Budowa I etap osiedla Centralna Vita Kraków (za Expo) od Develia - zdjęcia na forum

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Centralna Park Kraków, za którą odpowiada deweloper Develia. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
czang

Re: Budowa I etap osiedla Centralna Vita Kraków (za Expo) od Develia - zdjęcia na forum

Postautor: czang » 27 paź 2025, 22:44

Są jakieś tam ozdobniki, balkony nie wyglądają źle, ale jednak patrząc na to, jak jest wykańczana elewacja sąsiedniego budynku stawianego, jako drugi etap, to ten wygląda dosyć skromnie.

Obrazek

Prace wykończeniowe przy tym budynku jeszcze trwają, więc na finalny efekt jeszcze zaczekamy, ale można się już przekonać, jak to mniej więcej będzie wyglądało.

Obrazek

Jak się Wam podoba? Też w kontekście lokalizacji i cen?

czyzy

Re: Budowa I etap osiedla Centralna Vita Kraków (za Expo) od Develia - zdjęcia na forum

Postautor: czyzy » 23 lis 2025, 22:45

Na wizualizacjach mam wrażenie, że to jednak wyglądało mocno inaczej niż teraz widać na żywo. Niby są tu jakieś gzymsy porobione, wgłębienia na okna itp. ale jednak mogło to być o wiele ciekawie wykończone niż jest to tu zrobione.

andrzejowo

Postautor: andrzejowo » 24 lis 2025, 11:00

czyzy pisze:Na wizualizacjach mam wrażenie, że to jednak wyglądało mocno inaczej niż teraz widać na żywo. Niby są tu jakieś gzymsy porobione, wgłębienia na okna itp. ale jednak mogło to być o wiele ciekawie wykończone niż jest to tu zrobione.

To co Develia odwala z tym blokiem razem z Express Konkurent to totalne przegiecie. Inwestycja na wizualizacjach wyglada o NIEBO lepiej. Mysle ze jest to testowanie rynku na ile mozna sobie pozwolic, a niestety wyglada na to ze limitow nie ma. Mam nadzieje ze ludzie ktorzy kupili tam mieszkania oraz odpowiednie organy zglosza te inwestycje i zajma sie takimi praktykami.

Co jeszcze jest ciekawe ze blok obok prezentuje sie o wiele bardziej wiarygodnie co do wizualizacji i jest budowany z tego co sie orientuje przez innego wykonawce. Takze cos tam ewidentnie idzie nie tak. Juz nie mowiac o tym ze Express Konkurent spowodowal pozar na tej budowie. Na dodatek elewacja w brazowym bloku wyglada na skonczona a ZOLTY blok ktory powinien byc skonczony juz w listopadzie nadal nie ma skonczonej elewacji i wyglada na to ze wszystko sie przedluzy bo wydaje mi sie ze prace elewacyjne sa wstrzymane ze wzgledu na zla pogode.

Cyrk na kolkach!

majka1988

Postautor: majka1988 » 25 lis 2025, 9:07

andrzejowo pisze:
czyzy pisze:Na wizualizacjach mam wrażenie, że to jednak wyglądało mocno inaczej niż teraz widać na żywo. Niby są tu jakieś gzymsy porobione, wgłębienia na okna itp. ale jednak mogło to być o wiele ciekawie wykończone niż jest to tu zrobione.

To co Develia odwala z tym blokiem razem z Express Konkurent to totalne przegiecie. Inwestycja na wizualizacjach wyglada o NIEBO lepiej. Mysle ze jest to testowanie rynku na ile mozna sobie pozwolic, a niestety wyglada na to ze limitow nie ma. Mam nadzieje ze ludzie ktorzy kupili tam mieszkania oraz odpowiednie organy zglosza te inwestycje i zajma sie takimi praktykami.

Co jeszcze jest ciekawe ze blok obok prezentuje sie o wiele bardziej wiarygodnie co do wizualizacji i jest budowany z tego co sie orientuje przez innego wykonawce. Takze cos tam ewidentnie idzie nie tak. Juz nie mowiac o tym ze Express Konkurent spowodowal pozar na tej budowie. Na dodatek elewacja w brazowym bloku wyglada na skonczona a ZOLTY blok ktory powinien byc skonczony juz w listopadzie nadal nie ma skonczonej elewacji i wyglada na to ze wszystko sie przedluzy bo wydaje mi sie ze prace elewacyjne sa wstrzymane ze wzgledu na zla pogode.

Cyrk na kolkach!

Nic dodać nic ująć, zgłoszenia do UOKiK powinny iść masowo, żeby taka patodeweloperka nie miała więcej miejsca.

twxyz

Postautor: twxyz » 13 gru 2025, 16:07

Chyba jeszcze trzeba się wstrzymać z ostateczną oceną, bo wygląda na to, że ten żółty jest przemalowywany na kolor taki jaki był na wizualizacjach. Do tego widoczne są też te wykończenia ala lamele w obrębie balkonów i okien, choć na oko jest to chyba nadal tylko tynk. W każdym razie wygląda to lepiej:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wróć do „Centralna Vita / Centralna Park Kraków od Develia - forum mieszkańców osiedla”