Budowa osiedla Strefa Cegielnia w Krakowie / zdjęcia / informacje i opinie (deweloper Atal)
-
Patrycjamieszkaniec
Re: Budowa osiedla Strefa Cegielnia w Krakowie / zdjęcia / informacje i opinie (deweloper Atal)
Jestem na bieżąco w kontakcie z Atalem, podpytuje o postępy itp
na budowie teoretycznie jest lekkie opóźnienie, ale za to robione są niektóre rzeczy, których na ten moment być jeszcze nie powinno. Więc coś za coś i zapewniają ze ma być wszystko na czas. Zakończenie budowy w czerwcu. Klucze odbieramy podobno we wrześniu. Jeśli ktoś się zastanawia nad zakupem to myślę że naprawdę warto (mimo lokalizacji). Mieszkańcy etapu pierwszego z tego co wiem są zadowoleni
A bloki wizualnie wyglądają super. Czekamy na kolejne postępy prac 
Re: Budowa osiedla Strefa Cegielnia w Krakowie / zdjęcia / informacje i opinie (deweloper Atal)
Patrycjamieszkaniec pisze:Na budowie byłam lekko ponad tydzień temu. Osiedle wygląda już naprawdę super.
Czy ja dobrze widzę, że przy tych następnych etapach deweloper Atal już znacznie mniej przykłada się do elewacji, niż w pierwszym etapie? Czyżby klinkier czy jakieś okładziny ceramiczne na elewacji zostały zastąpione przez zwykły tynk barwiony lub pomalowany farbą?
cegielka pisze:Patrycjamieszkaniec pisze:Na budowie byłam lekko ponad tydzień temu. Osiedle wygląda już naprawdę super.
Czy ja dobrze widzę, że przy tych następnych etapach deweloper Atal już znacznie mniej przykłada się do elewacji, niż w pierwszym etapie? Czyżby klinkier czy jakieś okładziny ceramiczne na elewacji zostały zastąpione przez zwykły tynk barwiony lub pomalowany farbą?
Proszę nie być zaskoczonym - to Atal stale praktykuje,
Na P64 też tak mieliśmy - choć różnica była tylko na poziomie parteru ( etap I płyty elewacyjne - kolejne etapy tynk)
na Cegielni różnica jest jednak bardziej znacząca widoczna wyraźnie

Trzeba oszczedzic przed obnizeniem cen. Moj borze 
MarcinG pisze:Trzeba oszczedzic przed obnizeniem cen. Moj borze
jasnowidz ? : ))
ruszyła promocja

Jednak nie jest aż tak źle patrząc na to, w którą stronę poszły dalej te elewacje.

Być może faktycznie jest mniej cegły, ale wciąż przynajmniej z niektórych stron położono ją na elewacjach. Ale zestawiając to z pierwszym etapem, to jednak wydaje się, że bloki z drugiego etapu osiedla Strefa Cegielnia zostały wykończone taniej.

Być może faktycznie jest mniej cegły, ale wciąż przynajmniej z niektórych stron położono ją na elewacjach. Ale zestawiając to z pierwszym etapem, to jednak wydaje się, że bloki z drugiego etapu osiedla Strefa Cegielnia zostały wykończone taniej.
Tu nieco bliższy rzut na II etap tego osiedla.

Jest jednak całkiem sporo farby, zamiast nieco lepszych materiałów. Dobrze widzę, że na parterze są już zamontowane rolety? Są w standardzie na parterach?

Jest jednak całkiem sporo farby, zamiast nieco lepszych materiałów. Dobrze widzę, że na parterze są już zamontowane rolety? Są w standardzie na parterach?
Jak to finalnie wyszło, wrzuci ktoś może jakieś zdjęcie na forum? Ciekawe, jakie będą kolejne etapu, skoro już na tym widać pewne oszczędności.
ister pisze:Jak to finalnie wyszło, wrzuci ktoś może jakieś zdjęcie na forum? Ciekawe, jakie będą kolejne etapu, skoro już na tym widać pewne oszczędności.
strefacegielnia.pl/galeria-z-budowy-cegielnia-ii
tu mozna sledzic z lekkim opóźnieniem
-
Patrycjamieszkaniec
Zdjęcia robione około 2 tyg temu. Osiedle wygląda naprawdę super. Wszystko ładnie wykończone, sporo zieleni jak na obecne "czasy" osiedli. Odbiory juz lada chwila. Za to etap nr 3 rowniez idzie do przodu. Bloki juz wyszły z ziemi i pna sie w górę 

Wróć do „Strefa Cegielnia Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”