Remont i przebudowa ul. Stelmachów i ul. Piaskowej w Krakowie - informacje i opinie na forum

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
Marcel83

Remont i przebudowa ul. Stelmachów i ul. Piaskowej w Krakowie - informacje i opinie na forum

Postautor: Marcel83 » 29 gru 2020, 22:37

slawek pisze:
reni91 pisze:Cześć:)

jestem zainteresowana inwestycją, mam pytania, będę wdzięczna za pomoc:

1) czy ktoś orientował się, że budowa drogi ma na 100% ruszyć w 2021?

2) pytanie do mieszkańców - jak sprawuje się kotłownia gazowa? jakie są miesięczne koszty ogrzewania? w Internecie można znaleźć informacje, że jest dość głośna, chciałam zweryfikować tę informację

3) czy w okolicy są jakieś miejsca, gdzie można bezpiecznie pospacerować? obecnie z drogą kiepsko, a planowany plac zabaw jest raczej niewielki

4) jakie jeszcze plusy/ minusy niewymienione dotychczas dostrzegacie?

Lokalizacja moim zdaniem taka sobie, przynajmniej jeżeli tej drogi obok osiedla wreszcie nie wybudują i nie będzie tam jakiegoś normalniejszego przejazdu. Przydałaby się też północna obwodnica, bo wtedy powinien spaść nieco ruch na Opolskiej / Conrada.

Co do terenów zielonych, to sprawdź jak wygląda sprawa przeznaczenia na tereny zielone Łąk Tonie, słyszałem o tym kilka razy, ale nie wiem na czym to stanęło.

Witam.
Rozbudowa drogi jest zaakceptowana i uwzględniona w budżecie a prace ruszą w 2021. Szczegóły dostępne tutaj
zdmk.krakow.pl/nasze-dzialania/rozbudowa-stelmachow-i-piaskowej-trwa-projektowanie

slawek

Re: Remont i przebudowa ul. Stelmachów i ul. Piaskowej w Krakowie - informacje i opinie na forum

Postautor: slawek » 01 sty 2021, 21:21

Marcel83 pisze:
slawek pisze:
reni91 pisze:1) czy ktoś orientował się, że budowa drogi ma na 100% ruszyć w 2021?

Lokalizacja moim zdaniem taka sobie, przynajmniej jeżeli tej drogi obok osiedla wreszcie nie wybudują i nie będzie tam jakiegoś normalniejszego przejazdu.

Witam.
Rozbudowa drogi jest zaakceptowana i uwzględniona w budżecie a prace ruszą w 2021.

Oby faktycznie przebudowa ul. Stelmachów w Krakowie rozpoczęła się w tym roku, bo sytuacja tam jest tragiczna. A wie ktoś może, jak ta nowa droga miałaby wyglądać, będą chodniki po obu stronach, może jakaś ścieżka rowerowa? Wystarczy tam na to wszystko miejsca? Bo wydaje się, że nie zostawiono go tam specjalnie dużo.

reni91

Re: Remont i przebudowa ul. Stelmachów i ul. Piaskowej w Krakowie - informacje i opinie na forum

Postautor: reni91 » 02 sty 2021, 23:51

inwestycje.krakow.pl/investment/63 jest tam mapka, może się przyda

slawek

Postautor: slawek » 03 sty 2021, 20:42

reni91 pisze:mapka, może się przyda

Dobre informacje, dzięki. Oby tylko remont i przebudowa ul. Stelmachów i ul. Piaskowej ruszyły faktycznie w tym roku, bo teraz, to strach chodzić pieszo tymi ulicami. Jak poleje, to błoto, jak jest sucho, to kurz, wszędzie samochody... Mam nadzieję, że będzie tam wreszcie lepiej i powstanie tam trochę miasta.

sejsol

Postautor: sejsol » 16 mar 2022, 11:24

Małe szanse na rozpoczęcie remontu w tym roku, informacja z 14/02/2022 ze strony: inwestycje.krakow.pl/investment/63:

Budżet na ten rok zabezpiecza dla tego zadania jedynie środki na dokumentację projektową i pozyskanie niezbędnych pozwoleń. Ale wychodząc naprzeciw oczekiwaniom mieszkańcom – poczynimy starania, aby na wskutek zmian budżetowych, które będą miały miejsce w marcu br. (dodatkowe środki dla miasta w związku z Igrzyskami Europejskimi 2023) zabezpieczyć środki na prace w terenie. Jeśli środki się znajdą i uda się znaleźć wykonawcę – roboty wystartują jeszcze w tym roku.

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 22 sie 2022, 11:05

Wiadomo coś może w sprawie przebudowy ulicy Stelmachów? To jakiś żart, że to tak wygląda, jak teraz. Mogliby się wreszcie za to zabrać. Może znalazły się na to jakieś pieniądze np. przy robieniu igrzysk?

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”