Osiedle Centralna Vita Kraków a hałas od Expo Kraków / czy jest uciążliwy - opinie na forum
Osiedle Centralna Vita Kraków a hałas od Expo Kraków / czy jest uciążliwy - opinie na forum
hej, planuje zakup na osiedlu centralna vita budynek e od strony expo czy jest tutaj ktoś kto może mieszka w ta stronę i może mi szczerze powiedzieć czy jak wyglada tam sytuacja od expo i placu manewrowego czy hałas jest na codzień uciążliwy?
Re: Osiedle Centralna Vita Kraków a hałas od Expo Kraków / czy jest uciążliwy - opinie na forum
izxaa321 pisze:hej, planuje zakup na osiedlu centralna vita budynek e od strony expo czy jest tutaj ktoś kto może mieszka w ta stronę i może mi szczerze powiedzieć czy jak wyglada tam sytuacja od expo i placu manewrowego czy hałas jest na codzień uciążliwy?
Nie ma żadnego hałasu, pięknie tam teraz nie jest, ale jak zostanie finalnie ukończony cały kwartał (chyba 11 budynków) to będzie wszystko na miejscu co trzeba do życia.
Re: Osiedle Centralna Vita Kraków a hałas od Expo Kraków / czy jest uciążliwy - opinie na forum
bartekrk pisze:izxaa321 pisze:hej, planuje zakup na osiedlu centralna vita budynek e od strony expo czy jest tutaj ktoś kto może mieszka w ta stronę i może mi szczerze powiedzieć czy jak wyglada tam sytuacja od expo i placu manewrowego czy hałas jest na codzień uciążliwy?
Nie ma żadnego hałasu, pięknie tam teraz nie jest, ale jak zostanie finalnie ukończony cały kwartał (chyba 11 budynków) to będzie wszystko na miejscu co trzeba do życia.
Nie twierdzę, że taki hałas jest, ale jednak odbywały się pod Expo Kraków jakieś imprezy samochodowe, z driftowaniem na ich parkingu. Coś mi się nie chce wierzyć, że to jest cicha impreza, choć pewnie w nocy jest spokój. Podobnie przy większych targach, tam z tyłu jest strefa rozładunku, przyjeżdżają ciężarówki ze stoiskami, towarem, który jest eksponowany, jak są jakieś imprezy, to sceny itp. To wszystko też może nie być zbyt ciche i tu też nie wiem jak to nocami wygląda. Pewnie dramatu nie ma, jak mieszkanie przy strefie dostaw Biedronki, ale moim zdaniem może jednak być coś słychać. Targi to jednak duży obiekt i duże imprezy się tam odbywają.
Jestem mieszkańcem od strony zachodniej, 7 piętro. Od godziny 8 rano do 20 w tygodniu działa nauka jazdy - i oznacza to motory i ciężarówkę ćwiczące manewry. W mojej opinii ciężarówka jest dość głośna i uciążliwa, bo to brzmi jakby autokar Ci stał na włączonym silniku pod oknem przez godzinę, i tak przez parę godzin dziennie (aczkolwiek nie codziennie). Do tego wczesnym rankiem, czasem nawet o 6 rano, zdarza się że coś ładują/rozładowują.
Po 20 i w weekendy słychać raczej tylko szum z Nowohuckiej.
twxyz pisze:Od godziny 8 rano do 20 w tygodniu działa nauka jazdy
A widzisz, faktycznie jest tam jeszcze ten plac manewrowy szkoły jazdy i tam faktycznie się uczą. Chyba autobusu nie widziałem, ale skoro robią też uprawienia na takie pojazdy, to pewnie też się zjawia. A jak ze spalinami, czuć coś?
I jak z tym szumem Nowohuckiej, bo wydawało mi się, że to jednak dosyć daleko jest? To jest coś uciążliwego? Wiem, że nocą, kiedy dookoła cicho, to inaczej odbiera się takie dźwięki.
-
andrzejowo
izxaa321 pisze:hej, planuje zakup na osiedlu centralna vita budynek e od strony expo czy jest tutaj ktoś kto może mieszka w ta stronę i może mi szczerze powiedzieć czy jak wyglada tam sytuacja od expo i placu manewrowego czy hałas jest na codzień uciążliwy?
Ja bym wybral mieszkanie od dziedzinca bo brak wspomnianego szumu od Nowohuckiej jest cisza i - o ile akurat nie ma wietrzenia garazu
Wróć do „Centralna Vita / Centralna Park Kraków od Develia - forum mieszkańców osiedla”