Osiedle Nowe Zabłocie w Krakowie / deweloper Chemobudowa - zdjęcia bloków i opinie

Forum dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Nowe |Zabłocie (kiedyś Willa Pana Tadeusza) na Zabłociu, za którą odpowiada deweloper Chemobudowa (Polski Holding Nieruchomości). Zapraszamy do wymiany informacji i opinii na forum.
zaba

Osiedle Nowe Zabłocie w Krakowie / deweloper Chemobudowa - zdjęcia bloków i opinie

Postautor: zaba » 24 maja 2026, 21:54

Jest gotowy pierwszy etap osiedla Nowe Zabłocie w Krakowie, można się tam przejść i samemu obejrzeć, jak to wygląda. Zresztą już chyba nawet ruszyły odbiory mieszkań w tym pierwszym etapie.

zaba

Re: Osiedle Nowe Zabłocie w Krakowie / deweloper Chemobudowa - zdjęcia bloków i opinie

Postautor: zaba » 24 maja 2026, 22:01

Bloki na osiedlu prezentują się tak:

Obrazek

Blok wygląda zupełnie poprawnie, choć nie jest to jakaś architektura wysokich lotów, powiedziałbym nawet, że jeśli chodzi o wygląd, to gorzej niż Matexi i YIT, czyli osiedla deweloperów również budujących w tej okolicy.

Obrazek

Sporo elewacji w płytkach ceramicznych i ona całkiem dobrze wygląda, balkony spore, zwłaszcza takie narożne, ogólnie mieszkania mogą być wygodne.

zaba

Re: Osiedle Nowe Zabłocie w Krakowie / deweloper Chemobudowa - zdjęcia bloków i opinie

Postautor: zaba » 24 maja 2026, 22:06

A jeszcze jeśli chodzi o balkony, to część jest poza linia elewacji, a część z nich to loggie.

Obrazek

Są też porobione jakieś wcięcia w tej elewacji i to jest na plus, bo wygląda trochę ciekawiej.

Obrazek

Na plus też moim zdanie duża liczba lokali usługowych, które są chyba na całych parterach, więc jest szansa tam na całkiem żywe miasto.

zaba

Postautor: zaba » 31 maja 2026, 21:07

Dodaję jeszcze kilka zdjęć z takiego, chyba najbardziej nieoczywistego i zaskakującego fragmentu tego osiedla.

Obrazek

Wiem, że niby nic, bo sobie jakieś drzewo rośnie w dziurze pomiędzy budynkami, ale dla mnie to jednak było dosyć nieoczywiste i zaskakujące.

Obrazek

Nie jest może jakieś super bujne, ale mam nadzieję, że przeżyje. I do tego chyba ktoś ma taki taras, z dziurą w środku, z której wystaje drzewo - podoba mi się taki koncept.

zaba

Postautor: zaba » 31 maja 2026, 21:09

No i do tego jest jeszcze przejście na drugą stronę bloku.

Obrazek

W przejściu lokale usługowe - moim zdaniem bardzo fajny akcent.

Wróć do „Nowe Zabłocie Kraków - Chemobudowa / PHN (Willa Pana Tadeusza) - forum mieszkańców osiedla”