Sprzedaż 3 etapu osiedla Strefa Cegielnia w Krakowie / kiedy rusza / jakie ceny / opinie na forum

Forum dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Strefa Cegielnia w Krakowie, za którą odpowiada deweloper Atal. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii na forum.
luc

Re: Sprzedaż 3 etapu osiedla Strefa Cegielnia w Krakowie / kiedy rusza / jakie ceny / opinie na forum

Postautor: luc » 26 lip 2026, 21:59

Moski93 pisze:Zgadza się - każdy kolejny etap jest "biedniejszy". Z tego powodu też zapewne nie pokazują wizualizacji wnętrza, która między 1ką i 2ką jest diametralnie różna - ładna 1ka, tandetna 2ka.

Ostatnio miałem możliwość obejrzenia sobie tych bloków z bliska i moim zdaniem ten 3 etap (rozumiem, że to ten, co go teraz kończą), to wcale nie wygląda tak źle, tej cegły na elewacji jest sporo, przestrzenie pomiędzy budynkami całkiem przyzwoite, ciekawe jak wyjdzie z zagospodarowaniem terenu i nasadzeniami, ale moim zdaniem może to wyjść lepiej niż etap nr II.

luc

Re: Sprzedaż 3 etapu osiedla Strefa Cegielnia w Krakowie / kiedy rusza / jakie ceny / opinie na forum

Postautor: luc » 26 lip 2026, 22:01

Rzuciłem też okiem na stronę, w III etapie dostępnych jest 112 mieszkań, w styczniu było 115, więc jakieś 3 mieszkania w tym etapie sprzedali przez pół roku. Wynik na rewelacyjny nie wygląda.

AdamLi

Postautor: AdamLi » 27 lip 2026, 7:25

Aktualnie dostępnych jest 90 mieszkań w 3 etapie.

luc

Postautor: luc » 27 lip 2026, 12:46

AdamLi pisze:Aktualnie dostępnych jest 90 mieszkań w 3 etapie.

Masz rację, mimo tego, że wybiera się Etap 3, to Atal pokazuje na stronie łącznie Etap 3 i Etap 2. Łącznie jest dosępnych 115 mieszkań w obou etapach. Natmiast w etapie 3 osiedla Strefa Cegielnia dostepnych jest 95 mieszkań, bo jednak mieszkania niesprzedane, ale w rezerwacji, to też trzeba jeszcze uznać za dostępne.

tboe

Postautor: tboe » 27 lip 2026, 23:04

Według mnie etap 3 wygląda bardzo dobrze, dorównuje do etapu 1. Oby tylko zagospodarowanie części wspólnych było na wysokim poziomie, bo w etapie 2 ilość roślin kuleje. Co do samego designu budynków to wielu deweloperów w Krakowie mogłoby się uczyć od tej inwestycji, bo jak widać elewacja nie musi być czarno-biała.

Moski93

Postautor: Moski93 » 28 lip 2026, 7:14

Na zewnątrz wygląda zdecydowanie lepiej niż etap 2.
Oby środek nie był taki jak środek etapu 2 ;)

Mercy

Postautor: Mercy » 28 lip 2026, 18:19

Ktoś ma info o odbiorach etapu 3 I startu 4 etapu ?

anetasad

Postautor: anetasad » 21 sie 2026, 11:06

Czy ktoś wie kiedy będą oddawać te mieszkania? Jestem poważnie zainteresowana zakupem w etapie 3, ale decyzję jestem zmuszona uzależnić od terminu oddania

Wróć do „Strefa Cegielnia Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”