Instalacja "artystyczna" Park Nad Białuchą Kraków / wystawka różnych artefaktów
Instalacja "artystyczna" Park Nad Białuchą Kraków / wystawka różnych artefaktów
Zaskoczyło mnie ostatnio jedno miejsce w Krakowie, chodzi o Park Nad Białuchą, w okolicach ul. Wileńskiej. Jakiś starszy pan urządził tam instalację z rzeczy wyglądających jak wyrzucone z piwnicy, pewnie zebranych w pobliżu koszy na śmieci w większości. Trudno przejść obok tego obojętnie i się temu nie przyjrzeć.
Re: Instalacja "artystyczna" Park Nad Białuchą Kraków / wystawka różnych artefaktów
Mamy tam różne tacki i patery.

Sporo starych nart biegówek w większości.

I mnóstwo innych rzeczy, które udało mu się znaleźć, zapewne w niedalekiej okolicy.

Sporo starych nart biegówek w większości.

I mnóstwo innych rzeczy, które udało mu się znaleźć, zapewne w niedalekiej okolicy.
Re: Instalacja "artystyczna" Park Nad Białuchą Kraków / wystawka różnych artefaktów
Wszystko jest ogrodzone płotkiem.

Wiszą na nim też jakieś stare sportowe bannery.

Nie da się tego przeoczyć.

Wiszą na nim też jakieś stare sportowe bannery.

Nie da się tego przeoczyć.
Są nawet ikony i modne obrazki z liśćmi monstery.

Do tego dużo piłek różnego rodzaju.

Rakiety tenisowe, stare zegary.

Do tego dużo piłek różnego rodzaju.

Rakiety tenisowe, stare zegary.
Nawet rower się znajdzie i dużo, dużo więcej.

Jak się Wam podoba? Zaśmiecanie parku, czy jednak jest w tym jakiś urok?

Jak się Wam podoba? Zaśmiecanie parku, czy jednak jest w tym jakiś urok?
Dla mnie ta instalacja nie ma za bardzo sensu, zbyt artystyczna nie jest, po prostu śmieci poukładane w jakiś sposób. Kilka lat tak poleży i będzie wyglądała tragicznie. Ja przechodząc obok tego po prostu się uśmiechnęłam pod nosem i tyle. Myślę, że ta ścieżka i park są fajnie zrobione i nie ma sensu tego zaśmiecać. Lepiej jakby tam była wolna przestrzeń do biegania dla dzieciaków. Takie moje zdanie. Za to na plus są maszyny do ćwiczeń, ławeczki, widać, że ludzie z tego korzystają.
Wróć do „Ciekawe miejsca w Małopolsce i Krakowie, które warto odwiedzić”