Taka ciekawostka, ruszyła właśnie budowa na działce obok sklepu Decathlon przy ul. Dąbskiej, dokładniej, to po jego północnej stronie. Tablica informacyjna mówi o tym, że jest to budowa budynku handlowo-usługowego z garażem podziemnym. Ciekawy jest inwestor wymieniony na tablicy, o jest to Fundacja rodzinna SYNERGIA ul. Kasztanowa 7, 32-087 Zielonki, więc trochę nie wygląda na to, żeby to Lidl albo Biedronka swój obiekt realizowały, ale może jest tak, że ktoś buduje pod jakiś większy sklep z zamiarem wynajęcia budynku.
Jak na razie na działce trwa palowanie, więc pewnie, jak skończą, to zaczną się prace ziemne, tj. wykop pod garaż podziemny.
Budowa budynku handlowo-usługowego ul. Dąbska Kraków (obok sklepu Decathlon) - informacje na forum
Re: Budowa budynku handlowo-usługowego ul. Dąbska Kraków (obok sklepu Decathlon) - informacje na forum
Tu kilka zdjęć, które zrobiłem niedawno.

Myślałem, że stawiają jakiś market, pewnie przydałby się większy sklep w tej okolicy.

Na tablicy jest informacja, że ma to być budynek handlowo-usługowy, więc niewykluczone, że jakaś sieć wynajmie tam lokal, ale inwestorem nie jest żaden z kojarzonych z tym podmiotów.

Myślałem, że stawiają jakiś market, pewnie przydałby się większy sklep w tej okolicy.

Na tablicy jest informacja, że ma to być budynek handlowo-usługowy, więc niewykluczone, że jakaś sieć wynajmie tam lokal, ale inwestorem nie jest żaden z kojarzonych z tym podmiotów.
Re: Budowa budynku handlowo-usługowego ul. Dąbska Kraków (obok sklepu Decathlon) - informacje na forum
Ciekawi mnie też, jak stawiany obiekt będzie wyglądał, ile będzie miał kondygnacji itp.

Miejsce na sensowną usługówkę jest niezłe, zwłaszcza po tym, jak z okolicy zniknęła Galeria Plaza.

A mieszkańców w tym rejonie jest wielu, więc pewnie byłby klient tam na różne usługi, bo tak naprawdę, to nie ma bardzo wielu lokali usługowych w tym rejonie.

Miejsce na sensowną usługówkę jest niezłe, zwłaszcza po tym, jak z okolicy zniknęła Galeria Plaza.

A mieszkańców w tym rejonie jest wielu, więc pewnie byłby klient tam na różne usługi, bo tak naprawdę, to nie ma bardzo wielu lokali usługowych w tym rejonie.
A może ktoś ma więcej informacji o tym, co konkretnie budują za Decathlonem i podzieli się na forum wiedzą?

Pewnie wkrótce się przekonamy co to będzie, ale być może uzupełni dosyć intensywną zabudowę mieszkaniową w okolicy.

Pewnie wkrótce się przekonamy co to będzie, ale być może uzupełni dosyć intensywną zabudowę mieszkaniową w okolicy.
Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”