Solaris Park Kraków od Semaco (przy Parku Lotników) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
michok

Re: Solaris Park Kraków od Semaco (przy Parku Lotników) - opinie na forum

Postautor: michok » 25 lip 2023, 23:50

Nie wymagajmy cudow w tej cenie ;)
Mirosław Ch. Urodzony w Małopolsce, na co dzień mieszkający w Krakowie.

teqnix

Postautor: teqnix » 27 lip 2023, 10:20

czyzy pisze:Ja dobrze widzę, że w środku osiedla, w podwórzu, to nie tylko jest ten blok środkowy, ale i parking? Czyli tam w środek będzie wpuszczony jeszcze jakiś ruch samochodowy?

Obrazek
Wizualizacja: deweloper Semaco

Fajnie tak... ale kto co lubi : )

Ja to podwórko widziałem parę dni temu na żywo i tam faktycznie są takie zarośnięte trawką miejsca parkingowe tylko, że dojazd do nich to tylko chodnikiem? Dziwaczne rozwiązanie.

czyzy

Postautor: czyzy » 20 sty 2024, 21:27

teqnix pisze:Ja to podwórko widziałem parę dni temu na żywo i tam faktycznie są takie zarośnięte trawką miejsca parkingowe tylko, że dojazd do nich to tylko chodnikiem? Dziwaczne rozwiązanie.

Dziwaczne i kiepskie, wydawało się, że tam już strefa piesza będzie, ale teraz okazuje się, że nie bardzo. No ale widać i na tych kilku miejscach postojowych deweloper chciał zarobić.

czyzy

Postautor: czyzy » 11 kwie 2025, 16:33

Trochę to już wszystko okrzepło, więc można spojrzeć na to osiedle z odrobiną dystansu.

Obrazek

Jakoś tak łyso to wyszło, bez drzew, bo chyba pod całością jest garaż podziemny, za to z miejscami postojowymi pomiędzy blokami.

czyzy

Postautor: czyzy » 11 kwie 2025, 16:34

Trochę wesołości dodaje plac zabaw żłobka, który powstał w bloku.

Obrazek

I tak jest całkiem w porządku, że mają taki ogródek, bo nie każdy żłobek może się pochwalić takimi "luksusami" dla dzieci.

neo

Postautor: neo » 06 paź 2025, 15:31

Zdarzyło mi się odwiedzić ostatnio to osiedle w Krakowie i ogólnie, to wrażenie robi całkiem miłe to, co zaproponował deweloper Semaco, bloki niewysokie, elewacje przyjemne, choć też bez wodotrysków i pod względem elewacji, to np. do powstających niedaleko Młynów Mogilska nie ma startu. Ale to wszystko jest do przeżycia.

Tu dwie rzeczy głównie mnie kłują w oczy. jedno to, że na tym wewnętrznym dziedzińcu wprowadzono ruch samochodowy, tj. kilka zewnętrznych miejsc postojowych i oczywiście dojazd do nich. Niby jest luksusowo, ale ktoś może zakopcić starym dieslem pół osiedla. Dzieci też tak swobodnie się nie wypuści w miejscu, w którym mogą jeździć samochody.

A druga sprawa, to bardzo mi tam brakuje wyższej zieleni, bo może i te trawy to ładne, ale jednak ani cienia nie dają jak drzewa, ani tak nie wyglądają. Ja wiem, że pewnie pod całym terenem jest garaż podziemny i nie było jak na nim drzew zasadzić. Ale gdyby miało być naprawdę ekskluzywnie, to jakoś inaczej można by tą powierzchnią zarządzić, żeby jednak ciekawie zaaranżować to miejsce, nawet kosztem jakieś zejścia z PUMu. No ale to Kraków, to takie rzeczy nie mają znaczenia.

Zdecydowanie plus za to, że osiedle graniczy z Parkiem Lotników Polskich, choć ciekawi mnie, jak często przeciętny mieszkaniem osiedla Solaris do teg parku wychodzi. Ale pewnie jak ktoś ma pas, to super sprawa.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”