Rewitalizacja zabytkowej kamienicy przy ul. Estery 3. Inwestycja nastawiona raczej na najem krótkoterminowy z obsługą lokali.
Wysokie wnętra ponad 3 metry.
Z przyczyn oczywistych brak miejsc postojowych w budynku.
Ceny za stan deweloperski 28-34tyś m2
Możliwość wykończenia pod klucz za niewielką dopłatą- pewnie dlatego, by mieszkania były spójne, więc od razu są wizualizacje wykończenia. To cena bez mebli, zabudów, lamp itp.
Na ten moment połowa mieszkań sprzedana.
strona: estery3.pl
Opis ze strony:
Nasze apartamenty na Estery3.pl to esencja prestiżu i luksusu, które harmonijnie łączą nowoczesny styl z historycznym charakterem Kazimierza. Wnętrza zostały zaprojektowane z dbałością o każdy detal, aby stworzyć wyjątkową przestrzeń dla osób ceniących najwyższy standard życia.
Szlachetne materiały, eleganckie wykończenia i nawiązania do tradycji architektonicznych sprawiają, że nasze mieszkania wyróżniają się na tle innych. To idealne miejsce dla tych, którzy pragną mieszkać w sercu Krakowa, jednocześnie ciesząc się luksusem i stylem dostosowanym do historycznej zabudowy. Inwestycja w te apartamenty to wybór, który łączy prestiż, komfort i unikalną atmosferę tej niezwykłej dzielnicy.
Estery 3 Kraków od Primo Land Sp z.o.o (kamienica) - opinie na forum
Re: Estery 3 Kraków od Primo Land Sp z.o.o (kamienica) - opinie na forum
dwa fliperki zakupiły (oczywiście za pozbierane po infestorach) w ramach spółeczki z kapitałem 20 k. kamienicę i próbują sprzedać mieszkania jak sami twierdzą w ramach "off market" publikując ofertę i cennik na stronie
jak widać "wiele lat doświadczenia na rynku" pozwala na takie fikołki, że nawet cena przy tym wszystkim nie staje się dziwna
z tą "połowa sprzedanych" byłbym dalece ostrożny
a co do lokalizacji i samych mieszkań (przynajmniej dwupokojowych na które patrzyłem) to jak dla mnie super
jak widać "wiele lat doświadczenia na rynku" pozwala na takie fikołki, że nawet cena przy tym wszystkim nie staje się dziwna
z tą "połowa sprzedanych" byłbym dalece ostrożny

a co do lokalizacji i samych mieszkań (przynajmniej dwupokojowych na które patrzyłem) to jak dla mnie super
realista pisze:a co do lokalizacji i samych mieszkań (przynajmniej dwupokojowych na które patrzyłem) to jak dla mnie super
Tylko kto o zdrowych zmysłach chciałby mieszkać na Kazimierzu? Przecież to miejsce się nadaje tylko pod wynajem dla turystów ale przy takiej cenie ciężko na tym zarobić by było.
realista pisze:dwa fliperki zakupiły (oczywiście za pozbierane po infestorach) w ramach spółeczki z kapitałem 20 k. kamienicę i próbują sprzedać mieszkania jak sami twierdzą w ramach "off market" publikując ofertę i cennik na stronie
- Załączniki
-
- realista.jpg (10.38 KiB) Przejrzano 949 razy
-
patrzac na to ze ten deweloper istnieje od 11 miesiecy, to tekst z ich strony wydaje sie byc nieco kontrowersyjny, zeby nie powiedziec mijajacy sie z prawda i to nie bez udzialu swiadomosci
wyglada ze to jest ich pierwsza inwestycja, wiedza o nieruchomosiach i budownictwie zdobyta pewnie w pocie czola na szkoleniach fliperskich
kazdy kto chce tam wydac pieniadze i "prestizowe biuro dewelopera" go w pelni nie przekonuje, niech sie lepiej zastanowi dwa razy
Jako PRIMO LAND Sp. z o.o. jesteśmy deweloperem, który od lat dostarcza nieruchomości najwyższej jakości. Nasza siedziba przy ulicy Królewskiej w Krakowie podkreśla prestiż i zaangażowanie, z jakim podchodzimy do każdej realizacji.
wyglada ze to jest ich pierwsza inwestycja, wiedza o nieruchomosiach i budownictwie zdobyta pewnie w pocie czola na szkoleniach fliperskich
kazdy kto chce tam wydac pieniadze i "prestizowe biuro dewelopera" go w pelni nie przekonuje, niech sie lepiej zastanowi dwa razy
Aż trzeba się przejść i zobaczyć czy rzeczywiście zrobili taką elewację kamienicy, bo to nie jest oryginalna elewacja. A jednak kamienica jest wpisana do rejestru zabytków
ciekawe czy mieli pozwolenie na zmianę elewacji, albo to jest zwykłe oszustwo render na stronie 

