I faktycznie, rośnie spore osiedle w polu, pomiędzy zakładami i drogami.

Komunikacja publiczna pewnie nie jest tam szałowa, ale jednak widziałem tam po sąsiedzku jakieś przystanki autobusowe.

Iwona Bodziony pisze:Byłam ostatnio przy Skwer Harmonia i mam do tej inwestycji mieszane odczucia.
Same budynki robią całkiem dobre wrażenie. Architektura jest atrakcyjna, nowoczesna - coś innego niż typowy blok ale bez przesadnych udziwnień. Elewacje wyglądają schludnie, więc na pierwszy rzut oka - z zewnątrz osiedle prezentuje się naprawdę dobrze.
Natomiast dużo gorzej wypada przestrzeń pomiędzy budynkami. Wewnętrzna uliczka jest bardzo wąska - tworzy klaustrofobiczne uczucie. Brakuje mi tam przede wszystkim zieleni - choćby kilku drzew, które przełamałyby tę betonową przestrzeń. Trzeba trochę poczekać aż posadzona zieleń urośnie a na razie dominuje kostka, elewacje, garaże i ciąg komunikacyjny.
Rozumiem, że przy takich inwestycjach deweloperzy często optymalizują układ pod liczbę lokali, dojazdy, miejsca postojowe. Tylko tutaj ta optymalizacja trochę odbija się na komforcie odbioru całości.
Wróć do „Skwer Harmonia Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość