Inwestycja ul. Składowa Kraków - deweloper Krak-Kolor / informacje i opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
PrawieKrakus

Re: Inwestycja ul. Składowa Kraków - deweloper Krak-Kolor / informacje i opinie na forum

Postautor: PrawieKrakus » 12 mar 2025, 15:54

Chodniki akurat zostały zrobione przez deweloperów 3 powstałych niedawnych bloków - Moderno, Cynamonowe i Skladowa. Taka była ich umowa z miastem o ile mi wiadomo.

W ciągu dalszym należy jednak walczyć o budowę chodnika/pobocza i poszerzenie całej ulicy Składowej. Na pewno nie wykonają tego przed remontem skrzyżowania z Ul. Łokietka no ale kto wie - bez nacisków nic nie zostanie zrobione.

W sprawie PKP - skoro znaleźli środki na budynek biurowy to może i na ogrodzenie się znajdą :)

gramLokciem

Re: Inwestycja ul. Składowa Kraków - deweloper Krak-Kolor / informacje i opinie na forum

Postautor: gramLokciem » 22 maja 2025, 10:52

Czy jest jakieś sensowne przejscie do siłowi na Bratysławskiej?
Mapy google pokazują, ze trzeba obejść przez ul Łokietka

wag1mygee

Postautor: wag1mygee » 02 wrz 2025, 13:14

Mógłby ktoś przybliżyć jak wygląda sytuacja z tymi pracami wykonywanymi na bocznicy PKP? Ktoś tu napisał, że w dzień i w nocy trwają prace naprawcze, byłem tam raz poobserwować i jeśli oni rzeczywiście w nocy tną tam metale czy spawają to jest kluczowa informacja (rozważam zakup mieszkania przy ulicy) :)

fredo

Postautor: fredo » 03 wrz 2025, 23:16

Kiedyś było tak, choćby na stacjach, że chodził jakiś techniczny pracownik z takim młotkiem na długim trzonku i obstukiwał jakieś elementy przy wózkach wagonów, ale nie wiem czy to nadal w taki sposób funkcjonuje. Niemniej tam trzeba się spodziewać sporego ruchu pociągów i to obstawiam, że przez całą dobę. A jakieś prace utrzymaniowe, to pewnie często prowadzi się nocą, kiedy po prostu składy nie muszą być na torach.

syforce

Postautor: syforce » 11 wrz 2025, 22:11

Zainspirowany postem od @prawieKrakus zacząłem przeglądać bip. W tegorocznym wykazie potrzeb V dzielnicy znalazł się zarówno remont ulicy Składowej, jak i połączenie piesze Składowej i Zbożowej. Fajnie że na poziomie dzielnicowym jest świadomość tych rzeczy

bip.krakow.pl/zalaczniki/dokumenty/n/583882/karta

syforce

Postautor: syforce » 11 wrz 2025, 22:15

wag1mygee pisze:Mógłby ktoś przybliżyć jak wygląda sytuacja z tymi pracami wykonywanymi na bocznicy PKP? Ktoś tu napisał, że w dzień i w nocy trwają prace naprawcze, byłem tam raz poobserwować i jeśli oni rzeczywiście w nocy tną tam metale czy spawają to jest kluczowa informacja (rozważam zakup mieszkania przy ulicy) :)

Z bocznicy czasem słychać jak hamuje toczący się pociąg, ale to raczej tyle. To jest nic w porównaniu z samolotami.
Inwestycja (i perspektywa okolicy) mnie przekonała na tyle, że postanowiłem kupić mieszkanie

latmar

Postautor: latmar » 28 wrz 2025, 7:45

Dochodzą mnie informacje o problemach z podłączeniem prądu dla bloków z uwagi na spór Tauronu z PKP (kabel zasilający miałby przechodzić po ich działce). Inwestycja skończona 2 miesiące temu, a kluczy jak nie było tak nie ma - trochę dziwne. Czy ktoś z Was ma jakieś bliższe informacje?

pachi

Postautor: pachi » 03 paź 2025, 15:01

Byłem dzisiaj na inwestycji.
Co warto wiedzieć wg. mnie przed zakupem:
- długie korytarze,
- nieciekawy widok z niższych pięter,
- użyto bloczków nie cegieł (akustyka),
- obligatoryjny zakup miejsca w garażowego i komórki,
- inwestycyjnie ciekawa lokalizacja, natomiast sam nie chciałbym tam mieszkać z rodziną,
- mieszkania do 40m2 mają dwa pokoje,
- wysoka cena w stosunku do jakości (takie moje wrażenie, jeśli chodzi o okna i drzwi do mieszkań).

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”