wojdyla1980 pisze:patrzac na to ze ten deweloper istnieje od 11 miesiecy, to tekst z ich strony wydaje sie byc nieco kontrowersyjny, zeby nie powiedziec mijajacy sie z prawda i to nie bez udzialu swiadomosciJako PRIMO LAND Sp. z o.o. jesteśmy deweloperem, który od lat dostarcza nieruchomości najwyższej jakości. Nasza siedziba przy ulicy Królewskiej w Krakowie podkreśla prestiż i zaangażowanie, z jakim podchodzimy do każdej realizacji.
Przy kupowaniu czegokolwiek u kogokolwiek ZAWSZE należy być Czujny jak pies podwójny, vide Czeńczmani
A deweloper musi napsiac w prospekcie infoirmacyujnym, co robil wczesniej
II. DOŚWIADCZENIE DEWELOPERA
1. HISTORIA I UDOKUMENTOWANE DOŚWIADCZENIE DEWELOPERA
1.1 PRZYKŁADY TRZECH OSTATNICH UKOŃCZONYCH PRZEDSIĘWZIĘĆ DEWELOPERSKICH (inwestycje zrealizowane przez Wspólników w innych Spółkach)
-
NeVeS pisze:Aż trzeba się przejść i zobaczyć czy rzeczywiście zrobili taką elewację kamienicy, bo to nie jest oryginalna elewacja. A jednak kamienica jest wpisana do rejestru zabytkówciekawe czy mieli pozwolenie na zmianę elewacji, albo to jest zwykłe oszustwo render na stronie
watpie ze to jest gotowe, albo bedzie gotowe w najblizszej przyszlosci, nie ma nawet terminu zakonczenia inwestycji na stronie, ale moze sie myle
wojdyla1980 pisze:patrzac na to ze ten deweloper istnieje od 11 miesiecy, to tekst z ich strony wydaje sie byc nieco kontrowersyjny, zeby nie powiedziec mijajacy sie z prawda i to nie bez udzialu swiadomosciJako PRIMO LAND Sp. z o.o. jesteśmy deweloperem, który od lat dostarcza nieruchomości najwyższej jakości. Nasza siedziba przy ulicy Królewskiej w Krakowie podkreśla prestiż i zaangażowanie, z jakim podchodzimy do każdej realizacji.
a tam opowiadasz, zapewne zazdrościsz i baśka zaraz wyskoczy z maścią no bo kto by nie zazdrościł owej spółki z o.o. 20k z obcym kapitałem

NeVeS pisze:Aż trzeba się przejść i zobaczyć czy rzeczywiście zrobili taką elewację kamienicy, bo to nie jest oryginalna elewacja. A jednak kamienica jest wpisana do rejestru zabytkówciekawe czy mieli pozwolenie na zmianę elewacji, albo to jest zwykłe oszustwo render na stronie
następny zazdrosny i zawistny...
baśka dawaj z mądrościami życiowymi bo zazdrość się rozlewa w wątku

A ja to szanuję postawę, organizacyjnie byli na tyle sprawni, żeby nabyć i zabrać się za remont kamienicy w centrum Krakowa oraz ją sprzedawać. I jest jeszcze sporo kamienic, które są w opłakanym stanie, więc niech to się zmienia. Tylko te ceny, w okolicach 30 k za metr kwadratowy, to trochę nie tanio. Chyba dla osób, które nie mogą sobie kupić całej kamienicy, więc kupią sobie przynajmniej kawałek.
Ostatnio widziałem, że jest też inwestycja Skałeczna 7 w Krakowie, to chyba też Kazimierz jeszcze, może bardziej z boku i bliżej Wisły, ale ceny tak w okolicach 20-22k, więc różnica znacząca (choć sprawdziłem wyrywkowo kilka mieszkań).
Ostatnio widziałem, że jest też inwestycja Skałeczna 7 w Krakowie, to chyba też Kazimierz jeszcze, może bardziej z boku i bliżej Wisły, ale ceny tak w okolicach 20-22k, więc różnica znacząca (choć sprawdziłem wyrywkowo kilka mieszkań).
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”