Budowa inwestycji Lindego 2 w Krakowie / Bronowicach - deweloper Noho Investment

Forum dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Lindego 2 w Krakowie, za którą odpowiada deweloper Noho Investment. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii na forum.
MarcinJ

Re: Budowa inwestycji Lindego 2 w Krakowie / Bronowicach - deweloper Noho Investment

Postautor: MarcinJ » 16 cze 2025, 21:45

Z tym pozostawionym domem trochę dziadostwo, bo wygląda to tak ni z gruchy, ni z pietruchy. Te okna z mieszkań niższych to też tak sobie. Pomijam, że i mieszkańcy domu będą mieli mocno inne sąsiedztwo.

Obrazek

Ale rozumiem, że nie każdą nieruchomość można kupić i nie każdy chce się do bloku przeprowadzić, choć pewnie dałoby się tu wynegocjować niezłe mieszkanie za to, plus zapłatę. Jest jak jest i pewnie tak zostanie, bo niewiele z tym można zrobić.

MarcinJ

Re: Budowa inwestycji Lindego 2 w Krakowie / Bronowicach - deweloper Noho Investment

Postautor: MarcinJ » 16 cze 2025, 21:47

Fajne wrażenie robią też takie lokale usługowe w "przerwie" pomiędzy segmentami budynku.

Obrazek

Ciekawe, co się w nich znajdzie, ale jest potencjał, patrząc na duże przeszklenia.

Ogólnie, to całkiem ciekawie ta zabudowa wychodzi, mają rozmach.

lind

Postautor: lind » 11 gru 2025, 11:27

Był ktoś może ostatnio w okolicy i ma jakieś zdjęcia tego, jak ten budynek aktualnie wygląda? Skończyli już budować inwestycję Lindego 2 i wszystko jest gotowe na przekazywanie lokali nabywcom? Jeśli tak, to kiedy ruszają odbiory mieszkań od dewelopera Noho? Ciekawi mnie, jak będzie z jakością wykonania budynku i mieszkań, bo chwalą się, że to jednak ma być wyższy standard.

Awatar użytkownika
Iwona Bodziony

Postautor: Iwona Bodziony » 16 maja 2026, 16:55

W mojej ocenie NOHO rzeczywiście trzyma wysoki standard, a to, co widać na miejscu, jest bardzo bliskie temu, co wcześniej pokazywano na wizualizacjach. Załączam kilka zdjęć z mojej ostatniej wizyty na inwestycji.

Z tego, co wiem, budynek ma już pozwolenie na użytkowanie z końcówki 2025 roku, więc odbiory mieszkań nie są już na etapie zapowiedzi - trwają od kilku miesięcy. Harmonogram wygląda na utrzymany, a kolejni właściciele odbierają lokale praktycznie co tydzień.

Jeśli chodzi o standard, byłam na miejscu kilka razy i moim zdaniem nie ma tu rozczarowania. Lobby z recepcją robi bardzo dobre wrażenie - trochę jak w butikowym hotelu. Korytarze są szerokie, windy ciche, a części wspólne są już wykończone i normalnie funkcjonują.

Oczywiście przy odbiorach zawsze warto bardzo dokładnie sprawdzić konkretny lokal, bo to osobny temat i tu mogą pojawić się indywidualne uwagi. Natomiast jeśli chodzi o sam budynek, części wspólne i ogólne wrażenie z inwestycji - wypada to naprawdę solidnie.

Gdyby ktoś chciał konkretne informacje albo porównanie z drugą inwestycją NOHO w Krakowie, czyli NOHO Monument na Krowodrzy przy ul. Wybickiego, chętnie podzielę się szczegółami w wiadomości prywatnej.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Iwona Bodziony - doradca rynku pierwotnego w Krakowie. Pomagam kupującym wybrać nowe mieszkanie: dla siebie, rodziny lub jako inwestycję. Analizuję lokalizację, układ, standard budynku, cenę, dostępność i potencjał inwestycyjny.

IwonaBodziony.pl

Wróć do „Lindego 2 Kraków od Noho Investment - forum mieszkańców osiedla”