Budowa linii tramwajowej do Mistrzejowic przez Meissnera i Dobrego Pasterza forum

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
bohom

Re: Budowa linii tramwajowej do Mistrzejowic przez Meissnera i Dobrego Pasterza forum

Postautor: bohom » 13 kwie 2026, 19:28

To jeszcze nasadzenia nowych drzew wzdłuż budowanej linii tramwajowej do Mistrzejowic.

Obrazek

Trzeba przyznać, że całkiem dużo tych drzew tam się sadzi.

Obrazek

Tylko zdecydowanie mogłyby to być nieco większe i grubsze okazy, bo te drzewa nie są jakieś okazałe, zwłaszcza jeśli zestawić je z tym, co było cięte przy okazji budowy tych nowych torów tramwajowych w Krakowie.

bohom

Re: Budowa linii tramwajowej do Mistrzejowic przez Meissnera i Dobrego Pasterza forum

Postautor: bohom » 13 kwie 2026, 19:32

Jest też pewnym paradoksem to, że największa skala wycinek była chyba na Prądniku Czerwonym, wzdłuż Meissnera, Lublańskiej, Młyńskiej, Ronda Barei i w tych okolicach.

Obrazek

Natomiast mam wrażenie, że najwięcej nasadzeń drzew, to jest przy tej okazji w Mistrzejowicach, np. w okolicach pętli tramwajowej Mistrzejowice, w okolicach ul. Bohomolca i ul. Jancarza.

Obrazek

Ciekawi mnie, ile finalnie będzie nasadzeń w miejscach, gdzie te wycinki były największe.

bohom

Postautor: bohom » 13 kwie 2026, 19:44

Ciekawi mnie też, ile z tych drzew nie wypuści liści na wiosnę.

Obrazek

A jeszcze nie wszystkie są posadzone, bo np. mają być wzdłuż ul. Krzesławickiej, a jeszcze ich nie ma, więc pewnie na koniec kwietnia albo później będą sadzone, więc nie wiem, jak to się przyjmie.

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”