Postautor: czang » 05 sie 2022, 9:54
Przyznam, że przyglądałem się też tej inwestycji i miała być jakaś nowa jakoś na krakowskim rynku mieszkaniowym, a jakoś specjalnie niczym się to nie wyróżnia, a czasem jest wręcz na minus. Sporo układów mieszkań, jest w mojej opinii mało funkcjonalnych - mamy ogromne przedpokoje, a małe pokoje. Skoro już trzeba płacić tyle za metr, to lepiej wydać to na większą sypialnię albo salon, a niekoniecznie na przedpokój - chodziło o duże mieszkania, choć one chyba akurat jednak zeszły. Trochę wygląda, jakby projektant używał jakiegoś programu do wyciśnięcia maksimum PUM z działki, a same rozkłady mieszkań, to była już wtórna sprawa. A szkoda...
Mniejsze mieszkania znacznie lepiej w sumie, te 3 pokoje na ok. 50 m2 wyglądają całkiem rozsądnie. W sumie, to nie wiedziałem, że to projektowało B2 Studio, a oni zwykle niezłe projekty robili. Spot ich ręki chyba wyszło os. Europejskie, podobnie, jak Avia i Orlińskiego. Tam zwykle niezłe układy mieszkań były. Tu faktycznie, mniejsze mieszkania wypadają lepiej.
A sprzedaż chyba zwolniła, w sumie, to ani trochę się nie dziwię, przy tych cenach za tą lokalizację, to teraz chyba wielu chętnych nie ma.