Sprzedaż 3 etapu osiedla Strefa Cegielnia w Krakowie / kiedy rusza / jakie ceny / opinie na forum

Forum dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Strefa Cegielnia w Krakowie, za którą odpowiada deweloper Atal. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii na forum.
Andrii

Re: Sprzedaż 3 etapu osiedla Strefa Cegielnia w Krakowie / kiedy rusza / jakie ceny / opinie na forum

Postautor: Andrii » 20 paź 2024, 10:39

Wow, jednak w tą stronę będą budować, dalej od cegielni!

Radek Obiadek

Re: Sprzedaż 3 etapu osiedla Strefa Cegielnia w Krakowie / kiedy rusza / jakie ceny / opinie na forum

Postautor: Radek Obiadek » 20 paź 2024, 11:19

Dokładnie tak, mają zabudowywać od północy (zaczynając gdzieś od wysokości obecnego drugiego etapu). Ostatni budynek ma być w miejscu niedawno zdemontowanego nadajnika, ale to pewnie nie mniej niż za 10 lat ;)

Mar G

Postautor: Mar G » 20 paź 2024, 13:25

Radek Obiadek pisze:Dokładnie tak, mają zabudowywać od północy (zaczynając gdzieś od wysokości obecnego drugiego etapu). Ostatni budynek ma być w miejscu niedawno zdemontowanego nadajnika, ale to pewnie nie mniej niż za 10 lat ;)

to już na odległość skoku z balkonu na S7.
na pewno korzystnie dla obecnych etapów - zasłoni od hałasu i pyłu z drogi ekspressowej

ister

Postautor: ister » 18 kwie 2025, 9:54

Radek Obiadek pisze:Ostatni budynek ma być w miejscu niedawno zdemontowanego nadajnika, ale to pewnie nie mniej niż za 10 lat ;)

Niekoniecznie, patrząc na to, że ruszyli już z trzecim etapem, a skoro zdemontowali nadajnik, to pewnie po coś to zrobili.

tboe

Postautor: tboe » 15 lip 2025, 23:20

Zastanawiam się nad zakupem mieszkania w etapie III. Byłem dziś na miejscu, bo chciałem sprawdzić hałas z S7, jest słyszalny raczej jako szum z poziomu chodnika przed blokami. Przy okazji jak byłem na miejscu to moje spostrzeżenia są takie, że bloki z etapu III będą bardzo blisko S7. Mieszkanie którym jestem zainteresowany nie ma okien w stronę drogi ekspresowej. Pytanie mam do mieszkańców, czy drogę bardzo słychać aktualnie?

Mercy

Postautor: Mercy » 16 lip 2025, 10:38

tboe pisze:Zastanawiam się nad zakupem mieszkania w etapie III. Byłem dziś na miejscu, bo chciałem sprawdzić hałas z S7, jest słyszalny raczej jako szum z poziomu chodnika przed blokami. Przy okazji jak byłem na miejscu to moje spostrzeżenia są takie, że bloki z etapu III będą bardzo blisko S7. Mieszkanie którym jestem zainteresowany nie ma okien w stronę drogi ekspresowej. Pytanie mam do mieszkańców, czy drogę bardzo słychać aktualnie?

Zalezy tez od piętra. S7 tam jest na wzniesnieu a dzwiek rozchodzi sie do góry więc jesli bedzie to parter/pierwsze to powinno byc tak jak czujesz spacerując, ale im wyżej tym może być glośniej.

Radek Obiadek

Postautor: Radek Obiadek » 16 lip 2025, 12:30

tboe pisze:Zastanawiam się nad zakupem mieszkania w etapie III. Byłem dziś na miejscu, bo chciałem sprawdzić hałas z S7, jest słyszalny raczej jako szum z poziomu chodnika przed blokami. Przy okazji jak byłem na miejscu to moje spostrzeżenia są takie, że bloki z etapu III będą bardzo blisko S7. Mieszkanie którym jestem zainteresowany nie ma okien w stronę drogi ekspresowej. Pytanie mam do mieszkańców, czy drogę bardzo słychać aktualnie?

Mam balkon w stronę drogi ekspresowej. W dzień uważam że jest OK, gdzieś ten dźwięk się rozchodzi, nie ma tematu jak dla mnie. Gorzej gdzieś o 1 w nocy, jak zasypiam przy otwartych oknach w wakacje (jeszcze klimy się nie dorobiłem) - trochę mi te ciężarówki wadzą, ale wciąż bez porównania ciszej, niż wtedy gdy przelatuje samolot. Od następnego roku, jak będę miał chłodzenie, temat drogi uznam za zamknięty. Widzę że jest dużo mieszkań w trzecim etapie z oknami w drugą stronę od ekspresu - można brać wg mnie.

Wróć do „Strefa Cegielnia Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”