Witam wszystkich zainteresowanych inwestycją City Vibe. Nurtują mnie kwestie:
1. Czy może powtórzyć się zalanie obszaru na którym stawiane są bloki osiedla City Vibe z 2010 roku? To że tak się stało można wyczytać w raporcie "Urząd Miasta Krakowa Raport po powodzi z maja i czerwca 2010r." : https://www.bip.krakow.pl/plik.php?zid= ... t&mode=shw
(chociażby z obrazka na stronie 21).
2. Załóżmy, że spełnia się (odpukać) najgorszy scenariusz i ten obszar znowuż zostanie zalany. Jak bardzo wpłynie to na kondycję budynków?
3. Czy są ubezpieczenia obejmujące zalanie samochodu w bloku? Zwłaszcza na takim terenie?
Teren zalewowy osiedle City Vibe / czy istnieje ryzyko zalania osiedla przez powódź?
Re: Teren zalewowy osiedle City Vibe / czy istnieje ryzyko zalania osiedla przez powódź?
https://krakow.wody.gov.pl/aktualnosci/ ... w-krakowie
Budowane są wały, koło mostu na nowohuckiej już prace trwają. Poza wałami też przed miastem są rozbudowywane instalacje ochronne.
Niedaleko jest elektrociepłownia jest to obszar strategiczny objęty budową nowego wału.
Ryzyko pewno jest i będzie. Ja pomimo tego kupiłem mieszkanie. Teraz mieszkam daleko od Wisły, a od trzech lat regularnie mam zalewaną piwnicę w bloku przy większym opadzie deszczu, bo pobudowało się wokół wiele osiedli z garażami podziemnymi.
Ubezpieczyć można mieszkanie indywidualnie, od powodzi chyba też. Każde ubezpieczenie AC auta obejmuje raczej zalania/gradobicie itp.
Budowane są wały, koło mostu na nowohuckiej już prace trwają. Poza wałami też przed miastem są rozbudowywane instalacje ochronne.
Niedaleko jest elektrociepłownia jest to obszar strategiczny objęty budową nowego wału.
Ryzyko pewno jest i będzie. Ja pomimo tego kupiłem mieszkanie. Teraz mieszkam daleko od Wisły, a od trzech lat regularnie mam zalewaną piwnicę w bloku przy większym opadzie deszczu, bo pobudowało się wokół wiele osiedli z garażami podziemnymi.
Ubezpieczyć można mieszkanie indywidualnie, od powodzi chyba też. Każde ubezpieczenie AC auta obejmuje raczej zalania/gradobicie itp.
Wróć do „City Vibe Kraków (Myśliwska 68) od Develia / Nexity - forum mieszkańców osiedla”