Fort Natura Kraków (Wybickiego 5) / deweloper Frax-Bud - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
free66

Re: Fort Natura Kraków (Wybickiego 5) / deweloper Frax-Bud - opinie na forum

Postautor: free66 » 30 sty 2025, 15:59

nayemca pisze:
free66 pisze:
nayemca pisze:
Daruj sobie reklamowe farmazony, w niewielu oknach w 4 budynkach się świeci wieczorem. Język wynajmujących to głównie ukraiński. Na szczęscie ja mam wybór i spadam stąd z powodu hałasu generowanego przez pociagi, stację PKP Dworzec Towarowy i jej przyległości.

Jaka reklama? Czy znowu coś promuję, nawet o tym nie wiedząc? 8-) Widzę, że czytanie ze zrozumieniem sprawia Ci spory problem. Oczywiście, tylko język ukraiński – pewnie zaraz się dowiem, że żaden Polak tam nie mieszka.

Nie znasz wystarczajaco polskiego i używasz translatora? GŁÓWNIE znaczy większość, w języku polskim. Nie oznacza 100% czegoś.

Wciąż nie odpowiedziałeś, co konkretnie reklamuję. Patrząc na Twoje wcześniejsze wpisy, mam wrażenie, że gdybym wspomniał o obywatelach innych krajów, stwierdziłbyś, że to zmyślam albo znalazłbyś inny sposób, by to podważyć :lol:
Właściciel agencji nieruchomości w Krakowie.
Koordynator wielu projektów deweloperskich na terenie Polski.

Philosophus

Postautor: Philosophus » 30 sty 2025, 20:55

Dyskusja jest jak widać z bardzo dużym zaangażowaniem emocjonalnym, zwłaszcza dwóch jej uczestników :).Wiadomo, że wybierając mieszkanie w mieście, blisko centrum, w miejscu doskonale skomunikowanym musimy iść na kompromisy. Dla jednych problemem będzie stały duży ruch samochodowy, dla innych tramwaj przejeżdżający pod oknem, samoloty lądujące lub startujące, albo przejeżdżające pociągi. Patrząc na mapę Krakowa (tego bardziej centralnego) naprawdę trudno znaleźć ciche miejsce. W związku z tym, ta inwestycja nie wydaje mi się, aż tak odbiegająca od średniej. Większość mieszkań jest jednak sprzedanych :)

DanielJames

Postautor: DanielJames » 30 sty 2025, 20:58

Co ma Pan na myśli że to miejsce jest „doskonałe” skomunikowane?
Doskonale skomunikowa to może są okolice ronda Mogilskiego albo dworca głównego.

Philosophus

Postautor: Philosophus » 30 sty 2025, 21:18

Zastanawia mnie pana zaangażowanie w pisaniu negatywnych opinii, jak na osobę tylko wynajmującą, który się wkrótce wyprowadza :?:

wojdyla1980

Postautor: wojdyla1980 » 30 sty 2025, 21:26

Philosophus pisze:Zastanawia mnie pana zaangażowanie w pisaniu negatywnych opinii, jak na osobę tylko wynajmującą, który się wkrótce wyprowadza :?:

Jeśli ktoś przez trzy miesiące zamiast spać co chwilę musiał zaklnąć na sygnał syreny z lokomotywy, to być może chce innym oszczędzić tej gehenny

Zrozum, że na tym forum udzielają się też normalni ludzie

Natomiast Ty zarejestrowałeś się trzy dni temu, i jestem przekonany że nie zrobiłeś tego bezinteresownie

Philosophus

Postautor: Philosophus » 30 sty 2025, 21:36

Każdy kiedyś ma swój pierwszy raz, w rejestracji też :)

Philosophus

Postautor: Philosophus » 30 sty 2025, 21:38

I :D moim skromnym zdaniem jestem jak najbardziej normalny

nayemca

Postautor: nayemca » 30 sty 2025, 21:44

Philosophus pisze:Zastanawia mnie pana zaangażowanie w pisaniu negatywnych opinii, jak na osobę tylko wynajmującą, który się wkrótce wyprowadza :?:

Chcę poinformowac innych najmujacych, aby dokładnie wszystko sprawdzili przez decyzją. Cena najmu jest niewysoka, ale dopiero potem zrozumiałem, dlaczego. Ogladaliśmy mieszkanie około 30 minut, przejechało kilka pociągów zwykłych, ok. Gadaliśmy z pośrednikiem, rozmowa tłumiła hałas. Damy radę. Bylismy w garażu, było cicho, fajnie, duży garaż. Dopiero po wprowadzeniu kapnęlismy się, że jezdzą te potęzne pociągi towarowe, na przykład z cysternami i trabią w nocy, ze ze stacji PKP dochodzi stale trąbienie, bo lokomotywy muszą stale trąbić, bo takie mają przepisy BHP. Jakbym pracował na kolei, to bym wiedział. Dopiero po wynajęciu, jak pierwszy raz w garazu jednoczesnie włączyły się dmuchawy i do tego przejechał towarowy i hałas był jak w silniku promu kosmicznego przy starcie, to moja partnerka dostała prawie histerii. Napisałem jednego posta, a potem 'free'cośtampodkrecił dyskusję, dzięki niemu jest tyle postów i wątek się utrzymuje na gorze. Teraz zima, okna zamknięte, ciekawe, co tu się muszi dziać jak jest ciepło, ale to juz nie moja broszka. Problem tych towarowych jest wzdłuż całych torów i kawałek dalej jest przecież stacja PKP Łobzów i towarowy tam tez trąbi. Kawałek kolejny dalej przy Radzikowskiego coś budują, tez wzdłuż torów i ten pociąg przeciez nie rozpływa się w powietrzu. Tylko tutaj i na Składowej jest jeszcze dworzec towarowy i hałas ruch 24/24. Wczesniej te pociągi też skadś się biorą, nawet jestem ciekaw, skąd jadą.

wojdyla1980

Postautor: wojdyla1980 » 30 sty 2025, 21:45

Uważaj co tam sobie tylko chcesz philosophus , i niech każdy sobie też sam uważa co tu się wydarzyło

luc

Postautor: luc » 30 sty 2025, 23:35

W czym problem, bloki stoją, każdy sam może zweryfikować czy głośno czy nie dla niego. Fajnie, że ktoś wrzucił informację o tym, na co powinno się zwrócić uwagę przy weryfikacji. Fajnie, że ktoś dał znać, na co zwrócić uwagę.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”