Ocieplanie i elewacja bloku / Domosfera 2 Kraków

Forum dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Domosfera w Krakowie, za którą odpowiada deweloper Bryksy. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii na forum.
bohom

Re: Ocieplanie i elewacja bloku / Domosfera 2 Kraków

Postautor: bohom » 20 sie 2024, 23:33

Montowanie barierek na balkonach.

Obrazek

Nie wiedziałem, że to będzie robione w taki sposób, tj. na każdy balkon będą przypadały 3 segmenty. W innym bloku, w którym kupowałem mieszkanie, chyba montowana już cała, zespawana barierka.

bohom

Postautor: bohom » 20 sie 2024, 23:35

No a z elewacji, to został im jeszcze parter, przy lokalach usługowych, choć przy mieszkaniach chyba też.

Obrazek

Wciąż nie mogę się nadziwić, że tak zoptymalizowali wygląd elewacji, ale to pewnie dla dobra mieszkańców / klientów ; )

3stronny

Postautor: 3stronny » 06 paź 2024, 18:48

Wygląda na to, że tu do zrobienia został już tylko parter nowego bloku przy Bohomolca.

Obrazek

A na parterze, przynajmniej od tej strony mają się znaleźć lokale usługowe.

3stronny

Postautor: 3stronny » 06 paź 2024, 18:49

Aaaaa, zdjęcie ma już trochę czasu, bo nie miałem czasu wrzucić ostatnio, więc pewnie już jest zrobione więcej.

3stronny

Postautor: 3stronny » 16 paź 2024, 23:18

Mała aktualizacja tego, co dzieje się na budowie inwestycji Domosfera 2 w Krakowie.

Obrazek

Budynek, a właściwie budynki, bo to przecież dwa bloki wydają się być niemal ukończone. Widać też, że od tej strony powstał nasyp ziemny, zresztą od drugiej również.

Obrazek

Chyba jeszcze coś było robione przy tej wiacie, jak robiłem zdjęcia, ale dużo tam chyba nie zostało do zrobienia.

3stronny

Postautor: 3stronny » 16 paź 2024, 23:20

A tu jeszcze widok z placu zabaw, który znajduje się za tymi blokami.

Obrazek

Co ciekawe, od północnej stronie są w tych budynkach mniejsze okna, inne niż na reszcie wystaw.

KlientS

Postautor: KlientS » 14 kwie 2025, 11:32

Finalnie elewacja wyszła słabsza niż w pierwszym etapie, nie ma wstawek z jakiegoś szlachetniejszego tynku, tylko po linii najmniejszego oporu, prosty tynk i farba. Ale po co się starać, skoro i tak się sprzedało. Oby teraz klienci, którzy mają większy wybór weryfikowali takie podejście.

Wróć do „Domosfera etap 2 Kraków (ul. Bohomolca) od Bryksy - forum mieszkańców osiedla”