
tonyxxl

Re: Magazyn samoobsługowy Kraków / self-storage ul. Dobrego Pasterza - LMS Developments / budowa / zdjęcia i opinie na f

Postautor: tonyxxl » 03 cze 2026, 19:26

3stronny pisze: nie lepiej lokować coś takiego np. w sąsiedztwie elektrociepłowni, na terenach po Kombinacie albo na Rybitwach?

Nie widziałem widokówki z Krakowa z okolicami Dobrego Pasterza a zaraz sie okaże, że to jakieś szczególnie cenne tereny:)
Chłopie wyluzuj, to nie sanatorium ani nie zabytkowe czy architektoniczne centrum. Tam w sąsiedztwie jest chyba wszystko co się da wymyślić: domki jednorodzinne, bloki PRL z wielkiej płyty, centrum handlowe, aquapark, biurowce, nowe bloki, wysokie i niskie...czego tam nie ma? Takie coś też się zmieści i zapewne przyda, bo tam gdzie to chcą postawić nic ciekawego nie ma, oprócz hałasu i smrodu z Bora. Zresztą proponowałbym się wstrzymać z ocenami jak to wpłynie na optykę okolicy jak już skończą.

3stronny

Re: Magazyn samoobsługowy Kraków / self-storage ul. Dobrego Pasterza - LMS Developments / budowa / zdjęcia i opinie na f

Postautor: 3stronny » 03 cze 2026, 20:50

Ok, jeśli uważasz, że tylko centrum miasta zasługuje na to, żeby być ładne, a jeśli dalej od niego jest burdel i można w związku z tym robić jeszcze większy, to faktycznie się nie dogadamy : )

Kawałek dalej, przy samej al. Bora-Komorowskiego, zaraz za ekranem akustycznym Atal postawił 4 bloki mieszkaniówki. Moim zdaniem to miasto jest robione od d. strony, ale najwyraźniej wielu osobom to zupełnie nie przeszkadza.

bohom

Postautor: bohom » 19 cze 2026, 14:27

To nie są najnowsze zdjęcia, ale wrzucam, bo fajnie pokazuje, jakiego klocka walnęli w dosyć zielonej i przyjemnej do życia okolicy.

Obrazek

Tej szarej elewacji jest już więcej na tym budynku magazynowym.

Obrazek

Natomiast od strony Bora-Komorowskiego będzie tam chyba jakieś takie okno, przeszklenia na 3-4 piętra. Ale od tej strony będzie to najwyraźniej kostka ze ślepymi ścianami.

bohom

Postautor: bohom » 19 cze 2026, 14:29

I jeszcze bardziej z poziomu gruntu, tzn. z poziomu skrzyżowania Jurczaka z Dobrego Pasterza.

Obrazek

Ciekawe czy znajdą się jacyś urzędnicy, którzy to skomentują.

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 19 cze 2026, 15:37

Pasuje do tych kominów w tle z Łęgu.

bohom

Postautor: bohom » 19 cze 2026, 18:32

tonyxxl pisze:Pasuje do tych kominów w tle z Łęgu.

Faktycznie, niektóre osoby słabiej znające Kraków myślą, że to jest zaraz obok. Może kiedyś dowiedzą się, że nie.

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 19 cze 2026, 18:53

bohom pisze:

Faktycznie, niektóre osoby słabiej znające Kraków myślą, że to jest zaraz obok. Może kiedyś dowiedzą się, że nie.

2 minuty samochodem albo ze 3 przystanki autobusem maks, faktycznie bardzo daleko, drugi koniec miasta i prawie nie widać

bohom

Postautor: bohom » 19 cze 2026, 20:51

tonyxxl pisze:
bohom pisze:

2 minuty samochodem albo ze 3 przystanki autobusem maks, faktycznie bardzo daleko, drugi koniec miasta i prawie nie widać

Policzmy:
1. Os. Oświecenia
2. Os. Akademickie PK
3. Wiślicka
4. Os. Dywizjonu 303
5. Stella-Sawickiego
6. Rondo Dywizjonu 308
7. Centralna / M1
8. Jurczaka
Co do czasu, to nie chce mi się komentować. Ale jak pisałem, niektórzy tak mają - "nie znam się, to się wypowiem".

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 19 cze 2026, 21:43

bohom pisze:
tonyxxl pisze:
bohom pisze:Faktycznie, niektóre osoby słabiej znające Kraków myślą, że to jest zaraz obok. Może kiedyś dowiedzą się, że nie.

Policzmy:
1. Os. Oświecenia
2. Os. Akademickie PK
3. Wiślicka
4. Os. Dywizjonu 303
5. Stella-Sawickiego
6. Rondo Dywizjonu 308
7. Centralna / M1
8. Jurczaka
Co do czasu, to nie chce mi się komentować. Ale jak pisałem, niektórzy tak mają - "nie znam się, to się wypowiem".

JAkiś zakomleksiony napinacz tu widziałem grasuje, ale już go admin wywalił i dobrze.
A co do przystanków to liczyłem mniej więcej, bo nie jeżdżę autobusami. Liczyłem że wsiadasz przy Wiślickiej, potem przystanek przy Jana Pawła i wysiadasz na rondzie przy M1. NAwet nie wiedziałem że tam tyle przystanków narobili...ale odległość od tego się i tak nie zmniejszyła. A samochodem też dalej blisko, ale faktycznie, nie dwie minuty a jakies 6 trzeba jechać.
Jak tobie się podoba, albo nie widzisz kominów to co mi do tego? Ja tylko stwierdzam że ten budynek pasuje typem na tle tych kominów.
A mało co pasuje do kominów ;)

bohom

Postautor: bohom » 23 cze 2026, 21:34

tonyxxl pisze:A samochodem też dalej blisko, ale faktycznie, nie dwie minuty a jakies 6 trzeba jechać.
Jak tobie się podoba, albo nie widzisz kominów to co mi do tego? Ja tylko stwierdzam że ten budynek pasuje typem na tle tych kominów.
A mało co pasuje do kominów ;)

Odnośnie odległości magazynów od kominów, to Google pokazuje 4,23 km:

Obrazek

To tyle, co w okolice ul. św. Wawrzyńca:

Obrazek

Obrazek

Te kominy wcale nie są blisko tych magazynów, no chyba, że Warzyńca np. też jest blisko tych kominów i można by tam tam coś podobnego postawić. I tak, widzę bezsens tej dyskusji.

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”