Całoroczne Centrum Sportów Zimowych w Krakowie - informacje i opinie / budowa i zdjęcia

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
iti

Całoroczne Centrum Sportów Zimowych w Krakowie - informacje i opinie / budowa i zdjęcia

Postautor: iti » 31 sty 2021, 0:35

Za oknami zima, śnieg pada, a tymczasem w Krakowie ogłasza się budowę całorocznego centrum sportów zimowych, które umożliwiałby ich uprawianie. W zasadzie to może i byłoby to przydatne, tylko zastanawiam się ile to będzie kosztowało, bo jakoś nie udało mi się znaleźć informacji o tym, ile Zarząd Infrastruktury Sportowej ma zamiar za to zapłacić, może ktoś widział gdzieś taką informację i podzieli się na forum? Pewnie kwota będzie tam niemała, wydana na budowę, myślicie, że to ma szansę się kiedyś zwrócić, albo przynajmniej czy będzie to zarabiało na swoje bieżące utrzymanie.

Obrazek
Wizualizacja Zarządu Infrastruktury Sportowej

Będziecie jeździć na nartach albo na łyżwach? A może będziecie grać w curling? Bo w kompleksie ma pojawić się także lodowisko do uprawiania tej, jakże popularnej dyscypliny sportowej. Plus za to, że mają się tam znaleźć baseny. No i podobno budynek ma być neutralny energetycznie, ciekawe czy to wyjdzie.

oleo

Re: Całoroczne Centrum Sportów Zimowych w Krakowie - informacje i opinie / budowa i zdjęcia

Postautor: oleo » 31 sty 2021, 0:47

To w czasie, kiedy wiele szkół wciąż nie ma sali gimnastycznej na odpowiednim poziomie, w czasie, kiedy nie ma teraz w Krakowie chyba żadnego odkrytego basenu, nad którym można by w lecie wypocząć, a tu ktoś uznał, że najważniejsza jest możliwość całorocznego uprawiania sportów zimowych. Nie wiem, może ja tu wszystkiego nie dostrzegam, ale mam nadzieję, że te pieniądze zostaną wykorzystane prawidłowo i jednak zmienię zdanie.

Mar G

Re: Całoroczne Centrum Sportów Zimowych w Krakowie - informacje i opinie / budowa i zdjęcia

Postautor: Mar G » 31 sty 2021, 8:50

oleo pisze:To w czasie, kiedy wiele szkół wciąż nie ma sali gimnastycznej na odpowiednim poziomie, w czasie, kiedy nie ma teraz w Krakowie chyba żadnego odkrytego basenu, nad którym można by w lecie wypocząć, a tu ktoś uznał, że najważniejsza jest możliwość całorocznego uprawiania sportów zimowych. Nie wiem, może ja tu wszystkiego nie dostrzegam, ale mam nadzieję, że te pieniądze zostaną wykorzystane prawidłowo i jednak zmienię zdanie.

Niestety nie zmienią - ogłaszają przetarg na wykonawstwo właśnie. Skoro w Katarze są takie kompleksy, to i Jego Eminencja zapragnął przejść do historii.
a że w mieście dziurawe ulice, brak chodników czy kompleksowych ścieżek rowerowych ? - nic to - ważne że w lipcu na nartach pojeździsz na górce o długości planowanej 80 metrów

BolekTS

Postautor: BolekTS » 31 sty 2021, 15:02

JM jego ostatnia kadencja więc jego znajomi, znajomych firmy, układy muszą zarobić, wkoncu to pieniądze podatników więc koszty się nie liczą, a jeżeli braknie to weźmie się kolejny kredyt. Ciekawe jakie będą koszty utrzymania tego centrum (prawdziwe).

Mar G

Postautor: Mar G » 31 sty 2021, 16:53

BolekTS pisze:JM jego ostatnia kadencja więc jego znajomi, znajomych firmy, układy muszą zarobić, wkoncu to pieniądze podatników więc koszty się nie liczą, a jeżeli braknie to weźmie się kolejny kredyt. Ciekawe jakie będą koszty utrzymania tego centrum (prawdziwe).

w upalne lato lodowiska i stok narciarski- kto bogatemu zabroni - na nasz koszt

ITGeek

Postautor: ITGeek » 31 sty 2021, 21:31

Marnotrawstwo pieniędzy podatników... Gdzie dokładnie to cudo ma powstać?

iti

Postautor: iti » 31 sty 2021, 22:49

ITGeek pisze:Marnotrawstwo pieniędzy podatników... Gdzie dokładnie to cudo ma powstać?

Zdaje się, że mają to budować gdzieś na Płaszowie, nie wiem czy nie niedaleko pętli tramwajowej. Też mam wątpliwości co do tego, czy to na pewno najlepsza inwestycja na kryzysowe czasy. No ale kto by się w Krakowie pieniędzmi przejmował, przecież to bogate miasto jest :)

Mar G

Postautor: Mar G » 01 lut 2021, 7:42

Przy pętli Płaszów , kościele, pod oknami bloków.

w miejsce obecnych boisk otwartych , zielonego terenu rekreacji
Załączniki
dubaj.jpg
dubaj.jpg (150.55 KiB) Przejrzano 5503 razy

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”