Wielkość / powierzchnia balkonów w inwestycji Domosfera 2 Kraków / jakia powinna być powierzchnia balkonu do mieszkania

Forum dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Domosfera w Krakowie, za którą odpowiada deweloper Bryksy. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii na forum.
miras30

Wielkość / powierzchnia balkonów w inwestycji Domosfera 2 Kraków / jakia powinna być powierzchnia balkonu do mieszkania

Postautor: miras30 » 09 paź 2024, 18:09

bohom pisze:Montowanie barierek na balkonach.

Obrazek

Nie wiedziałem, że to będzie robione w taki sposób, tj. na każdy balkon będą przypadały 3 segmenty. W innym bloku, w którym kupowałem mieszkanie, chyba montowana już cała, zespawana barierka.

Ile m2 może mieć ten balkon? Wygląda na nie więcej niż 4. Czy to nie trochę za mało? Jakie jest wasze zdanie?

KlientS

Re: Wielkość / powierzchnia balkonów w inwestycji Domosfera 2 Kraków / jakia powinna być powierzchnia balkonu do mieszka

Postautor: KlientS » 09 paź 2024, 18:47

miras30 pisze:Ile m2 może mieć ten balkon? Wygląda na nie więcej niż 4. Czy to nie trochę za mało? Jakie jest wasze zdanie?

Nie wiem wczy to nie jest 4,7 m2, ale 100% pewności nie mam. W każdym razie chyba pomiędzy 4 i 5 m2. Wiadomo, że zawsze chciałoby się więcej, ale jeśli to 4,7, to nie jest źle, jeśli balkon zbliżony do planu kwadratu. Gonić się nie da, ale stolik nieduży i suszarka z praniem powinny się zmieścić bez problemu.

miras30

Re: Wielkość / powierzchnia balkonów w inwestycji Domosfera 2 / jakia powinna być powierzchnia balkonu do mieszkania

Postautor: miras30 » 09 paź 2024, 19:56

KlientS pisze:
miras30 pisze:Ile m2 może mieć ten balkon? Wygląda na nie więcej niż 4. Czy to nie trochę za mało? Jakie jest wasze zdanie?

Nie wiem wczy to nie jest 4,7 m2, ale 100% pewności nie mam. W każdym razie chyba pomiędzy 4 i 5 m2. Wiadomo, że zawsze chciałoby się więcej, ale jeśli to 4,7, to nie jest źle, jeśli balkon zbliżony do planu kwadratu. Gonić się nie da, ale stolik nieduży i suszarka z praniem powinny się zmieścić bez problemu.

Racja, zawsze to jednak oddzielny balkon dla siebie, lepszy niż dzielony na pół z sąsiadem jakąś szybą czy czymś innym półprzezroczystym.

KlientS

Re: Wielkość / powierzchnia balkonów w inwestycji Domosfera 2 / jakia powinna być powierzchnia balkonu do mieszkania

Postautor: KlientS » 09 paź 2024, 23:57

miras30 pisze:Racja, zawsze to jednak oddzielny balkon dla siebie, lepszy niż dzielony na pół z sąsiadem jakąś szybą czy czymś innym półprzezroczystym.

Wiesz, moim zdaniem to też zależy, bo gdybym miał taką ściankę z pleksi, ale balkon np. 2x większy, to rozważyłbym pójście na taki układ. Choć oczywiście lepszy całkiem oddzielny.

KlientS

Re: Wielkość / powierzchnia balkonów w inwestycji Domosfera 2 Kraków / jakia powinna być powierzchnia balkonu do mieszka

Postautor: KlientS » 09 paź 2024, 23:58

A masz może zamiar kupić tam mieszkanie?

miras30

Postautor: miras30 » 10 paź 2024, 20:00

Myślałem, ale z tego co widzę zostały tylko 3, pewnie jakieś najgorsze układy i ekspozycję.

KlientS

Postautor: KlientS » 03 kwie 2025, 9:39

miras30 pisze:Myślałem, ale z tego co widzę zostały tylko 3, pewnie jakieś najgorsze układy i ekspozycję.

I jak, temat zakupu mieszkania poszedł do przodu? Jeśli tak, to jaką powierzchnię ma balkon i czy zadowolony z zakupu?

Wróć do „Domosfera etap 2 Kraków (ul. Bohomolca) od Bryksy - forum mieszkańców osiedla”