Kino Ars Kraków / przebudowa i adaptacja kamienicy na hotel - zdjęcia i opinie

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
megi

Kino Ars Kraków / przebudowa i adaptacja kamienicy na hotel - zdjęcia i opinie

Postautor: megi » 21 cze 2020, 12:29

Pamiętacie jeszcze Kino Ars w Krakowie, w którym można było obejrzeć niezły film nawet na 5 złotych?

Obrazek

Wyprowadziło się z tej kamienicy przy ul. Tomasza, a budynek jest w trakcie remontu i przebudowy oraz dostosowania go do nowej funkcji, czyli hotelu.

megi

Re: Kino Ars Kraków / przebudowa i adaptacja kamienicy na hotel - zdjęcia i opinie

Postautor: megi » 21 cze 2020, 12:30

A tu jeszcze jedno zdjęcie od strony ulicy, ciekawe jak finalnie zmieni się ta kamienica.

Obrazek

Myślicie, że takie obiekt przyda się w tym miejscu, czy lepiej by było, gdyby funkcjonowało tam cały czas kino?

KARL

Re: Kino Ars Kraków / przebudowa i adaptacja kamienicy na hotel - zdjęcia i opinie

Postautor: KARL » 17 sie 2020, 13:00

megi pisze:
Myślicie, że takie obiekt przyda się w tym miejscu, czy lepiej by było, gdyby funkcjonowało tam cały czas kino?

Hoteli od cholery w mieście. Nie wiadomo tez jak bedzie wygladala turystyka w najblizszym czasie. Korporacje tez raczej zakazuja podrozy sluzbowych. Mnie szkoda kina. : (

Piotrr

Postautor: Piotrr » 01 wrz 2020, 9:57

Podobno właściciel budynku zgodzil się zaadaptować jedną salę na salę kinową. Czy ktoś ma info na ten temat?
Słyszałem tez, że ARS ma się rpzenieść do Okrąglaka, ale chyba ostatecznie będzie tam Kino Kijów. Albo i już jest

krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,26203105,bedzie-kino-w-okraglaku-na-kazimierzu-pierwsze-filmy-z-najblizszy.html

Ktoś z Państwa był?

iti

Postautor: iti » 02 wrz 2020, 0:30

Też tak słyszałem, ciekawe jak to finalnie wyjdzie. W każdym razie kawałek kina pewnie by się przydał. Choć znając życie, to będzie to tak małe i mało znane, że niewiele osób będzie tak chodziło i po jakimś czasie sprawa upadnie.

megi

Postautor: megi » 22 gru 2024, 18:24

Przeglądając stare zdjęcia w telefonie, na coś takiego udało mi się trafić.

Obrazek

Ktoś jeszcze pamięta? Bywaliście? Nie macie wrażenia, że centrum miasta traci na takich zamknięciach?

Obrazek

Mieszkańcy faktycznie w tym kinie bywali, a hotelu, który powstał w miejsce kina chyba tak wielu nie bywa. Jak dla mnie, to szkoda.

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”