Inwestycja przy Błoniach - Aleja 3 Maja Kraków od KKS Investment - opinie na forum

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
megi

Inwestycja przy Błoniach - Aleja 3 Maja Kraków od KKS Investment - opinie na forum

Postautor: megi » 30 gru 2018, 18:04

Zdaje się, że już wkrótce powstanie nowa inwestycja przy Błoniach w Krakowie - Aleja 3 Maja, za której budowę odpowiada deweloper KKS Investment - chyba mają już sporo doświadczenia w realizowaniu projektów deweloperskich. Nie wiem czy ma to być hotel czy apartamentowiec, czy może aparthotel, ale nie jestem pewna, czy tam nie jest tak, że nie można budować mieszkaniówki, dlatego sąsiednia inwestycja Apartamenty Błonia Park jest stawiana, jako lokale usługowe z funkcją mieszkalną. Ktoś wie coś więcej o tej inwestycji w centrum miasta, jakie macie opinie na temat budowania tam, może ktoś się nimi podzieli na forum?

slawek

Re: Inwestycja przy Błoniach - Aleja 3 Maja Kraków od KKS Investment - opinie na forum

Postautor: slawek » 01 sty 2019, 16:04

Niewiele wiadomo o tej inwestycji, ale zdaje się, że będzie tam hotel, wygląda na to, że będzie miał 7 kondygnacji. Udało mi się znaleźć taką wizualizację tego budynku na stronie dewelopera. Nie wygląda to źle, choć tamte okolice powinny być pod szczególnym nadzorem miejskich planistów. Inna sprawa, że bardziej niż stadion Wisły Kraków, to nic ich tak nie zepsuje.

Obrazek
Źródło: strona internetowa inwestora KKS Investment

Też mnie ciekawi, czy Aleja 3 Maja to będzie klasyczny hotel, czy hotel z możliwością kupienia sobie w nim indywidualnych apartamentów. Jedno trzeba przyznać, że miejsce jest dobre i atrakcyjne, przynajmniej kiedy na pobliskim stadionie nie dzieje się nic większego. Ale po to, że coś większego będzie się tam działo w najbliższych latach, to chyba nie ma się za bardzo co martwić, patrząc na kondycję klubu piłkarskiego, który z niego korzysta. Jak myślicie, która inwestycja jest ciekawsza, Apartamenty Błonia Park czy ta?

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”